Peelings

Peelings, Huid en laserkliniek Delft

Misschien heb je thuis wel eens een scrub of peeling gedaan. Ze zijn vaak mild en geven kortdurend een heerlijk fris gevoel. Bij Huid & Laserkliniek Delft kun je terecht voor intensieve peelings, die op een veilige manier de huidstructuur verbeteren. Zeer geschikt bij grove poriën, rosacea of acne.

 

Locatie, Huid en laserkliniek Delft
e-mail, Huid en laserkliniek Delft
Telefoonnummer, Huid en laserkliniek Delft

Huid & Laser kliniek Delft

Nassaulaan 155

2628 GE  Delft

015 - 888 13 11

© 2018 HUID & LASER KLINIEK DELFT

Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Privacybeleid

Logo Huid en Laser kliniek Delft
reiniging van de huid

tca behandeling

peelings

 

INFO

 

Peelings, ook wel chemische peelings genoemd, zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die ervoor zorgen dat je huid dode huidcellen afstoot en zich kan vernieuwen. Met een mooi woord noemen we dat exfoliëren. Er bestaan veel verschillende soorten fruitzuur peelings en chemische peelings met elk hun eigen kracht en doel. We beginnen altijd met een plan op maat, want vaak zijn er verschillende huidproblemen waar je verbetering in wilt zien. Door het combineren van zuren, kunnen we het resultaat vergroten.

 

reiniging van de huid

 

Peelings zijn geschikt voor:

 • Zonbeschadigde huid met pigmentvlekken
 • Doffe en vale huid
 • Droge en ruwe huid
 • Grove poriën
 • Actieve acne
 • Acne-littekens
 • Rosacea
 • Rimpels en fijne lijntjes

 

Milde peelings

Bij een milde peeling werken de zuren vooral in op de oppervlaktehuid. Het prikt licht en je huid wordt soms wat rood. Ook kan er een milde schilfering optreden. Melkzuur wordt bijvoorbeeld ingezet bij de gevoelige rosacea huid of bij lichte pigmentvlekjes door zonschade. Glycolzuur werkt goed op het remmen van structuur en pigment. En voor het behandelen van overmatige talgproductie bij acne is salicylzuur het beste. Pompoenzuur werkt juist goed bij het verwijderen van dode huidcellen, maar is ook te gebruiken bij actieve acne.

 

Diepe peelings

Een diepere peeling dringt verder de huid in en brengt meer ‘schade’ aan de huid toe. De bekende Jessner-peeling is multi-inzetbaar. Het remt de talgproductie, werkt aan hydratatie en pigment-opheldering en, door de toevoeging van resorcinol en retinol, ook aan structuurverbetering. De TCA-peeling werkt juist goed op fijne lijntjes, zonbeschadigde huid, grove poriën en op milde acne-littekens. Bij diepere peelings is de kans groot dat je huid een sterke schilfering vertoont, alvorens vernieuwd tevoorschijn te komen.

 

 

INTAKE

 

Tijdens een gratis intakegesprek van circa 30 minuten bekijken we je huid en bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Aan bod komen onder meer welke behandeling je eerder hebt gehad, hoe je je huid verzorgt en welke producten en/of medicijnen je gebruikt. Op basis hiervan geven we je de eerste tips en adviezen en maken we een plan op maat.

 

 

BEHANDELING

 

Je huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd met een alcohol-oplossing. Het gekozen zuur voor de peeling brengen we op je huid aan. De inwerktijd is afhankelijk van de aandoening en het soort peeling. Je zult een branderig gevoel ervaren dat enkele minuten aanhoudt. Door de peeling wordt je huid wat rood. Bij een diepe peeling kan er soms 1 week een roze kleur zichtbaar blijven. Tot enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van jeuk. Dit is een teken van huidherstel. Na 2 tot 3 dagen kan je huid wat gaan schilferen. Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal herstelt, is het van belang dat je thuis een neutrale crème gebruikt. Smeer niet teveel, want dit zorgt ervoor dat het schilferen juist langer aanhoudt.

 

tca behandeling

Peeling

 

 

AANTAL BEHANDELINGEN

 

Gemiddeld vinden er 4-8 behandelingen plaats om de 2-4 weken. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Voor een optimaal resultaat maken we een combinatie van verschillende peelings.

 

 

RICHTLIJNEN

 

Richtlijnen vooraf

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid enkele weken voor de behandeling thuis insmeren met 1% retinol crème (te koop in onze kliniek).
 • Stop 2 dagen voor de behandeling met benzoylperoxide, salicylzuur en antibiotica-crème,
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinol-crème of serum / vitamine A zuur crème.
 • Mannen mogen zich tot 24 uur voor de behandeling in het gezicht scheren.
 • Op de dag van de behandeling mag je geen koortslip hebben. We maken dan een nieuwe afspraak.

 

Richtlijnen na de behandeling

 • Tot 2-4 weken na de peeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is. Smeer je huid ook regelmatig in met zonnecrème met SPF 30/50.
 • Tot enkele dagen na de behandeling kun je de aftercare-crème uit de kliniek gebruiken of een zeer milde huidverzorging. Smeer niet te veel en niet te vaak zodat je het schilferproces niet tegenwerkt.
 • Gebruik geen irriterende huidverzorging of medicatiecrèmes totdat je huid weer normaal aanvoelt en niet meer rood is.
 • Je mag je huid direct camoufleren met de ademende crème Lira (te koop in onze kliniek). Deze medische camouflage bevat geen parfumstoffen en parabenen.
 • Tot 4 dagen na de peeling reinig je je huid 's morgens en 's avonds alleen met lauw water en dep je je huid droog.
 • Krabbel niet aan velletjes, dit voorkomt littekenvorming. Knip eventueel de velletjes af met een schoon schaartje.
 • Na de behandeling mag je 48 uur niet zwemmen of naar de sauna. Tot 24 uur na de behandeling mag je geen hete douche nemen.

 

 

TARIEVEN

 

Acnetherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Voor andere indicaties is er geen vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden terugvinden.

 

Huidtherapeuten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Sommige zorgverzekeraars stellen wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.

 

Waarom kiezen voor een huidtherapeut?

 • Zeer deskundig en betrouwbaar advies
 • Paramedisch en HBO opgeleid
 • Werkend volgens een kwaliteitssysteem
 • Lid van de beroepsvereniging NVH en kwaliteitsregister paramedici
 • BIG geregistreerd en nauw samenwerkingsverband met artsen

 

 

Peeling gelaat mild

€ 65,00

 

Peeling gelaat diep

€ 75,00

 

Peeling gelaat TCA incl. Retinol

€ 95,00

 

Toevoeging extra Retinol

€ 5,00

 

 

Terug naar boven

reiniging van de huid

tca behandeling

reiniging van de huid

tca behandeling

reiniging van de huid

tca behandeling

reiniging van de huid

tca behandeling

reiniging van de huid

tca behandeling

reiniging van de huid

tca behandeling