VOORJAARSACTIE

20% korting op behandeling beenvaten

Bel (015) 888 13 11 voor een afspraak

Vaatjes en roodheid, Huid en laserkliniek Delft

vaatjes en roodheden

Laserbehandeling, Huid en laserkliniek Delft Laserbehandeling

 

 

Op je huid kunnen ontsierende rode (couperose) en paarsblauwe vaatjes ontstaan. Ze zien er vaak uit als een netwerkje van dunne lijntjes, die vlak onder de huid liggen. Deze haarvaatjes zijn kapot gegaan en niet meer functioneel. Ze zijn onschuldig, maar gaan niet vanzelf weg. Bij Huid & Laserkliniek Delft kunnen we ze eenvoudig en effectief verwijderen met behulp van lasertherapie.

 

Locatie, Huid en laserkliniek Delft
e-mail, Huid en laserkliniek Delft
Telefoonnummer, Huid en laserkliniek Delft

Huid & Laser kliniek Delft

Nassaulaan 155

2628 GE  Delft

015 - 888 13 11

© 2018 HUID & LASER KLINIEK DELFT

Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Privacybeleid

Logo Huid en Laser kliniek Delft

Vaatjes en roodheden

Laserbehandeling, Huid en laserkliniek Delft Laserbehandeling

 

INFO

 

verwijderen couperose

 

Storende vaatjes

 • Couperose (rode vaatjes in het gezicht)
 • Rosacea (vaatjes samen met kleine puistjes in het gelaat)
 • Spider naevus (klein rood spinnenkopje)
 • Kersangioom (klein rood bultje of bloedblaasje)
 • Wijnvlek (naevus flammeus)
 • Rode vlek in de hals (poikiloderma van civatte)
 • Ooievaarsbeet (klein rood vlekje in bijv. de nek)
 • Rode wangen (flushing)
 • Beenvaatjes

 

Kleine oppervlakkige vaatjes (couperose)

Vaataandoeningen kunnen we zeer effectief behandelen. De M22-laser heeft daarvoor 2 speciale handstukken met een scala aan mogelijkheden. Het IPL-handstuk voor de oppervlakkige vaatjes geeft met een zeer hoge intensiteit licht af in je huid. Het licht ziet alleen de kapotte haarvaatjes en laat de rest van je huid met rust. Zonder korstvorming kunnen we de roodheid in een paar seconden weg laseren.

 

Rosacea

Waar er bij couperose sprake is van onschuldige rode vaatjes in het gezicht, kan rosacea vervelende klachten geven. Je kunt last hebben van rode bultjes en puistjes of je huid kan gezwollen, vurig of schilferig zijn. Als deze verschijnselen niet worden behandeld, kan je huid grover van structuur worden. De oorzaak van rosacea is niet echt bekend. Wel weten we dat de demodexmijt voor een verstoring op de huid kan zorgen. Helaas verdwijnt rosacea niet vanzelf. De aandoening is chronisch en je huid kan zeer gevoelig zijn.

 

De rode vaatjes in deze gevoelige huid kunnen we zonder risico behandelen en verwijderen. Vaak zien we dat de puistjes hierdoor ook minder worden. We geven je uitgebreid advies over het gebruik van producten en bespreken eventuele medicatie met je. De puistjes en onzuiverheden zijn daarnaast goed te behandelen met milde peelings.

 

Beenvaatjes

Rode en blauwpaarse haarvaatjes in je benen kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap, door erfelijke aanleg of een staand beroep, waarbij veel druk uitgeoefend wordt op het vatensysteem. De vaatjes zijn weliswaar verbonden met dieper gelegen aders in je benen, maar ze zijn niet functioneel omdat ze geen bijdrage leveren voor het vervoeren van bloed naar je hart. Met de Nd:Yag laser zijn beenvaatjes heel goed te verwijderen. Deze laser dringt dieper de huid in dan de IPL-laser.

 

Tip: Bij spataderen of een onderliggend vaatprobleem adviseren wij eerst een duplex te laten maken bij de vaatarts (fleboloog). De grote oppervlakkige vaatjes (trosjes) kunnen effectiever met scleroserende vloeistof behandeld worden in een spataderkliniek.

 

 

INTAKE

 

Intake

Tijdens een gratis intakegesprek van circa 30 minuten bekijken we je huid en bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Aan bod komen onder meer welke behandeling je eerder hebt gehad, hoe je je huid verzorgt en welke producten en/of medicijnen je gebruikt. Op basis hiervan geven we je de eerste tips en adviezen en maken we een plan op maat.

 

Rode vaatjes in het gezicht en op het lichaam zijn goed te verwijderen. Voor deze behandeling is geen verwijzing van de arts noodzakelijk.

 

Wanneer er cosmetisch storende beenvaatjes aanwezig zijn, kijken we altijd eerst met aandacht naar je benen. Als je last hebt van zwellingen, pijnlijke plekken of trosvorming van bloedvaten, is het verstandig om eerst met deze klachten langs de huisarts of fleboloog te gaan.

