Skip to main content

Peelings

Dat frisse gevoel. Een oppepper. Herken je het van een scrub of peeling die je thuis wel eens hebt gedaan? Misschien is het juist helemaal nieuw voor je en ben je op zoek naar informatie over professionele peelings. De huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft heten je welkom. Hier hebben we alle expertise in huis voor jouw milde of diepe peeling. Perfect tegen grove poriën, rosacea, pigmentvlekken en acne.

Vernieuwen. Verfrissen. Verjongen. Een professionele peeling, ook wel chemische peeling genoemd, geeft jouw huid de kans zichzelf te vernieuwen. Door het afstoten van dode huidcellen (exfoliëren) verminderen grove poriën, rimpels en bijvoorbeeld rosacea. Daarna verschijnt de jongere huid die jou veel beter past en tot je recht laat komen.

Denk jij na over een professionele peeling? Misschien wil je iets doen aan een doffe of droge huid. Misschien zoek je een oplossing voor pigmentvlekken of acne littekens. Of beide. In alle gevallen denken we graag met je mee en vinden we samen de peeling die het beste bij jouw situatie past. 

Een peeling kan een gevoelige behandeling zijn. Daarom zoek je een ervaren huidtherapeut die je kunt vertrouwen, die werkt met high-end verzorgingsproducten en de nieuwste peeling behandelingen. Onze huidtherapeuten vertellen je graag persoonlijk alles over de specialistische peelings bij Huid & Laser Kliniek Delft. 

Stappenplan peelings

Peelings, waaronder ook chemische peelings, maken dat je huid sneller dode huidcellen afstoot en zich natuurlijk vernieuwt. Bij Huid & Laser Kliniek in Delft verzorgen we professionele milde, middeldiepe en diepe (chemische) peelings. Dit is hoe jouw huid in 6 stappen kan verbeteren.  

Stap 1.

Welkom. We maken kennis, bekijken jouw huid en maken samen een behandelplan;

Stap 2.

We maken een foto van je huid, zodat je na de behandeling het resultaat goed terugziet;

Stap 3.

De dieptereiniging verwijdert verstoppingen, daarna brengen we de eerste peeling laag aan;

Stap 4.

De peeling trekt de poriën in. Branderig gevoel en jeuk duurt slechts enkele minuten;

Stap 5.

Tijd om de huid met een waaier te koelen en te kijken of een volgende peeling laag nodig is;

Stap 6.

Afsluitend verzorgen we de huid met een passend verzorgingsproduct;

Stap 7.

Na 2 dagen komt het schilferproces op gang, de peel off dus. Dit kan 5/7 dagen duren.

Stap 8.

Voor de volgende behandeling kom je binnen 2/4 weken langs bij de kliniek.

Tijdens het consultgesprek geeft je huidtherapeut advies over hoe je jouw huid het beste op de peeling kunt voorbereiden, met de juiste producten. Ook na de behandeling is goede thuisverzorging onmisbaar. Het werkt kalmerend en beschermend, verhoogt het effect en behoud het resultaat. We geven je meer uitleg over huidverzorging voor thuis in deze blog.

Aantal behandelingen 

De mooiste resultaten boeken we in 4 tot 8 behandelingen. Die behandelingen duren steeds zo’n 30 minuten en vinden om de 2 tot 4 weken plaats. Dat lijkt vrij kort op achter elkaar? Klopt, juist dan werkt de behandeling op z’n best. Na de gehele kuur bekijken we het resultaat samen en stellen we vast of jouw huid behoefte heeft aan een aanvullend behandelplan. Natuurlijk geven we je altijd tips over hoe je na de peeling thuis het beste voor jouw huid zorgt. 

Tarieven peeling behandeling

Je wilt alvast weten met wat voor budget je ongeveer rekening kunt houden en of de behandeling vergoed wordt. Peeling bij acnetherapie kan vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) worden vergoed. Voor andere huid indicaties is er mogelijk geen vergoeding. Bekijk dus zeker jouw polisvoorwaarden. Als het nodig is, neemt jouw huidtherapeut ook contact op met de huisarts of dermatoloog. Dit zijn onze prijzen voor behandelingen door middel van peelings:

Medische milde tot middeldiepe peeling 95,-
TCA peeling 12 - 18% 160,-
Cosmopeel forte | vanaf 455,-

Meestgestelde vragen

Wat is een peeling eigenlijk?

