Skip to main content

Blog

De 8 meest gestelde vragen over fillers

Rimpeltjes, lijntjes, slappere huid. We zien het liever niet, maar het hoort nou eenmaal bij het ouder worden. Bij de één komt het wat eerder voor dan bij de ander. Misschien maakt het je onzeker en vallen de tekenen van ouderdom je steeds meer op als je in de spiegel kijkt. Maar wist je ook dat er zonder grote ingrepen iets aan te doen is? Met de filler behandeling van Huid & Laser Kliniek Delft herstellen we je natuurlijke lichaamsvormen.


We verstevigen jouw huid, zodat je de frisse uitstraling krijgt waar je naar op zoek bent. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over fillers. Want hoewel het geen onbekende behandeling meer is, weet niet iedereen wat er precies gebeurd en hoe een fillerbehandeling werkt. Daarom krijgen wij ook regelmatig vragen over de werken van fillers. In dit artikel vertellen je meer over de 8 meest gestelde vragen over fillers.

1. Hoelang duurt een filler behandeling?

Een filler behandeling bij Huid & Laser Kliniek in Delft duurt ongeveer 30 minuten. Eerst bestuderen we jouw huid en hebben we een gesprek over de specifieke wensen. Hierna start de filler behandeling. We zetten een aantal kleine prikjes, dit is afhankelijk van de hoeveelheid plekjes en het aantal ml Hyaluronzuur dat we willen gebruiken. Na de behandeling kun je gewoon weer verder met je dagelijkse activiteiten. Wel zo fijn! 

2. Wat is de stof Hyaluronzuur en hoe werkt het?

Hyaluronzuur is een stof die al van nature in je huid zit. Het trekt vocht aan en kan dit ook vasthouden. Jouw huid zorgt zo van binnenuit voor volume. Hyaluronzuur breekt ook weer af, daarom is je lichaam constant bezig met het aanmaken van Hyaluronzuur. Als je ouder wordt, wordt dit proces trager. Met een filler behandeling van Huid & Laser Kliniek Delft activeren we jouw huid dus op natuurlijke wijze, om zo weer meer volume te krijgen en rimpels en lijntjes op te vullen. 

3. Is een filler behandeling met Hyaluronzuur veilig? 

Daar kunnen we kort en duidelijk over zijn, het antwoord is: ja! De filler behandeling met Hyaluronzuur is veilig en van topkwaliteit. Het moet wel door een cosmetisch arts worden uitgevoerd. We werken bewust met de lichaamseigen stof zoals Hyaluronzuur. Permanente fillers, zoals Dermalive en Bio-alcamid kunnen problemen veroorzaken. Ze zijn dan ook niet voor niets verboden. Daarnaast zijn onze cosmetisch artsen zeer ervaren en beschikken zij altijd over alle benodigde diploma’s. We zijn ook aangesloten bij de artsenfederatie KNMG. Dit is een beschermde titel voor opgeleide cosmetisch artsen. Het is een fijn gevoel om te weten dat je in goede handen bent.

4. Hoe lang is het resultaat van een filler behandeling zichtbaar?

Het effect van een filler blijft gemiddeld 6 tot 12 maanden aan. We raden je aan om een vervolgbehandeling te doen voor een blijvender resultaat. Het gewenste effect houdt na iedere behandeling namelijk langer aan. Bij onze filler kliniek ligt de focus op het verzorgen van een natuurlijke uitstraling op een duurzame manier. Een uitstraling die echt bij jou past. 

 5. Wat is het verschil tussen injectables, Profhilo en fillers? 

Goede vraag! De termen worden vaak door elkaar gebruikt worden, maar toch zit er verschil tussen deze drie huidbehandelingen. Een injectable zorgt voor een ‘jongere en ontspannen’ uitstraling. Het is een spierontspanner die vaak effectief wordt ingezet tegen een frons, voorhoofd rimpels of kraaienpootjes. Profhilo is een skinbooster die over het hele gezicht verdeeld wordt. Met Hyaluronzuur, gemaakt van 100% natuurlijk hyralonzuur, stimuleren we de productie van elastine en collageen in het hele gezicht. En fillers zorgen juist plaatselijk voor meer volume, bijvoorbeeld voor de lippen of plooien in het gezicht. Er zit dus wel verschil in, maar ze vallen allemaal onder de noemer ‘injectables’. 

 6. Doet een behandeling met fillers pijn?

Dat hangt natuurlijk een beetje van je pijngrens af. De meeste mensen die een filler behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft hebben gehad, geven aan dat het goed te doen is. Het naaldje waarmee we de filler injecteren is erg klein. Miniscuul zelfs. Veel mensen omschrijven het als een klein speldenprikje. In de filler zit zelf ook een verdovend stofje waardoor de behandeling comfortabel verloopt. 

 7. Wat kosten fillers bij onze filler kliniek?

 Logisch dat je dit wilt weten! Het aantal aanbieders van fillers groeit en daardoor verschillen de prijzen ook heel erg. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een aanbieder met een lager tarief. Toch is het heel erg belangrijk om een keuze te maken voor een betrouwbare en professionele filler kliniek. Je wilt natuurlijk niet dat er iets verkeerd gaat bij een fillerbehandeling. De kosten voor fillers zijn afhankelijk van de plek waar het moet worden geïnjecteerd, het merk filler en de hoeveelheid Hyaluronzuur. We werken alleen met A- merken. De tarieven voor fillers voor het gezicht verschillen van de prijzen voor een behandeling voor vollere lippen. Huid & Laser Kliniek Delft rekent de volgende tarieven voor fillers:

0,5 ml Hyaluronzuur € 275,-

1 ml Hyaluronzuur € 400,-

Wil je weten wat jouw fillers precies gaan kosten? Plan dan een gratis consultgesprek in met onze cosmetisch arts.

8. Wat kan je zelf doen na een behandeling met fillers?

 Er zijn een aantal belangrijke dingen die je kunt doen na jouw behandeling. Onze cosmetisch arts zal je ook uitgebreid informeren hierover. Denk hierbij aan:

  • Wij adviseren je direct na de behandeling het gebied niet zelf te koelen;
  • Neem 3 dagen voor en 3 dagen na de behandeling arnica druppels tegen blauwe plekken;
  • Voorkom in de eerste 2 weken blootstelling aan intense warmte van de zon of sauna;
  • Drink 24 uur geen alcohol (wel veel water), vermijd bloeddruk verhogende activiteiten en andere huidbehandelingen.

Heb jij een vraag die hier niet tussenstaat? Dan beantwoorden we die graag tijdens een gratis consultgesprek met een cosmetisch arts van Huid & Laser Kliniek Delft. 

 

Auteur

Juliet - Cosmetisch arts

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!