Blog

Sanne (24): “je huid is het grootste orgaan van je lichaam, die wil je goed verzorgen en beschermen”

Je thuisvoelen. De drempel weghalen. Het zo makkelijk mogelijk maken om jouw vraag te durven stellen over eventuele huidproblemen of cosmetische behandelingen. Dat zien we bij Huid & Laser Kliniek Delft als één van onze missies. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je graag wat meer wilt weten over de professionals die straks samen met jou aan een gezonde huid gaan werken. Daarom stelt het team van Huid & Laser Kliniek Delft zich graag aan je voor. Deze keer maak je kennis met Sanne de Jonge, huidtherapeut in Delft.

Ha Sanne, wat wilde de kleine Sanne vroeger eigenlijk worden ‘als ze later groot was’? 

Juffrouw. Als klein meisje wist ik zeker dat ik juffrouw zou worden. Maar toen ik met mijn HAVO-diploma op zak een opleiding moest kiezen, zag ik mezelf niet dagelijks met kinderen werken. Op de middelbare school was biologie mijn favoriete vak, omdat ik het menselijk lichaam super interessant vond. Dus toen ik de opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool ontdekte, was de keuze snel gemaakt. 

Wat trouwens wel grappig is, is dat ik me soms toch nog een beetje ‘juffrouw’ mag voelen. Omdat ik bij Huid & Laser Kliniek Delft met veel plezier mijn kennis deel met stagiaires en cliënten. 

Waarom ga jij nu als huidtherapeut iedere dag met plezier naar Huid & Laser Kliniek Delft?

Het samen behalen van mooie behandelresultaten, dat maakt natuurlijk iedere huidtherapeut gelukkig. Maar zelf vind ik de band met mijn cliënten het allermooiste aan mijn werk. Dat gaat namelijk echt om vertrouwen; ze vertrouwen hun huid aan mij toe, maar ook vaak hun persoonlijke verhalen. Dat zorgt voor een warme sfeer. Die fijne sfeer voel ik ook in ons team van huidtherapeuten, cosmetisch arts en pedicure. De diversiteit in het team vind ik trouwens ook belangrijk; door bijvoorbeeld de samenwerking met cosmetisch arts Merel Isa Eefting, kunnen we onze cliënten optimaal helpen naar een mooi, maar vooral natuurlijk behandelresultaat. 

Is een goede huidverzorging dan ook echt iets waar jij persoonlijk een lans voor wilt breken?

Zeker weten. De huid is één van de organen die je ook daadwerkelijk ziet wanneer je naar iemand kijkt, maar nog belangrijker: wanneer je naar jezelf kijkt. Een gezonde huid zorgt er letterlijk voor dat je lekker in je vel zit. Voor je spieren sport je, voor je huid gebruik je een goede thuisverzorging én ga je naar de huidtherapeut. Daarnaast is de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam, die wil je goed verzorgen en beschermen. Niet schrikken, maar huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Het percentage blijft stijgen, dat baart me zorgen. En er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende huidproblematieken.

'Het samen behalen van mooie behandelresultaten, dat maakt natuurlijk iedere huidtherapeut gelukkig'

En welke uitdagingen op het gebied van huidproblemen vind je super interessant?

Dat is Hidradenitis Suppurativa. Een moeilijke naam, maar het is een huidaandoening die gepaard gaat met ontstekingen in onder andere de schaamstreek. Veel mensen die bij Huid & Laser Kliniek Delft komen, weten vaak niet eens dat ze deze specifieke huidaandoening hebben. Juist dan vind ik het extra mooi dat we hen kunnen helpen en met laserontharing mooie resultaten boeken. Overigens vind ik het woord ‘schaamstreek’ niet op z’n plek, je hoeft je bij ons nergens voor te schamen. Het menselijk lichaam, met elk zo zijn eigen ongemakken, is voor mij absoluut niet vies of ongemakkelijk. 

Maar er bestaan nog wel vooroordelen over het werk als huidtherapeut, toch?

Het grootste vooroordeel over mijn werk is dat veel mensen denken dat huidproblemen altijd heel makkelijk te verhelpen zijn en dat er een standaard protocol is voor alles. Uiteraard werken we volgens protocol, maar iedere huid is anders, waardoor je altijd een behandelplan op maat wilt maken. Daarnaast is werken met lasers ook heel complex! Gelukkig hebben we als huidtherapeuten in Delft allemaal erg veel ervaring met onze high-end apparatuur.

Heb je nog belangrijke tips voor iedereen die zijn huid optimaal wil verzorgen?

Met stip op nummer één; goede bescherming. Je kunt je huid namelijk lastig verbeteren, wanneer je je helemaal niet bezighoudt met de bescherming ervan. Ook hier is voorkomen beter dan genezen. Zorg daarom voor een goede zonbescherming en voor een anti-oxidant. Wat mij betreft is een Vitamine C serum een must! Verder moet je kritisch zijn op welke huidtherapeut je kiest, maar tegelijkertijd ook geduld hebben. Want een gezonde en mooie huid is niet altijd zomaar even behaald. 

Je klinkt echt als een gepassioneerd huidtherapeut, heb je ook nog andere passies?

Haha, ja je zou bijna denken dat ik geen tijd heb voor andere leuke dingen. Maar niets is minder waar. Mijn lievelingsbezigheid is natuurlijk om me te omringen met vrienden waar ik me volledig mezelf kan voelen. Een festival is daarvoor de ideale plek natuurlijk, want ik ben gek op muziek en dansen. Ook hecht ik veel waarde aan tijd doorbrengen met mijn ouders. Dit doe ik door bijvoorbeeld naar concerten te gaan met mijn vader, te genieten van zijn kookkunsten en het hebben van goede gesprekken met z’n drieën. 

Auteur

Sanne - Huidtherapeut & frontoffice

Deel deze blog