Goede vraag. Wat is peeling? Met een peeling product behandelen we je huid om zo de bovenste laag aan dode huidcellen te verwijderen. Daarna wordt het aanmaken van collageen en elastine gestimuleerd. Zo krijg je sneller een ‘nieuwe huidlaag’ die egaler is en er frisser uitziet. Een goede peeling werkt ook nog eens ontstekings- en talgremmend. Verschillende peelings werken op verschillende dieptes in de huid.

Welke verschillende peelings bestaan er?

Globaal gezien bestaan er drie soorten peelings; oppervlakkige, middeldiepe en diepe chemische peelings. Oppervlakkige peelings zijn bijvoorbeeld fruitzuurpeelings, alfahydroxyacids (AHA's) betahydroxyacids (BHA's). Voor een middeldiepe chemische peeling kiezen we bijvoorbeeld voor een Jessner milde TCA 7% peeling. Een goede diepe peeling is bijvoorbeeld een TCA 18% of een TCA icm met Phenol (Cosmopeel Forte). 

Is een peeling voor mij geschikt?

Onze peelings en chemische peelings zijn zeer geschikt wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, grove poriën, zonschade, pigmentvlekken of zelfs bij de zeer gevoelige huid met rosacea. Maar eigenlijk verdient iedere huid zo nu en dan een boost met een peeling. Daarom verzorgen wij ook een peeling behandeling wanneer jouw huid een verfrissende oppepper kan gebruiken. Plan een gratis consultgesprek in en we bespreken je overige vragen.

Doet een peeling behandeling pijn?

Dat valt gelukkig mee. We starten jouw peeling altijd met het reinigen van de huid en het verwijderen van ontstekingen en verstoppingen. Soms is hierbij een kleine prik van een naaldje nodig, maar hier voel je vrijwel niets van. Onze huidtherapeuten nemen de tijd en leggen ook tijdens de behandeling graag aan je uit welke handelingen ze gaan uitvoeren.

Wat kost een peeling behandeling bij Huid & Laser Kliniek in Delft?

Een milde tot middeldiepe peeling is 89,-. Een diepe peeling (TCA) is 150,-. Goed nieuws; het is mogelijk dat je een deel vergoed krijgt van de verzekering. Onze huidtherapeuten geven je graag advies en denken met je mee. Ook als er een verwijsbrief nodig is.

Mag ik mijn eigen huidverzorgingsproducten gebruiken tijdens peeling behandelingen?

Die keuze ligt natuurlijk bij jou. Als professionals merken we wel dat onze behandeling het meest succesvol is wanneer je ook thuis de beste producten met de juiste ingrediënten gebruikt. We adviseren je dus graag al tijdens het intakegesprek welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw huid. In de kliniek in Delft werken wij het liefst met het merk Dermaceutic en Meditopics tijdens peeling behandelingen. 

Welke crème gebruik ik direct na een peeling?

Tot enkele dagen na de peeling behandeling gebruik je de crème van Meditopics of Dermaceutic K-ceutic met SPF 50 of een zeer milde huidverzorging. Gebruik niet te veel, om zo het schilferproces ook ruimte te geven. Daarbij is het goed om de huid regelmatig te behandelen met zonnecrème SPF 30/50. Natuurlijk neemt jouw huidtherapeut uitgebreid de tijd om je hier meer over te vertellen.

Wat zijn jullie tips voor een peeling thuis?

Een peeling thuis doen, goed idee. Zeker als je jouw huid eens in de zoveel tijd een kleine boost wil geven. Kies wel goede producten met de juiste percentage ingrediënten van bijvoorbeeld Meditopics of Dermaceutic. Heb je last van een huid indicatie als acne, rosacea of pigmentvlekken en wil je een duurzamer resultaat? Plan dan een gratis consultgesprek in. 

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 6 dieptereinigingen icm peelings
Na 6 dieptereinigingen icm peelings en voedingsadvies
Na 4 milde peelings bij de aandoening rosacea

  Zij gingen je voor ...

  De behandelaren zijn erg fijn en luisteren goed naar je wensen. Ze vertellen netjes stap voor stap wat ze doen, zodat je altijd weet wat gaat gebeuren.

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  Het verschil tussen microneedling en Medische Peeling
  Lezen >

  Skin Purging
  Lezen >

  Pas op voor misleidende informatie over anti-zonnebrandproducten
  Lezen >

  Een droge of vochtarme huid?
  Lezen >

  Hoe werkt een INCI-ingrediëntenlijst?
  Lezen >