Skip to main content

Blog

Zoë deelt 5 tips voor een gezonde huid

Ben jij van de goede voornemens? Als huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft zijn we eigenlijk meer van het goede doen. Want weet je; goed voor je huid zorgen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Daarom geven we je graag een vijftal praktische tips om straks in het nieuwe jaar nog lekkerder in je vel te zitten. Tips voor een gezonde huid. Tips voor een stralende huid. Tips van jouw huidtherapeut in Delft. Doe er vooral je voordeel mee. Welke van deze 5 tips is voor jouw een eye-opener?

tip1 Kies voor minerale make-up

Minerale make-up van bijvoorbeeld Jane Iredale verstopt de huid niet en is vrij van geurstoffen, bewaarmiddelen en vulmiddelen. Zo voorkomt het huidirritatie. Ga je toch liever voor een ander merk? Check dan altijd of het product vrij is van talk. Dit mineraal heeft namelijk een verstoppend effect op onze talgklieren.

tip2 Bescherm je huid maar voorkom vitamine D tekort

We waarschuwen je bij Huid & Laser Kliniek Delft vaak voor schade die de zon kan veroorzaken. Jezelf goed beschermen tegen de zon, is daarom altijd het advies. Maar zonnestralen zorgen tegelijkertijd wel voor vitamine D aanmaak. Een tekort aan vitamine D kan een trigger zijn voor het ontstaan van huidproblemen als acne, eczeem en rosacea. Voorkom dus dat je een vitamine D tekort krijgt, bijvoorbeeld met aanvulling van supplementen.

tip3 Eet gezond en beperk eetmomenten tot 3 per dag

Vaker dan drie keer eten op een dag zorgt voor belasting van ons lichaam. Daardoor kan je sneller moe worden. Daarnaast versnelt het het verouderingsproces door een hogere celafbraak en draagt het bij aan het ontwikkelen van welvaartsziekten. Het is dus ook voor de gezondheid en uitstraling van je huid goed om gezond (en op niet te veel momenten) te eten. Eet smakelijk!

tip4 Rem ontstekingen van binnenuit

Omega-3 vetzuren zijn betrokken bij het behoud van de celstructuur en werken ontstekingsremmend. Ze spelen ook nog eens een belangrijke rol bij het voorkomen van welvaartsziekten. Maar ons westerse voedingspatroon bevat vaak meer omega-6 vetzuren dan omega-3 vetzuren. En ons lichaam maakt het omega-3 vetzuur ook niet zelf aan. Net zoals met vitamine D, is het dus verstandig om omega-3 als supplement bij te slikken.

tip5 Drink voldoende water en vergeet hydraterende crème niet

Genoeg water drinken ondersteunt de huid en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Toch verhelpt het je huidprobleem niet compleet. Alle huidtypen hebben baat bij hydratatie van buitenaf, om de barrièrefunctie van de huid te herstellen en huidklachten te verbeteren. Neem een hydraterende crème dus zeker op in je huidverzorgingsroutine.

Meer persoonlijke tips?

Misschien ken je het merendeel van deze tips al wel, heel goed! Blijf ze ook in het nieuwe jaar vooral toepassen voor jouw gezonde huid. Maar misschien heb je ook nog wel een aantal specifieke vragen over jouw huidtype, huidverzorgings routine of huidprobleem? Dan kun je heel gemakkelijk een gratis kennismakingsgesprek inplannen met jouw huidtherapeut in Delft.

Auteur

Zoë - Huidtherapeut

Deel deze blog