Microneedling

De tijd tekent onze huid. Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. Maar toch hebben sommige mensen meer last van rimpels, oneffenheden, acne en vlekjes. Daar kunnen we nu wat aan doen. Een microneedling behandeling gaat de natuurlijke veroudering tegen en zorgt voor zichtbare huidverbetering. Met de Mpen stimuleren we huidvernieuwing, met als effect: meer elasticiteit en stevigheid. Bij Huid & Laser Kliniek Delft is microneedling één van de manieren om jouw huid te verbeteren. En om littekens en striae effectief te verminderen.

De één noemt het anti-aging. De ander noemt het huidverjonging. Het effect van een micro needling behandeling is in ieder geval een frissere en jongere huid. Fijn, want iedere huid veroudert met de dag en maakt vervelende dingen mee. Zo pakt microneedling ook die ongewenste acnelittekens en pigmentvlekken aan. Die littekens of eerste lijntjes in je gezicht kunnen onwennig of ongewenst zijn. 

De oplossing is een microneedling behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft. Tijdens een gratis consultgesprek bij ons in de kliniek neemt jouw huidtherapeut alle tijd voor een behandelplan, passend bij jouw huidtype. De huid, rimpels en littekens kunnen behandeld worden met een hyaluronzuur serum als tussenstof. Bij de skinbooster intesive vitamine C Peel needlen we 70% aan vitamine C dieper de huid in. En bij de Mela pigment Peel werken we met 3 type gestabiliseerde vitamine C en tranexaminezuur voor de bescherming en het verwijderen van pigment. Enkele micro needling behandelingen verder ziet jouw huid er waarschijnlijk al weer veel jonger uit. 

Hoe micro needling werkt? Met minuscule naaldjes wordt jouw huid geactiveerd en treedt een natuurlijk herstelmechanisme in werking. De huid herstelt van binnenuit en vult zich met lichaamseigen stoffen als elastine en collageen om zo rimpels, huidverslapping of littekens tegen te gaan. Micro needling, ideaal voor jouw gezonde huid en goede gevoel.

Stappenplan microneedling

Voor de professionele microneedling in Delft werken we met de speciale Mpen. Deze pen bevat 12 micronaaldjes die minuscule kanaaltjes onder de huid creëren. Dat noemen we ‘gecontroleerde huidbeschadiging’. De huid gaat daarna zelf aan de slag en wordt gestimuleerd de structuur weer te herstellen. Dit is hoe we in 7 stappen jouw huid verbeteren en een natuurlijke ‘boost’ geven:

Stap 1.

Welkom, we bestuderen je huid en bekijken de kansen voor jouw huidtype;

Stap 2.

Voordat we gaan behandelen, zorgen we voor goede reiniging en desinfectie van de huid;

Stap 3.

De te behandelen huid wordt verdeeld in zones met elk een eigen dieptewerking;

Stap 4.

Tijd om te starten met de Mpen, die maakt op hoge snelheid hele kleine gaatjes in de huid;

Stap 5.

Zo nodig brengen we een peeling vloeistof aan, voor een nog beter resultaat;

Stap 6.

We eindigen de micro needling behandeling met een beschermende crème;

Stap 7.

Voordat je weggaat, bespreken we de verzorging en geven je advies over producten.

Na de microneedling in Delft kan je meestal direct verder met je dagelijkse activiteiten. Wacht nog wel even twee dagen met sporten, zwemmen en saunabezoek. Jouw huid krijgt zo de tijd om rustig te herstellen. Het kan dat je huid wat rood is en branderig voelt, dat is heel normaal en kan 2 dagen tot een week duren. Behandel je huid intussen goed, gebruik make-up van Jane Iredale en smeer voldoende met zonbescherming factor 30/50. 

Aantal behandelingen

Je wilt alvast weten hoeveel microneedling behandelingen er nodig zijn voor jouw jongere huid. Om je daar meer inzicht in te geven, bespreek je tijdens een consultgesprek met de therapeut de behandeling, de wensen en de verwachtingen. Doorgaans zijn er om mooie resultaten te boeken in ieder geval zo’n 4 behandelingen nodig. Met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Het stimuleren van collageen kan daarna tot enkele maanden na de behandeling duren. Dat maakt huidvernieuwing met microneedling een uitgebreid proces waar je lang plezier van hebt. We adviseren wel om het resultaat altijd jaarlijks te blijven onderhouden. Vergelijk het met het bezoek aan de sportschool; wie sterk en fit wilt blijven, zorgt ook voor structurele training. 

