Skip to main content

Acne littekens verwijderen

Heb je last van acne littekens? Dat kan frustrerend zijn. Littekenvorming ontstaat vaak na een ernstige vorm van acne, maar ook een milde vorm kan al littekens achterlaten. Ook veel uitknijpen en krabbelen kan bijdragen aan littekenvorming. Gelukkig hoeven acne littekens, diep of oppervlakkig, al lang niet meer blijvend te zijn. Laten we er iets aan doen.

Tijdens een gratis consultgesprek bij Huid & Laser Kliniek Delft kijk je op je gemak, samen met jouw huidtherapeut naar het type littekens. Daar nemen we graag de tijd voor, zodat we er met een behandelplan op maat voor zorgen dat jouw acne littekens zoveel mogelijk verdwijnen. Alles naar jouw wens.

De acne littekens behandeling kan bestaan uit lasertherapie, chemische peelings en microneedling. Afhankelijk van jouw littekens, maar alledrie effectief. Daarna onderhoud je het resultaat met de hoogste kwaliteit verzorgingsproduct. Advies van professionele therapeuten. Zichtbaar resultaat. 

Stappenplan acne littekens behandeling

De acne littekens behandeling van Huid & Laser Kliniek Delft kan op verschillende manieren worden uitgevoerd: lasertherapie, chemische peelings en microneedling. Drie bewezen behandelmethodes. Afhankelijk van jouw littekens maakt de huidtherapeut samen met jou een behandelplan op maat. 

Stap 1.

Kom binnen, vertel ons waar je mee zit en laten de acne littekens rustig bekijken;

Stap 2.

We nemen de tijd voor een uitleg over lasertherapie, chemische peelings en micro needling;

Stap 3.

Welke behandeling past het beste bij jouw klachten? Of kiezen we een combinatie?;

Stap 4.

De start. Tijd voor de eerste afspraak van jouw op maat behandelplan;

Stap 5.

Binnen 2 tot 5 behandelingen werken we aan jouw nieuwe egale huid;

Stap 6.

Hoe gaat het met je? We bespreken de voortgang, thuisproducten en geven je advies.

Na een acne littekens behandeling kan je doorgaans vrijwel direct verder met de meeste dagelijkse activiteiten. Natuurlijk houd je wel rekening met je herstellende huid. Ook is het mogelijk om je huid direct na de behandeling netjes te camoufleren. Daar helpen we je graag bij.

Aantal behandelingen 

Wist je dat je het eindresultaat van een laserbehandeling vaak pas goed na 6 maanden ziet? Voor het beste resultaat plannen we daarvoor 3 tot 5 laserbehandelingen in. Chemische peelings hebben het meeste effect als kuur van gemiddeld 2 tot 4 behandelingen. Past microneedling goed bij jouw acne littekens? Dan verminderen we de acne littekens in 2 tot 4 behandelingen. De mooiste resultaten boeken we doorgaans met een combinatie van de drie behandelingen. Je huidtherapeut van Huid & Laser Kliniek Delft vertelt je daar natuurlijk graag meer over in een persoonlijke kennismaking.

Tarieven 

Meer fijn nieuws. Sommige acne littekens behandelingen worden deels vergoed door je zorgverzekeraar. Wil je weten welk deel van jouw behandeling wordt vergoed? Dat kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Een verwijsbrief is voor veel zorgverzekeraars trouwens niet meer verplicht. Maar onze huidtherapeuten nemen zo nodig contact op met jouw huisarts of dermatoloog.

 
Fractional laser Per sessie Pakket 3x
Enkele littekens € 150 € 400
Middelgroot gebied € 225 € 625
Groot gebied € 300 € 850
Medische peelings  
Medische milde tot middeldiepe peeling € 89
TCA peeling 12 - 18% € 150
Microneedling  
Gelaat € 150
Littekens vanaf € 75

Meestgestelde vragen

Acne littekens behandelen, doet dat pijn?

