Skip to main content

Blog

Dit zijn de 5 meest voorkomende vormen van vaatjes en roodheden

Elke keer als je in de spiegel kijkt, stoor je je er weer aan. Die vervelende rode en paarsblauwe lijntjes of vlekjes in je gezicht. In de hals, op benen of andere plekken komen zo ook weleens voor. En hoewel ze er vanzelf zijn gekomen, gaan ze helaas niet vanzelf weer weg. Het kan zelfs de structuur van je huid aantasten. Een dunne huid, huidveroudering, erfelijke aanleg, temperatuurwisselingen, bevallingen en UV-straling, kunnen allemaal mogelijke oorzaken zijn van kapotte haarvaatjes. Maar er is gelukkig iets aan te doen! 

Dankzij onze lasertherapie met lichtimpulsen, professioneel advies en de beste producten, verminderen je roodheden en zichtbare vaatjes. De laser geeft een hoge lichtintensiteit af en pakt alleen de kapotte vaatjes aan. De huid blijft intact en je lichaam ruimt zelf de kapotte vaatjes binnen 3 weken helemaal op. Je hebt dus snel weer je eigen natuurlijk teint terug en zit dan ook hopelijk weer lekker in je vel!

Er zijn verschillende vormen van vaatjes en roodheden. Allemaal hebben ze weer een andere oorzaak. Hieronder vertellen we meer over 5 veelvoorkomende vormen van vaatjes en roodheden.

1. Couperose

Overal in ons lichaam zijn bloedvaatjes aanwezig. Couperose is een netwerk van kleine rode en soms blauwe bloedvaatjes in het gezicht. De vaatjes worden ook wel teleangiëctasieën genoemd. De vaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in je huid. Ze zijn wel kwetsbaar. Als de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze uitzetten en zichtbaar worden op je gezicht. Irritant! Couperose verschijnt meestal vanaf je 30e en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Een blanke, dunne huid en een erfelijke aanleg spelen hierbij een rol. Couperose voorkomen? Dankzij onze laser is het vaak goed te behandelen.

2. Rosacea

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening waarbij de gezichtshuid ontstoken is. De felrode verkleuring van de wangen en neus is kenmerkend voor deze huidaandoening. Dit gaat vaak samen met verspreide roodheid, couperose en kleine witte puistjes en bultjes. Die ontstaan door de demodex mijt. Rosacea kan ook droogte, huidvergroving, oogirritatie en een branderig gevoel in het gezicht geven. Het komt het meest frequent voor bij vrouwen vanaf 30 jaar met een licht huidtype.

3. Wijnvlek 

Een wijnvlek is een opvallende vlek in het gezicht of de hals. De vlek groeit mee met je lichaam en wordt vaak wat donkerder en dikker als je ouder wordt. Dit kan erg vervelend zijn. Een wijnvlek komt door een aangeboren vaatafwijking die gekenmerkt wordt door verwijde bloedvaatjes in de huid. Het kan cosmetisch erg storend zijn. Daarom kunnen we ons voorstellen dat je er het liefst vanaf wil. Met de laserbehandeling van Huid & Laser Kliniek Delft proberen we de vlek zo goed mogelijk te verwijderen.

4. Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte wordt ook wel zonnehals genoemd. Het is een grillige, roodbruine verkleuring van huid en wordt veroorzaakt door een pigmentstoornis in combinatie met zonschade en verouderingsverschijnselen. Meestal komt het voor in de hals, soms met een uitbreiding naar oren, nek en decolleté. Vrouwen van middelbare leeftijd met een lichte huid hebben er voornamelijk last van. Soms lijkt het alsof er rode striemen in je hals staan. We begrijpen dat je dit liever niet hebt. Bij Huid & Laser Kliniek helpen we je met onze laserbehandeling zo goed mogelijk van je huidverkleuringen af.

5. Diffuse roodheid 

Je kent het vast wel; een rood gezicht nadat je lang in de kou bent geweest of intensief hebt bewogen. Meestal trekt dit zelf weer weg. Maar sommige mensen hebben altijd last van deze roodheid en vlekkerigheid in het gezicht. Dit wordt ook wel diffuse roodheid of flushing genoemd. Meestal komt het voor op de wangen, neus en zijkanten van de hals. Diffuse roodheid is meestal een gevolg van een overgevoelige en dunne huid of het heeft te maken met erfelijke aanleg. Vaak komt het voor in combinatie met andere huidproblemen zoals couperose, rosacea of poikiloderma van Civatte.

Heb jij last van roodheden in je gezicht of ergens anders op je lichaam? Wil je die roodheid verminderen? En ben je benieuwd wat Huid & Laser Kliniek Delft eraan kan doen? Plan dan een gratis consultgesprek bij ons in. Hierin vertellen we je graag meer over onze laserbehandelingen en de resultaten. 

Auteur

Bo - Huidtherapeut & frontoffice

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!