Blog

Skin Purging

Start je met het gebruik van verzorgingsproducten met hoogwaardige ingrediënten (zoals die van Dermaceutic), dan kan je huid daar anders op reageren dan je gewend bent van standaard drogist producten. Soms ontstaat er in de eerste 6 weken na gebruik wat schilfering, roodheid en irritatie. Wees gerust; dit is geen allergische reactie, maar je huid moet gewoon wennen. Dat heet dus Skin Purging en we vertellen je er graag meer over.

Producten van bijvoorbeeld de drogist zijn vaak verzorgend en hebben een fijn geurtje. Toch is de effectieve werking ervan veel minder dan die van producten met hoogwaardige ingrediënten. Producten zoals die van Dermaceutic bevatten hoogwaardige ingrediënten, met goed doordachte aflever technieken aan de huid in de juiste moleculaire vorm. Daardoor raden we deze crèmes ook echt aan en kun je ze zien als een ‘thuisbehandeling’. Ze zijn er om je huid gezonder te maken, de doorlaatbaarheid te verbeteren en de luie huid aan het werk te zetten. Ook zorgen deze producten voor het onderhouden van resultaten van behandelingen. Daardoor zijn deze producten vaak ook wel wat prijziger dan die van de lokale drogist. Maar met een goede reden: ze zijn ook veel effectiever.

Dit kun je merken

Van sommige van deze producten kun je de eerste zes weken na gebruik wat schilfering, roodheid en irritatie opmerken. Dit is geen allergische reactie, maar je huid moet gewoon wennen. Eenmaal gewend komt je huid er veel beter uit te zien. Het resultaat: meer collageen en elastine, schilfertjes verdwijnen en een mooie glans wordt zichtbaar.

Dag- en nachtverzorging

In de nacht is het de bedoeling om je huid aan het werk te zetten met sterkere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld met de Light Ceutic (8% glycolzuur) of de Retinol (1%). Overdag wil je de huid hydrateren en beschermen met bijvoorbeeld Hyal Ceutic (5,5% hyaluronzuur) en het C25 serum (Vitamine C complex).

Welke producten passen er bij jouw huid?

Er bestaan extreem veel ingrediënten die in de huidverzorging gebruikt worden en ze hebben elk hun eigen werking. Dit maakt het lastig om te bepalen welke ingrediënten geschikt zijn voor jouw type huid. Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd welke producten bij jouw huid passen? Een van onze huidtherapeuten adviseert en informeert jou graag in een gratis consult over de ingrediënten die jouw huid optimaliseren.

Auteur

Sharon - Huidtherapeut

Deel deze blog