Blog

Zo ervaart Tim het tattoo laseren bij Huid & Laser Kliniek Delft

“Ik heb eigenlijk geen mega hoge pijngrens, maar dit viel me uiteindelijk best mee”, zo vat Tim uit Delft (33) zijn 9 laserbehandelingen bij Huid & Laser Kliniek Delft samen. Waarom hij überhaupt via de website een eerste gratis consultgesprek plant? Hij begon zich toch steeds meer te irriteren aan de donkerblauwe voorletter van een kortstondige jeugdliefde op zijn been. Nu die tattoo volledig is verdwenen, vragen we hem of de laserbehandeling in Delft pijn deed.

Zie je hem voor het eerst, dan zou je niet direct zeggen dat Tim uit Delft ondertussen heel goed weet hoe het voelt om een tatoeage te laten zetten. Toch blijkt dat hij meerdere tattoos heeft. Op bijna alle tattoos is hij trots, maar toch wil hij één tattoo verwijderen. “Ik heb daar wel lang over getwijfeld, ook omdat je veel verhalen hoort over de pijn van tattoo laseren. Daarom stond ik niet meteen te springen om deze tattoo te verwijderen”, geeft Tim eerlijk toe. Waarom hij dan toch die stap zet?

Online research gedaan

Voordat Tim een afspraak maakt en tijdens een consultgesprek advies krijgt van huidtherapeut Tessa, doet hij zelf al wat online research. Tim: “Ik vond wel informatie over hoe het ongeveer werkt, maar wilde toch persoonlijk nog wat vragen stellen over het tattoo laseren”. Tessa kan Tim in het consultgesprek al vertellen dat er waarschijnlijk 8 a 9 sessies nodig zullen zijn om de tattoo op z’n been te verwijderen.

“Tessa deed het eerst rustig één keer voor. Zo kon ik makkelijk wennen”

De eerste laserflits

“Bij de eerste afspraak was het toch wel even spannend. Die allereerste flits. Maar Tessa deed het eerst rustig één keer voor. Zo kon ik makkelijk wennen”, blikt Tim terug op zijn eerste laserbehandeling. Of zo’n flits inderdaad voelt alsof er een elastiekje op je huid schiet? “Dat klopt eigenlijk wel ongeveer. Het is een soort hele kortstondige tik en dan snel achter elkaar”. Het tattoo laseren bij Tim duurt iedere behandeling maximaal 15 minuten. “Ik zou het geen feestje noemen, maar het gaat lekker snel, dus dat is prima te doorstaan”, concludeert hij.

Het resultaat

Na de eerste keer laseren, ziet Tim direct dat zijn tattoo al veel vager is. Dat klopt ook, want de grootste verschillen zie je bij de eerste paar behandelingen. Naarmate de tattoo lichter wordt, wordt het effect van de lasersessies ook steeds iets minder snel zichtbaar. “De puntjes op de i heeft Tessa echt in de laatste 3 behandelingen gezet. En ik moet zeggen, die letter is nu ook echt mooi verdwenen. Dus ja, ik ben blij met het resultaat van de laserbehandeling!” Of Tim anderen aanraadt om ook een tattoo te verwijderen bij Huid & Laser Kliniek Delft? “Persoonlijk laat ik liever nog een mooie tattoo zetten. Maar als ik ooit weer een tattoo wil laseren, dan kom ik zeker terug bij Tessa”, erkent Tim.

Auteur

Tim - cliënt

Deel deze blog

Video tatoeage verwijderen