Blog

In gesprek met Marly over zonschade

Yes! Eindelijk laat de zon zich vaker zien. We gaan met z’n allen lekker naar buiten; pakken een terrasje, maken een wandeling of ontspannen heerlijk in de tuin. Het is bijna lente. De zomer komt eraan. Vitamine D boosten dus en vakantieplannen maken. Toch kan die blootstelling aan zonnestralen ook voor vervelende zonschade aan je huid zorgen, weet cli nt Marly: “Ik kreeg zeer heftige vlekken in mijn gezicht en nek. Die vlekken worden steeds weer meer zichtbaar als de zon gaat schijnen.” Dus kiest Marly voor een Dermamelan behandeling en lasertherapie bij Huid & Laser Kliniek Delft. Hoe blikt ze terug op haar huidtherapie?

Niet dat Marly zich er ooit erg onzeker over heeft gevoeld, maar toch ondervond de Delftse last van de steeds meer zichtbare zonschade in haar gezicht. “Het viel vooral anderen op en daardoor kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik moest uitleggen wat voor huidprobleem ik had. Terwijl ik het zelf niet eens wist.”, vertelt Marly. Dus toen de witte vlekjes in haar gezicht en de meer bruine pigmentvlekken langs haar kaaklijn vorige zomer nog zichtbaarder werden, besloot Marly iets aan die zonschade te laten doen. Om weer lekkerder in haar vel te zitten.

“Ik was eerder al eens bij een huisarts geweest, maar die vertelde dat er eigenlijk niets aan te doen was. Gelukkig kwam ik via mijn schoonheidsspecialiste bij Huid & Laser Kliniek Delft terecht”

Zon, zon zon

Maar hoe ontstaat zonschade? Van nature beschermt jouw huid je tegen het ultraviolette licht (UV-licht) van de zon. Maar zeker bij lange en regelmatige blootstelling aan de zon, kan de huid niet al het UV-licht tegenhouden. Dat UV-licht brengt dan veranderingen aan in de cellen en weefsels van je lichaam, breekt bijvoorbeeld ook collageen en elastine in de huid af. De huid kan zelf vaak deels herstellen, maar helaas niet altijd helemaal. Precies dan spreek je van zonschade. “Ik kan echt genieten van het zonnetje. Daardoor heb ik ook wel overmatig in de zon gezeten en te weinig gesmeerd met beschermende middelen”, weet Marly na haar huidtherapie in Delft en het advies van huidtherapeut Tessa.

Goed te doen

Na een gratis intakegesprek voor haar huidtherapie in Delft, heeft Marly een goed gevoel: “Dat eerste gesprek was al fijn. Het contact met mijn huidtherapeut voelde ook echt professioneel, betrokken en duidelijk”. Daarna maakt huidtherapeut Tessa dan ook meteen een maatwerk behandelplan; een Dermamelan behandeling met het aanbrengen van twee maskers in de kliniek en een aanvullende thuisverzorging met pigment remmende huidcrèmes. Om het resterende pigment, de vaatjes en roodheden en wat acnelittekens te verminderen, wordt voor zes weken later lasertherapie (met fractional laser & pigment en vaatlaser) ingepland. “De Dermamelan maskers waren goed te doen. Al voelde ik wel een lichtelijke irritatie en begon de huid daarna wat te vervellen”, blikt Marly terug. Om daar aan toe te voegen: “De lasertherapie is ook prima te doen, mede doordat de betreffende behandelplek wordt ingesmeerd met een verdovende crème.”

Weer lekker in je vel

De behandelingen vallen dus best mee, terwijl de resultaten er zeker mogen zijn. “Tot op heden zijn de vlekken echt veel minder zichtbaar. Mijn huid is gewoon echt verbeterd”, lacht Marly enthousiast. Ze raadt andere zonliefhebbers met zonschade aan de huid dan ook aan om niet te lang te twijfelen er iets aan te laten doen. Maar natuurlijk, zijn we bij Huid & Laser Kliniek Delft eens met Marly, is voorkomen nog beter dan genezen: “Ik ben veel voorzichtiger met de zon en tuurlijk; nu is het smeren, smeren, smeren!”.

“Vrienden en bekenden merken ook op dat mijn huid met sprongen vooruit is gegaan. Daardoor zit je weer lekker in je vel!”

Auteur

Marly - Cliënt

Deel deze blog