Skip to main content

Blog

Voor huidtherapeut en frontoffice medewerker Bo (25) is luisteren het belangrijkst

Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat we bij Huid & Laser Kliniek Delft allemaal heel vakkundig zijn, ervaring hebben en vol zitten van passie voor het vak. Maar misschien vind je het ook fijn om jouw (toekomstige) huidtherapeut alvast persoonlijk wat beter te leren kennen. Prettig, wanneer je straks binnenstapt voor je eerste behandeling. Daarom stellen onze huidtherapeuten, cosmetisch artsen, pedicures en frontoffice medewerkers zich graag aan je voor aan de hand van 9 vragen. Maak deze keer kennis met huidtherapeut & back- en frontoffice medewerker Bo van der Loo.

Hi Bo, heb je er altijd al van gedroomd om huidtherapeut te worden? 

Eventjes droomde ik van een carrière als modeontwerpster, maar snel werd me duidelijk dat mijn ambities  binnen de beauty industrie lagen. Zelf bezocht ik in m’n tienerjaren een dermatoloog en huidtherapeut, omdat ik last had van eczeem en acne. Hoe de huidtherapeut me daarbij hielp, fascineerde me enorm. Daardoor wist ik dat ik ook een rol wilde spelen in het helpen van mensen met huidproblematieken. Een gezonde huid draagt echt bij aan het lekker in je vel zitten. En lekker in je vel zitten is voor mij heel belangrijk; je bent immers je eigen visitekaartje. 

En wat doe je precies bij Huid & Laser Kliniek Delft

Ik heb nu twee leuke functies. Allereerst is de kans groot dat je mij wel eens aan de telefoon krijgt of dat ik je ontvang wanneer je onze mooie kliniek binnenloop. Een aantal dagen in de week werk ik namelijk als frontoffice medewerker. Het leuke is dat ik die taken combineer met mijn functie als huidtherapeut. Zo ben ik dus ook druk met consulten en voer ik verscheidene huidtherapeutische behandelingen uit.


'De super geavanceerde apparatuur waarmee we hier werken. Daarmee kunnen we echt voor heel veel huidproblemen een oplossing bieden. Dat geeft veel voldoening!'

Heb je het naar je zin in de huidkliniek in Delft?

Heel erg! Weet je wat Huid & Laser Kliniek Delft ook zo bijzonder maakt? Het gezellige en vrij jonge team. Iedereen is erg enthousiast en ambitieus. Oja, ook de prachtige nieuwe kliniek is natuurlijk echt een cadeautje. Last-but-not-least: de super geavanceerde apparatuur waarmee we hier werken. Daarmee kunnen we echt voor heel veel huidproblemen een oplossing bieden. Dat geeft veel voldoening!

Welke huidproblematieken vind jij het meest interessant?

Bij acne en acnelittekens is het zo belangrijk om samen met de cliënt te kijken naar de beste specifieke aanpak, omdat de klachten heel erg verschillen. Dat vind ik super interessant en een grote uitdaging. Het is natuurlijk ook heel satisfying als je dan na de behandelingen mooie resultaten ziet. Trouwens, ik kan stiekem ook niet wachten om in de wintermaanden aan de slag te gaan met de M22 Laser voor het behandelen van pigmentvlekken en vaatafwijkingen.

Wat vind jij het belangrijkste in de omgang met cliënten?

Luisteren, voor mij is dat echt het allerbelangrijkste. Je wilt je als cliënt natuurlijk gewoon echt gehoord voelen als je met een persoonlijk verhaal over je huidproblemen komt. Daarom stel ik iedereen die naar Huid & Laser Kliniek Delft komt ook graag op zijn of haar gemak. Natuurlijk is transparantie en eerlijkheid ook een groot goed; je wilt mensen een realistisch beeld geven van de te verwachten resultaten.

Welke vraag krijg je het meest van cliënten, vrienden of familie?

Een opvallende vraag van zowel cliënten als mensen om me heen is: ‘Moet ik SPF ook smeren in de winter? Dan schijnt de zon toch helemaal niet?’ En het antwoord op die vraag is natuurlijk: ‘Ja, want ook in de winter hebben we te maken met UV A en B straling die tot huidschade kan leiden.’ Blijven smeren dus.  

‘Zie ik direct resultaat?’, is een andere vraag die ik vaak krijg tijdens gratis consultgesprekken. Onze huid is tot veel dingen in staat, maar dat kost meestal wel wat tijd. Dus zowel met behandelingen als met productgebruik, zul je wel wat geduld moeten hebben. Maar vaak voel je wel al heel snel dat je lekkerder in je vel zit. 


'Het is niet voor niets een beschermd beroep waarvoor je de juiste diploma’s moet hebben en waarvoor je iedere 5 jaar moet aantonen dat je vakbekwaam bent.'


Bestaan er ook vooroordelen over jouw werk? 

Misschien niet direct een vooroordeel, maar ik merk dat ons beroep nog niet heel erg bekend is. Sommige mensen vergelijken het met een schoonheidsspecialist, terwijl dat echt heel wat anders is. Met onze kennis en expertise kunnen we een grote rol spelen in het verbeteren van huidproblemen van cosmetische én van medische aard. Het is niet voor niets een beschermd beroep waarvoor je de juiste diploma’s moet hebben en waarvoor je iedere 5 jaar moet aantonen dat je vakbekwaam bent.

Heb je nog handige tips voor een goede huidverzorging? 

Ja, natuurlijk. Heel erg veel zelfs, maar laat ik drie praktische tips geven waar iedereen wat aan heeft. Gebruik allereerst de producten die bij jouw huid passen en laat je daarover adviseren door een huidexpert. Alleen met de juiste producten en het juiste gebruik ga je de benefits van je huidverzorging pas echt ervaren. Ten tweede: onderschat de kracht van je zonnebescherming (SPF) in je dagelijkse huidverzorgingsroutine niet.  Dit is jaarrond je beste anti-aging middel. En als derde tip: ga soms terug naar de basis, less is more. Als je huid teveel prikkels krijgt, kan dat averechts werken. Door een stapje terug te doen naar een goede basis, zoals reinigen en moisturizen, kan je huid al zichtbaar verbeteren.

Waar kunnen we je in je vrije tijd tegen het lijf lopen?

Je komt me vast eens tegen in een goed restaurant of op het strand. Of mijn favoriete combinatie: in het zonnetje bij een gezellige beachclub. Overigens kan ik ook de Zuid-Franse zon erg waarderen, als kind kwam ik er al ieder jaar en ook nu ga ik er graag op naartoe. Thuis in Bergschenhoek luister ik het liefst naar Pop of R&B en knuffel ik graag met de poes. Af en toe sta ik als model ook nog eens voor de camera of op de catwalk. Al die afwisseling houdt het leuk en verrassend!

Auteur

Bo - Huidtherapeut & front office

Deel deze blog