 

 

BEHANDELING

 

Voor de behandeling controleren we eerst of je huid niet te bruin is door de zon. Tijdens de behandeling krijg je een speciale bril op om je ogen te beschermen. We brengen een dun laagje gel aan, die de huid wat verkoeling geeft en het laserlicht geleidt. De laser geeft een felle lichtflits af, wat voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan komt. De meeste mensen kunnen deze korte prikjes goed verdragen. Het licht wordt in de huid omgezet in warmte, waardoor alleen het kapotte vaatje wordt gedicht zonder omliggend weefsel te beschadigen.

 

Na de behandeling is je huid licht rood en iets branderig. Het bloedvaatje is vaak direct verdwenen of kleurt donkerder paars. In je gezicht ontstaat na de behandeling vaak een zwelling die pas na enkele dagen verdwijnt. De zwelling is te verhelpen door de plek wat te koelen. Er zijn verder geen korstjes zichtbaar. Meteen na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten en je huid eventueel camoufleren. Ook is het belangrijk om de plekken tot 4 weken na de behandeling goed tegen de zon te beschermen. Gebruik meerdere malen per dag een zonnecrème met een SPF van minimaal factor 30. Omdat je lichaam de gelaserde vaatjes moet opruimen, is het eindresultaat pas na enkele weken zichtbaar.

 

wijnvlek verwijderen

couperose en rosacea wangen

storende rode stipjes

Voor- en na behandeling

 

 

AANTAL BEHANDELINGEN

 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de behandelindicatie. Bij vaatjes in je gezicht zijn er gemiddeld 2 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Bij de behandeling van een wijnvlek of beenvaatjes zijn er gemiddeld 3-5 behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek geeft onze huidtherapeut je een indicatie van het aantal behandelingen. Om de 3 tot 6 weken kan er een behandeling plaatsvinden.

 

Door de jaren heen kunnen er soms (op andere plekken) weer nieuwe vaatjes ontstaan. Het resultaat van een behandeling houdt meestal enkele jaren stand. Daarna kan je huid gerust opnieuw behandeld worden.

 

voor- en na laserbehandeling beenvaten

Voor- en na behandeling beenvaatjes

 

 

RICHTLIJNEN

 

Richtlijnen vooraf

 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
 • Zonnecrème met SPF30/50 moet regelmatig worden aangebracht; 4 weken voor tot 4 weken na de behandeling.
 • Je mag geen koortslip hebben op de dag van de behandeling. Dan maken we een nieuwe afspraak.
 • 5 dagen voor de behandeling moet je stoppen met het gebruik van bloedverdunners.

 

Richtlijnen na de behandeling

 • De zwelling kun je tegengaan door te koelen met icepacks. In je gezicht kun je de zwelling licht masseren in de richting van de oren.
 • Direct na de behandeling mag je 48 uur geen alcohol of naar de sauna.
 • De eerste 48 uur mag je niet sporten.
 • Krabbel niet aan eventuele blaasjes of korstjes; dit kan littekens geven.
 • Neem contact met ons op als je huid na 3 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend of branderig aanvoelt.
 • Na de behandeling kun je je eigen cosmetica en crèmes gebruiken.

 

 

TARIEVEN

 

Voor sommige behandelingen kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag kun je terugvinden in de polisvoorwaarden.

 

Huidtherapeuten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Sommige zorgverzekeraars stellen wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.

 

Waarom kiezen voor een huidtherapeut?

 • Zeer deskundig en betrouwbaar advies
 • Paramedisch en HBO opgeleid
 • Werkend volgens een kwaliteitssysteem
 • Lid van de beroepsvereniging NVH en kwaliteitsregister paramedici
 • BIG geregistreerd en nauw samenwerkingsverband met artsen

 

 

Beenvaatjes

 

Enkel plekje

€ 75,00

 

Klein gebied

< 10 minuten € 125,00

 

Middelgroot gebied

< 25 minuten € 175,00

 

Groot gebied

< 40 minuten € 225,00

 

 

Vaatjes en roodheden (Rosacea)

 

Enkel plekje

€ 55,00

 

Tot 3 plekjes

€ 75,00

 

Neusvleugels

€ 75,00

 

Neus

€ 100,00

 

Wangen klein

€ 125,00

 

Wangen groot

€ 150,00

 

Wangen en neus

€ 175,00

 

Zijkant hals

€ 125,00

 

Hele gelaat

€ 195,00

 

Terug naar boven

 

 

voor- en na laserbehandeling beenvaten

verwijderen couperose

wijnvlek verwijderen

couperose en rosacea wangen

storende rode stipjes

voor- en na laserbehandeling beenvaten

verwijderen couperose

voor- en na laserbehandeling beenvaten

verwijderen couperose

voor- en na laserbehandeling beenvaten

verwijderen couperose

wijnvlek verwijderen

couperose en rosacea wangen

storende rode stipjes

voor- en na laserbehandeling beenvaten

verwijderen couperose

wijnvlek verwijderen

couperose en rosacea wangen

storende rode stipjes

voor- en na laserbehandeling beenvaten