Blog

Veilig of niet? Laserbehandelingen in het voorjaar en de zomer

Zo rond het voorjaar, als de zon weer begint te schijnen, krijgen we als huidtherapeuten regelmatig de volgende vraag: ‘Is het wel veilig om een laserbehandeling tijdens de zomer te ondergaan?’ En weet je, dat is een hele terechte en goede vraag. In deze blog geven we je daarom ook een goed en transparant antwoord op die vraag.

Allereerst is het goed om te weten dat er over de hele wereld laserbehandelingen in het voorjaar of in de zomer worden uitgevoerd. In sommige gebieden op de wereld is het overigens bijna altijd zonnig, ook daar worden natuurlijk laserbehandelingen gedaan. Denk maar eens aan Dubai of Florida. Een laserbehandeling in een zonnig seizoen kan dus zeker, maar je wil dan wel met een aantal dingen rekening houden.

Stel jezelf de vraag

Je twijfelt misschien of je nog dit voorjaar of deze zomer een laserbehandeling wilt inplannen. Geef voor jezelf dan eerst eens antwoord op de volgende vraag; vind je het erg dat het desbetreffende gebied van je huid niet onwijs bruin kleurt deze zomer? Want laseren op een erg zongebruinde huid is niet verstandig, daarom zul je de huid die je wilt laten laseren niet teveel aan de zon moeten blootstellen. Alle huidtherapeuten bij Huid & Laser Kliniek Delft stellen veiligheid en resultaat altijd voorop; voor het behandelen van jouw huid, kijken we altijd naar jouw specifieke huidtype en hoe zongebruind jouw huid is. Daarin stellen we veiligheid natuurlijk altijd voorop en geven we je eerlijk aan wanneer een behandeling niet verstandig is.

Laserbehandeling plannen

Heb je jezelf die ene vraag gesteld en heb je besloten dat dat stuk van je huid niet per sé bruint hoeft te worden? Dan is laseren in het voorjaar en de zomer geen probleem. Plan dan vooral gewoon een afspraak in. Is het toch niet helemaal gelukt om met het desbetreffende  gebied van je huid uit de zon te blijven? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je kleurtje weer vervaagd is. Ook als je al één of meer laserbehandelingen hebt gehad, plannen we de volgende behandeling dan graag wat verder vooruit. Het goede nieuws; een langere tussenpozen van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken in de zomer, heeft nauwelijks invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Hoe bruin is jouw huid?

Misschien twijfel je na het lezen van deze blog over de status van jouw huid. ‘Is de huid die ik graag wil laten laseren bij Huid & Laser Kliniek Delft al te zongebruind voor een laserbehandeling?’, vraag je je af. De huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft kijken graag naar jouw specifieke huid om die vraag persoonlijk te beantwoorden. Plan daarom gewoon een gratis eerste consultgesprek in. 

 

PS We benadrukken graag nogmaals dat veiligheid en resultaat bij ons echt voorop staan. Is je huid al te veel zongebruind, vertellen we je dat eerlijk en komen we in een minder zonnig seizoen gewoon weer bij elkaar.

Auteur

Sharon - Huidtherapeut

Deel deze blog