Skip to main content

Acne

Acne vulgaris / jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor (jeugd)puistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar heeft ongeveer 85% van de pubers en jonge volwassenen een vorm van acne. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne, waarbij ontstekingen van de huid rondom de talgklieren kunnen leiden tot mee-eters, pukkels, puistjes en in ernstige gevallen onderhuidse infiltraten. Het kan op meerdere plekken op je lichaam voorkomen, zoals in het gezicht, op de borst, rug en schouders. In sommige (ernstige) gevallen leidt acne tot littekens. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Behandeling

Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne. Manueel kunnen we de huid binnen onze kliniek goed behandelen. Zo nodig kunnen we in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale middelen (crèmes, lotions e.d.) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging en chemische peeling. We geven uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten met actieve ingrediënten.

Daarnaast kun je acne ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen.

Tips van de huidtherapeut

Het beste resultaat ontstaat als je bovengenoemde behandelingen combineert met thuisproducten. Producten van Dermaceutics en Meditopics bevatten hoge concentraties werkzame stoffen, zoals retinol (1%), anti-oxidanten, salicylzuur (2%) en glycolzuur (12%). Die maken de huid gladder en pakken oneffenheden aan. Zuivel en geraffineerde suikers maken de ontstekingen vaak erger. Probeer het gebruik daarvan in je voeding zoveel mogelijk te beperken.

Overige Acne huidproblemen

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!