Blog

Cosmetisch Arts Juliet gaat altijd voor een natuurlijk resultaat

Als je een cosmetische ingreep of behandeling overweegt, lees je je natuurlijk van tevoren goed in. Je doet online vooronderzoek naar behandelmethodes, klinieken en naar cosmetische artsen. Heel goed! Daarom vind je op de website van Huid & Laser Kliniek Delft veel informatie over de verschillende cosmetische behandelingen die je in Delft kunt kiezen. Maar naast die inhoudelijke informatie, vinden we het ook onwijs belangrijk dat jij je thuis voelt in onze kliniek. Daarom stellen onze cosmetische artsen zich graag aan je voor. Eerder gaf cosmetisch arts in Delft Merel Eefting al antwoorden op 7 leuke vragen. In dit leuke interview kom je alles te weten over cosmetisch arts in Delft Juliet de Vries (34). Veel leesplezier!

Juliet, voordat we het over jou gaan hebben; wat raad je mensen aan die geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling?

Of dat nou bij Huid & Laser Kliniek Delft is of ergens anders. Goed om daarmee te beginnen inderdaad. Het allerbelangrijkste, wanneer je een cosmetische ingreep overweegt, is dat je je van tevoren goed laat voorlichten. Dat kan je natuurlijk doen door zelf online informatie op te zoeken, bijvoorbeeld op de behandelpagina’s van Huid & Laser Kliniek Delft. Ben je er over uit dat je een cosmetische behandeling wilt ondergaan, maak dan werk van het kiezen van de voor jou beste arts en kliniek. Dat kun je bijvoorbeeld doen door vrienden naar hun ervaringen te vragen, online reviews te lezen of door gewoon een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Ik maak graag tijd voor je om al je vragen te beantwoorden en samen een behandelplan te maken.

Wat vind je tijdens zulke gratis consulten belangrijk in het contact met je cliënten?

Eigenlijk vind ik in al het contact met mijn cliënten twee dingen het belangrijkst. Allereerst moet iedereen zich echt helemaal op zijn of haar gemak voelen in deze mooie kliniek in Delft. Daarom hecht ik ook veel waarde aan het nemen van voldoende tijd, waarin ik mensen rustig uit kan leggen wat er gaat gebeuren en wat men kan verwachten. Op die manier hoop ik dat het voor cliënten allemaal wat minder spannend is. Daar helpen de warme huiselijke sfeer van de kliniek en het vriendelijke ervaren team van de kliniek trouwens ook ontzettend bij. Het tweede punt? Eerlijkheid. Als je naar Huid & Laser Kliniek Delft komt en met mij je wensen doorneemt, vind ik het essentieel dat ik heel eerlijk tegen je kan zijn. Ik zal je dan ook altijd eerlijk vertellen wat er wel kan, wat er niet kan, welke risico’s er aan een behandeling vastzitten of welke behandeling misschien beter bij je past. Dat is de manier waarop ik het meest waardevol voor je kan zijn.


Typeren die twee punten die je noemt jouw manier van werken?

Zeker. Ik denk dat elke arts natuurlijk zijn of haar eigen aanpak heeft. Ik vind het zelf als cosmetisch arts gewoon fijn om ook de persoon achter de cliënt of patiënt een beetje te leren kennen. Dat zorgt ervoor dat diegene zich meer thuis voelt, maar zorgt er ook voor dat we samen aan een nog beter en passend resultaat kunnen werken. Daarover gesproken, ik ga met elke cosmetische behandeling altijd voor een natuurlijk, persoonlijk en passend resultaat. Voor een overdreven duckface moet je niet bij mij zijn. Voor een natuurlijk uitziend en perfect resultaat wat bij jouw uitstraling past wel!

Welke cosmetische behandelingen en ingrepen zijn jouw specialiteit?

Bij Huid & Laser Kliniek Delft kun je terecht voor veel verschillende cosmetische behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan injectables, fillers, profhilo en draadlift. Als cosmetisch arts in Delft ben ik vooral gespecialiseerd in behandelingen met botuline toxine type A, hyaluronzuurfillers en skinboosters. Allemaal opties om veroudering te voorkomen of te vertragen. Daarnaast zet ik mijn expertise ook graag in om bepaalde fysieke klachten te voorkomen, denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, overmatig zweten of tandenknarsen. Zo kun je bij mij dus terecht voor meer cosmetische resultaten, maar ook voor het aanpakken van bepaalde vervelende klachten.

