Blog

Cosmetisch Arts in Delft, Merel Eefting over KNMG registratie

Ze wordt blij wanneer ze mensen kan helpen om weer echt lekker in hun vel te zitten. Niet gek dus dat cosmetisch arts Merel Eefting inmiddels meer dan 10 jaar ervaring heeft met injectables en draadlift behandelingen. Als professional is ze natuurlijk aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Cosmetisch Artsen. “En nu, net nu ik ook als cosmetisch arts in Delft aan de slag ga, heb ik de positieve beoordeling van het  kwaliteitsmerk van De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) gekregen”, vertelt Merel enthousiast. Een hele mond vol, maar wat betekent zo’n registratie bij het KNMG?

Voordat we daar antwoord op geven, eerst heel even een paar stappen terug in de tijd. Want cosmetisch arts, dat wordt je niet zomaar. Gelukkig maar, want als je een injectable behandeling of draadlift behandeling overweegt, zoek je natuurlijk naar een betrouwbare en kundige cosmetisch arts. “Ik ben inmiddels 42 jaar en heb al flink wat jaren in de geneeskunde op mijn cv; ik studeerde Geneeskunde in Leiden en ben daarna jarenlang werkzaam geweest op diverse Spoedeisende hulp- (SEH) en Intensive Care afdelingen (ICU)”, blikt Merel terug. Sinds 2010 is de ervaren arts ook gespecialiseerd als cosmetisch arts en nu vanaf juni ook als cosmetisch arts in Delft aan het werk. Na twaalf jaar in het vak, heeft Merel nu dus goed nieuws: de beoordeling van de KNMG registratie is officieel!

“Een goede cosmetische behandeling maakt mensen gelukkiger en zelfverzekerder. Daarbij kan ik ook mensen met verlammingen en aangezicht trauma symmetrischer maken en daardoor kan het leven net een beetje mooier zijn”

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der GeneeskunstDe Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) maakt zich sterk voor de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Of het nu gaat om ethiek, gezondheidsrecht of gezondheidsbevordering, we zetten ons in voor goede afspraken en richtlijnen op terreinen die voor alle artsen relevant zijn. Dit doen we als artsenfederatie met acht aangesloten partners: zeven medische beroepsorganisaties voor artsen en de vereniging van geneeskundestudenten. Naast het landelijk bestuur kent de KNMG regionaal actieve districten.

Wat zegt zo’n KNMG registratie?

Niet alle cosmetisch artsen in Nederland hebben een beoordeling van registratie bij de KNMG. Dat komt omdat het best een pittig kwaliteitsmerk is; je krijgt hem zeker niet zomaar. Met de registratie mag Merel de officiële beschermde titel van cosmetisch arts blijven voeren en heeft ze aangetoond dat ze alle deskundigheid op haar vakgebied beheerst. “Voor het krijgen van de beoordeling van KNMG registratie heb ik onder andere ook deelgenomen aan een externe kwaliteitsevaluatie”, legt Merel uit.

Cosmetisch arts in Delft

“Het hele team van Huid & Laser Kliniek Delft is heel erg blij met de komst van cosmetisch arts Merel”, vertelt eigenaresse Tessa. “Ze is erg ervaren, heel vriendelijk en geeft altijd eerlijk advies. Daarmee is ze helemaal op haar plek in onze kliniek in Delft.” Zo blijf je bij Huid & Laser Kliniek Delft van harte welkom voor injectables en draadlift behandelingen. Nieuwsgierig hoe cosmetisch arts Merel je kan helpen om met een helder plan te werken aan een mooi en natuurlijk resultaat? Plan heel gemakkelijk een gratis consult in. 

Auteur

Merel - Cosmetisch arts

Deel deze blog