Skip to main content

Blog

Hoe we bij Huid & Laser Kliniek Delft jouw pigmentvlekken behandelen?

Het kan best schrikken zijn als je plotseling donkere pigmentvlekken ziet in je gezicht. Het liefst wil je natuurlijk een mooie, egale huid. Dus als je wat bruine, grijze of zelfs zwarte huidverkleuringen ziet, kunnen we ons voorstellen dat je daar niet blij van wordt. Misschien probeer je de pigmentvlekken zelf te camoufleren met make-up. Dat kan vaak best goed werken, maar wist je dat er ook een duurzamere manier is om van pigmentvlekken in je gezicht af te komen? In de meeste gevallen kunnen onze huidspecialisten in Delft jouw pigmentvlekken behandelen. Dit is hoe we het aanpakken…

Oorzaken van pigmentvlekken

Het ontstaan van teveel pigment noemen we hyperpigmentatie. En dit kan verschillende oorzaken hebben. De vlekken kunnen ontstaan na een zwangerschap, door huidveroudering, pilgebruik, zonnebank en de menopauze. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen met de pigmentlaser of de Dermamelan en Cosmelan behandeling van Huid & Laser Kliniek Delft. Hieronder leggen we uit hoe de behandeling je pigmentvlekken vermindert en wat je er zelf thuis nog aan kunt doen. 

Pigmentlaser of Dermamelan en Cosmelan producten

Onze pigmentbehandeling is één van de beste depigmentatie behandelingen voor alle huidtypes. We hebben twee manieren waarmee we jouw pigmentvlekken verminderen. De eerste is met de M22-laser. Pigmentvlekken laseren? We zetten onze laser in op de bovenste huidlaag. Voor het diepere gelegen pigment gebruiken we de producten van Dermamelan en Cosmelan. Deze producten hebben een plantaardige en chemische oorsprong, zoals fruitzuren en vitamine A en C. Dit remt en blokkeert verdere pigmentvorming. Welke behandeling je nodig hebt, hangt ook af van de ernst van je pigmentafwijking. 

Voor de meeste behandelingen werkt de M22-laser heel goed. En soms kiest jouw huidtherapeut voor een behandeling met Cosmelan en Dermamelan. Beide behandelingen zijn effectief en zorgen voor een natuurlijke effen huid. Na 4 tot 8 weken zijn de resultaten van de behandeling, met masker en intensieve thuisverzorging, vaak al zichtbaar. 

Huidvernieuwing en pigmentvlekken behandelen in 7 stappen 

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar hoe zo’n pigmentvlekken behandeling precies in z’n werk gaat. We leggen het je graag uit in een aantal stappen.

Stap 1. We beginnen altijd met het bestuderen van je huid. We maken foto’s voor het dossier en kiezen een passende reiniging. 

Stap 2. Pigment in de oppervlakkige huidlaag? Dan kiezen wij ervoor om jouw pigmentvlekken te laseren. 

Stap 3. We bekijken ook uw huid niet zongebruind is, om vervolgens met de behandeling te beginnen. 

Stap 4. Een dun laagje gel geleidt het laserlicht en geeft tegelijkertijd de huid verkoeling; 

Stap 5. Het duurt slechts een paar seconden voordat de pigmentvlek is gelaserd;

Stap 6. Na circa 10 dagen zie je de eerste resultaten; 

Stap 7. We praten bij, bespreken de voortgang en het gebruik van thuisproducten.

Wat kun je zelf thuis doen om je pigmentvlekken te verminderen?

Het beste resultaat voor huidvernieuwing krijg je door ook thuis je huid goed te verzorgen. Daarom zit bij de behandeling ook vaak een Dermamelan of Cosmelan crème, een hydraterende crème en een SPF 130 zonnebrandcrème. Tijdens, maar ook na de behandeling, is het belangrijk dat je een goede anti-zonnebrandcrème gebruikt. Het kan zijn dat je een beetje last krijgt van roodheid, een trekkend gevoel of schilfering. Geen zorgen, dit is een goed teken. Het betekent juist dat de behandeling en de producten hun werk doen. 

In de weken na de behandeling kun je het beste warme stoombaden, sauna’s en zwembaden vermijden. Gebruik ook geen andere scrubs of peelings. De behandeling met de thuisverzorgingsproducten mag je ook niet tussentijds doorbreken, omdat ze de productie van melanine onderdrukken. 

Heb je een vraag over de juiste pigmentbehandeling voor jouw vraagstuk? We beantwoorden al je vragen graag in een gratis consultgesprek. 

Auteur

Sanne - Huidtherapeut & frontoffice

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!