Tarief microneedling behandeling

Goed nieuws. Jouw microneedling behandeling in Delft kan (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar indien er acne littekens of andersoortige littekens aanwezig zijn. Heb je een aanvullende verzekering, dan vind je de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden. Jouw zorgverzekeraar kan overigens wel om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog vragen. Alle huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft kennen deze wegen en helpen je daar dan ook graag bij.

Microneedling behandelingen  
Microneedling gelaat 150,-
Microneedling gelaat + hals 200,-
Microneedling in combinatie met een TCA-peeling (Pixel-peel)    250,-
Intense vitamine C Peel  180,-
Mela pigment Peel  180,-
Microneedling bij (acne-) littekens of striae    
- Enkel plekje (< 5 min.) 75,-
- Klein gebied (< 10 min.) 100,-
- Middelgroot gebied (< 25 min.) 150,-
- Groot gebied (< 40 min.) 225,-
- Extra groot gebied (< 55 min.) 300,-

Meestgestelde vragen

Wat is microneedling en hoe werkt het?

Een microneedling behandeling is een professionele huidverbetering methode. Een speciale pen met 12 micronaaldjes maakt minuscule kanaaltjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat onze hoogwaardige ingrediënten dieper de huid in kunnen. Denk aan het insluizen van bijvoorbeeld een hyaluronzuur om de huid te verstevigen of een retinol serum om de cel- en huidvernieuwing te verhogen. Het resultaat is een betere huidstructuur en meer elasticiteit. Een effectieve manier om de huidstructuur te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan. 

Hoe ziet de microneedling behandeling van acne littekens eruit en wordt deze vergoed?

De acne littekens zijn goed met microneedling te behandelen. Het is een intensieve en bewezen effectieve behandeling. Als aanvullende behandeling kunnen we ook kiezen voor een Pixel Peel (combinatie van microneedling met de TCA 12% peeling). Dit om het effect van de behandeling nog meer te verhogen. En in het geval van acne littekens of andere littekens, kan deze behandeling worden vergoed door de zorgverzekeraar. Precies weten wat er in jouw geval mogelijk is? Alle huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft beantwoorden graag al jouw vragen. 

Doet een microneedling behandeling pijn?

Je voelt er zeker iets van. Om eerlijk te zijn; je kan tijdens de microneedling behandeling zeker een ‘schurend’ gevoel ervaren. Maar de meeste mensen die je bij Huid & Laser Kliniek Delft voorgingen met een micro needling behandeling spreken gelukkig niet van een erg pijnlijke ervaring.

Wanneer kies ik voor microneedling, een peeling of een laserbehandeling?

Deze drie behandelmethodes hebben op hun eigen manier voordelige effecten op de huid. Ze stimuleren de collageenproductie en verbeteren de huidstructuur. Welke behandeling je kiest is deels afhankelijk van jouw huidindicatie. Maar ook wat je wensen en verwachtingen zijn. Bij Huid & Laser Kliniek Delft zetten we vaak een combinatie van deze 3 behandelmogelijkheden in. Onze huidtherapeuten maken graag samen een gepersonaliseerd behandelplan.

Kun je microneedling ook in de zomermaanden tijdens zonnige periode ondergaan?

Ja, dat kan. In tegenstelling tot lasertherapie kan microneedling zowel in de zomer- én wintermaanden worden uitgevoerd. Wij adviseren je wel om dit bij een professionele kliniek te doen, want het is belangrijk om consequent en secuur zonnebescherming aan te brengen.

Krijg ik een beter resultaat wanneer ik mijn huid voorbereid met goede producten?

Ja, het is een goed plan om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Ons advies: Dermaceutic. Deze producten ondersteunen de microneedling behandeling en zorgen voor een nog beter resultaat. Dermaceutic bevat een hoge concentratie werkstoffen waardoor je huid goed wordt voorbereid. Het biedt ook de juiste ondersteuning gedurende het huidherstel.

Snel naar

Behandelvideo

Resultaten

    Zij gingen je voor ...

    Zeer positief, professioneel en tevreden.

    Lees meer reviews op Feedback Company