Vergoedingen

Net als bij andere paramedische beroepen, zoals fysiotherapie, komt een aantal behandelingen van de huidtherapeut in aanmerking voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag terugvinden in de polisvoorwaarden.

Huidtherapie die voor vergoeding in aanmerking komt:

Deze behandelingen worden altijd vergoed vanuit het aanvullende pakket dat je zelf hebt gekozen. Voor acnetherapie, camouflagetherapie en lasertherapie is geen contract nodig met een zorgverzekeraar en krijg je 100% van het maximaal verzekerde bedrag vergoed. De 75% vergoeding die een ‘niet-gecontracteerde zorgverlener’ hanteert, kan hierdoor verwarrend overkomen. Dit is echter niet van toepassing op deze behandelingen. Wanneer je twijfelt of iets wel of niet vergoed wordt, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Binnen de huidtherapie geldt wel dat zorgverleners een contract moeten hebben bij de zorgverzekeraars wanneer de behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Oedeemtherapie is hier een voorbeeld van.

Waarom kiezen voor een huidtherapeut?

Voorheen werden ook diverse behandelingen door de schoonheidsspecialiste vergoed. Zorgverzekeraars zijn hier tegenwoordig strenger in en bij veel verzekeraars staat in de voorwaarden dat een behandeling alleen vergoed wordt als deze wordt uitgevoerd door een huidtherapeut.

Huidtherapeuten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Sommige verzekeraars stellen een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog nog wel verplicht.

Voordelen van een huidtherapeut:

  • Zeer deskundig en betrouwbaar advies
  • Paramedisch en HBO opgeleid
  • Werkend volgens een kwaliteitssysteem
  • Lid van de beroepsvereniging NVH en kwaliteitsregister paramedici
  • BIG geregistreerd en nauw samenwerkingsverband met artsen