'Ik vind het ook erg leuk om patiënten uitleg te geven over het verouderingsproces en hoe we daarop, eventueel samen met huidtherapeuten, in kunnen grijpen.'

Maakt die afwisseling jouw werk als cosmetisch arts in Delft dan ook zo leuk?

Dat is inderdaad een van de vele dingen die mijn werk zo leuk maken. Ik vind het ook erg leuk om patiënten uitleg te geven over het verouderingsproces en hoe we daarop, eventueel samen met huidtherapeuten, in kunnen grijpen. Die samenwerking met collega's vind ik ook leuk; het bespreken van casussen met huidtherapeuten bijvoorbeeld, wie kan het meest betekenen voor dit specifieke geval? Maar het allerleukst is natuurlijk een blije en tevreden patiënt die stralend de deur uitloopt! Die blij is dat hij of zij de stap heeft durven zetten om een cosmetische behandeling te ondergaan. Waarom ik daar weer blij van wordt? Omdat er helaas nog steeds een vrij vertekend beeld van cosmetische behandelingen bestaat bij veel mensen. Die denken dat alles er dan altijd plastic en strakgetrokken uitziet. Terwijl dat bij mij dus helemaal niet zo is! Samen met al mijn collega’s van Huid & Laser Kliniek Delft ga ik altijd voor een natuurlijk resultaat.

Maken die natuurlijke resultaten van een cosmetische behandeling je dan ook trots?

Honderd procent. Daar ga ik altijd samen met de patiënt voor. Het meest trots ben ik dan ook echt wanneer de patiënt vrolijk en blij de deur uitloopt. Dat kan iemand zijn die voor het eerst een botox-behandeling van bijvoorbeeld de frons heeft gehad en zijn of haar (prik)angst heeft overwonnen, maar dat kan ook iemand zijn die al wat langer behandelingen ondergaat en blij is om mooi oud te worden, zonder dat anderen door hebben dat we daar soms een klein beetje bij helpen.

Ik kan me voorstellen dat je dus altijd al wist dat dit jouw droombaan was?

Ik wilde vroeger van alles worden; van vrachtwagenchauffeur tot popster tot plastisch chirurg haha! In elk geval was het duidelijk dat ik iets met mijn handen wilde doen, ik hield enorm van knutselen, tekenen en plakken en dat komt nu ook terug in mijn werk als cosmetisch arts. Ik bekijk de vormen en lijnen in een gezicht, bedenk welke behandelopties er zijn en besluit samen met de patiënt welke behandeling we uit gaan voeren. Natuurlijk is dat wel iets anders dan knutselen hoor haha! Om dit werk goed te kunnen doen heb ik zes jaar Geneeskunde tot arts gestudeerd, heb ik zes jaar als arts gewerkt op de afdeling Chirurgie en heb ik nog twee jaar een speciale opleiding tot cosmetisch arts gevolgd.

Oké Juliet, nu weten we veel over jouw passie voor je werk als cosmetisch arts in Delft, maar wat doe je daarbuiten eigenlijk nog meer?

Ik ga heel graag op vakantie naar Spanje; ik houd enorm van de zon, het strand, het eten, de zon en van de taal. Spanje voelt voor mij als thuiskomen. Misschien omdat ik voor de helft van Spaanse afkomst ben, misschien omdat ik er meerdere talen cursussen heb gevolgd.  Maar ik ontdek ook graag andere landen. Zowel met mijn vriend als met mijn moeder heb ik hele mooie reizen mogen maken; naar Afrika, naar New York, naar Kaapverdië. Voor de toekomst hoop ik dan ook nog veel meer van zulke mooie momenten te beleven met elkaar en met onze dochter die binnenkort één jaar wordt. Ook houd ik enorm van dieren. Of dat nou ‘gewoon’ onze huiskat is of dat ik een zeeschildpad zie tijdens het snorkelen op Curacao; ik word blij van dieren!

Auteur

Juliet - Cosmetisch arts

Deel deze blog