Skip to main content

Blog

‘Houd je huidverzorgingsroutine simpel’, tipt huidtherapeut en frontoffice medewerker Fenne (21)

Alle huidtherapeuten en andere professionals van Huid & Laser Kliniek Delft zijn gepassioneerd over hun werk. Belangrijk, want in onze kliniek in Delft doen we er alles aan om jouw huidproblemen zo goed mogelijk op te lossen. Alles voor een gezondere en mooiere huid. Wat we daarin heel belangrijk vinden? Dat jij je volledig op je gemak voelt in een professionele én vertrouwde omgeving. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Eerder maakte je kennis met Zoë, Bo en Cherelle. Nu beantwoordt huidtherapeut en frontoffice medewerker Fenne Plug een aantal interessante vragen. Veel leesplezier!

Ha Fenne, sinds wanneer werk je bij Huid & Laser Kliniek Delft?

Ik ben eerst als stagiaire begonnen bij Huid & Laser Kliniek Delft. Destijds nog op de vorige locatie aan de Nassaulaan in Delft. Dat beviel zo goed, dat ik hier kon blijven werken. Nu ben ik dus geen stagiaire meer, maar werk ik als frontoffice medewerker en steeds vaker ook als huidtherapeut. Ik heb nu dus een erg leuke baan en ook nog eens in een geheel nieuwe kliniek aan Estland 1 in Delft. Dat is superfijn, want inmiddels heb ik de opleiding Huidtherapie ook helemaal afgerond en mijn diploma op zak.

Je bent dus bijna klaar met de opleiding, wist je altijd al dat je huidtherapeut wilde worden?

Eerlijk gezegd heb ik nooit heel goed geweten wat ik wilde worden. Vroeger zei ik altijd dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Haha, dat is dus echt iets heel anders geworden. Toen ik in het laatste jaar van de middelbare school nog niet exact wist wat ik wilde gaan doen, deed ik een carrièretest. Ook die maakte me niet veel wijzer. Maar toen ik zelf op onderzoek uitging en zodoende las over de opleiding Huidtherapie, was het meteen duidelijk; dit wilde ik! Nu heb ik die opleiding dus afgerond en werk ik als huidtherapeut in Delft. Met heel veel plezier!


'De afwisseling vind ik erg fijn, net als de gezellige sfeer in de kliniek!'

Je zei dat je al steeds vaker behandelt, maar ook achter de front office zit?

Klopt. Als frontoffice medewerker heb ik heel veel contact met cliënten, dat is natuurlijk erg leuk en leerzaam. Zo beantwoord ik veel mailtjes, neem ik de telefoon op en ontvang ik iedereen in de kliniek in Delft. Ook zoek ik interessante onderwerpen en schrijf ik teksten voor onze nieuwsbrief. Schrijf je dus vooral in voor de maandelijkse nieuwsbrief, als je dat nog niet hebt gedaan). Langzamerhand ben ik ook steeds meer als huidtherapeut aan het behandelen. Die afwisseling vind ik erg fijn, net als de gezellige sfeer in de kliniek!


Je hebt veel contact met cliënten, wat vind je daarin het belangrijkste? 

Ik vind het heel belangrijk dat een klant zich op zijn of haar gemak voelt. Daar kan een fijne en persoonlijke ontvangst in onze mooie kliniek natuurlijk aan bijdragen. Iets waar ik dan ook graag extra aandacht aan besteed, of dat nou aan de balie is of per telefoon. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om altijd open- en eerlijk te zijn naar cliënten, maar dat ook van hen te vragen. Op die manier kan je de best passende behandeling kiezen en echt samen op weg naar het optimale resultaat; een mooie en gezonde huid.

Is een gezonde huid voor jou persoonlijk ook belangrijk?

Zeker, een gezonde huid is voor mij belangrijk! Omdat het veel impact heeft op je zelfverzekerdheid en kwaliteit van leven wanneer je huid niet gezond is. Zelf heb ik wel eens last van eczeem, daar kon ik me voorheen best voor schamen, vooral in de zomermaanden. Op momenten dat ik hier geen last van heb, merk ik dat ik in het algemeen beter in mijn vel zit. Met alle verschillende soorten huidproblematieken die bestaan, kan je je voorstellen dat het voor velen een opluchting kan zijn wanneer er een effectieve behandeling uitgevoerd kan worden. Daar draag ik samen met mijn collega huidtherapeuten in Delft graag aan bij!

Zijn er dan ook huidproblematieken die je extra interessant vindt? 

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in huidverouderings casussen met alle wisselende uitingen hiervan: rimpels, pigment, verslapping, dunner wordende huid etc. Maar ook in acne, waarbij vooral voeding(supplementen) en ingrediënten leer mij aanspreekt. De vele verschillende behandelingen en thuisverzorgingsproducten die in te zetten zijn, maken dat de casussen van acne afwisselend en uitdagend zijn.

Merk je dat mensen in je omgeving je ook steeds meer om advies gaan vragen over huidproblematieken? 

Wat ik vooral merk is dat mensen me vragen stellen over vlekjes en plekjes die zij opgemerkt. Ze willen dan graag weten wat het precies is en wat zij eraan kunnen doen. Dit gebeurt het meest wanneer ik nieuwe mensen leer kennen en vertel over wat ik doe. Wat ik grappig vind, is dat het voor huidtherapeuten vaak eenvoudig te herkennen plekjes zijn, zoals milia (gerstekorrels) of PIH (post-inflammatoire hyperpigmentatie, gepigmenteerde plekjes die overblijven na ontstekingen). Daarom vind ik het ook wel belangrijk om mensen sowieso meer informatie te geven over een goede huidverzorging.


'Ik kan niet zonder SPF en ik ga elke dag de deur uit met een antizonnebrandcrème op. Dit is immers de beste anti-aging crème die er is.'

Tot slot Fenne, wat doe je buiten je werk bij Huid & Laser Kliniek graag?

Samen met mijn vriendinnen kan ik erg genieten van een wijntje met een goed Frans kaasje erbij. Gewoon lekker thuis of op een zonnig terrasje. Ook vind ik het leuk om nieuwe cafeetjes en barretjes te ontdekken. Eigenlijk kan je mij al snel blij maken met lekker eten en leuk gezelschap, vooral wanneer er meerdere gerechtjes zijn om te proeven en delen. Ook muziek mag niet ontbreken! Ik heb altijd wel muziek op staan, tijdens het studeren, onderweg of gewoon thuis. Ik luister dan ook naar heel veel verschillende soorten muziek. Van pop tot rock tot blues en (bijna) alles daartussen.

Auteur

Fenne - Huidtherapeut & front office

Deel deze blog