Natuurlijk, je voelt er wel wat van. Acne littekens laseren is te vergelijken met kleine, warme speldenprikjes op de huid. Na de behandeling gloeit de huid en voelt het een paar uur strak aan. De chemische peelings zorgen voor een branderig gevoel wat na 10 tot 15 minuten weer wegtrekt. Zo’n twee dagen na de peeling kan de huid wat schilferen. Goed nieuw; je nieuwe huid komt op die wijze juist tevoorschijn. Microneedling is ook niet heel erg pijnlijk, maar kan op het voorhoofd en rond je ogen wel erg gevoelig zijn. De nabehandelingscrème - waarmee jouw huid wordt ingesmeerd - werkt gelukkig goed verzachtend en kalmerend. 

Wat kan ik zelf doen om mijn acne littekens te behandelen?

Zorg dat je dagelijks voldoende Vitamine A binnenkrijgt. Dat remt de productie van talg en werkt remmend. Wil je echt de acne littekens verminderen? Neem dan contact op met Huid & Laser Kliniek Delft voor een gratis consultgesprek. Een professionele huidtherapeut kijkt met je mee en stelt samen met jou een behandelplan op. 

Verdwijnen acne littekens altijd helemaal met een behandeling?

Dit verschilt per persoon, per huidtype. Onze ervaring is wel dat de huid gladder wordt, de structuur egaliseert en acne littekens verminderen. Toch is het compleet laten verdwijnen van acne littekens nog erg lastig. Tijdens een gratis eerste consult bepalen we samen het beoogde eindresultaat en de behandelmethode die daarbij past. 

Wanneer kies je voor een laserbehandeling acne littekens?

Lasertherapie werkt goed bij matige tot ernstige acnelittekens. Met onze Erbium:glass / fractional ResurFx laser en de M22-laser van Lumenis, werken we heel gericht en zonder korstvorming. Milde tot matige acnelittekens zijn zowel door middel van lasertherapie, microneedling als chemische peelings te behandelen. Vaak is een combinatie van behandelmethoden ook mogelijk.

Wanneer werkt een chemische peeling het best tegen mijn acne littekens?

Milde tot matige acne littekens zijn goed met chemische peelings te behandelen. Toont je huid naast littekenvorming nog milde acnevorming en donkere verkleuringen, dan hebben chemische peelings sowieso de voorkeur. Er zijn milde en diepe peelings. Een milde peeling exfolieert de bovenste huidlagen, een diepere peeling werkt ook in de diepere lagen. 

Wanneer is Microneedling effectief als acne litteken behandeling?

Microneedling is een van de mogelijke behandelmethoden bij milde tot matige acne littekens.

Door het maken van microkanaaltjes in de huid, worden de huidvernieuwende cellen gestimuleerd en wordt de opname van producten met actieve ingrediënten gemaximaliseerd. Voor een optimaal resultaat kiezen we vaak voor een combinatie met andere behandelmethoden.

Welke producten raden jullie aan om acne littekens te verminderen?

Om acne littekens te verminderen werkt Huid & Laser Kliniek Delft ook met de producten van Dermaceutic en Meditopcs. De ingrediënten vitamine A (Retinol) en C zijn onmisbaar voor de collageen aanmaak in de huid. Nog een advies: camoufleer je littekens eventueel met de minerale make-up van Jane Iredale. Onze huidtherapeuten weten alles van deze medische camouflage en brengen het graag bij je aan zoals jij dat wilt. De medische camouflage wordt vaak vergoed door je zorgverzekering.

Wat kost een acnebehandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft?

De kosten voor een acnebehandeling in Delft verschillen per behandelmethode. Littekens laseren en Microneedling kan al vanaf € 150,- per sessie. Het tarief voor een Chemische peeling is € 85,- per sessie. Deze tarieven zijn afhankelijk van de plek van jouw acne en de diepte van de peeling. Bekijk hier al onze tarieven en interessante pakketprijzen. 

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Zij gingen je voor...

Fijne kliniek met professionele en kundige medewerkers. 

Lees meer reviews op Feedback company

Relevante blogs

Deze littekens laseren en behandelen de huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft
Lezen >

Veilig of niet? Laserbehandelingen in het voorjaar en de zomer
Lezen >

Zoë deelt 4 nieuwe tips en weetjes
Lezen >