Skip to main content

Litteken laseren

Iedereen heeft ergens wel een litteken. Groot of klein. Zichtbaar of minder zichtbaar. Vaak zijn die littekens ook helemaal niet erg, maar soms kunnen ze voor klachten zorgen. Zowel cosmetisch als fysiek. Dan is het goed om er iets aan te laten doen! Van onderhuidse littekens zoals striae tot op de huid liggende littekens na een ongeluk; bij Huid & Laser Kliniek Delft laseren wij zorgvuldig allerlei soorten littekens. Onze behandelingen zijn veilig en bewezen effectief. Samen werken aan een minder opvallend litteken.

Even wat belangrijke informatie: een litteken ontstaat wanneer de huid zich herstelt na een ongeluk, operatie, zwangerschap of huidziekte. Hoe meer beschadiging, hoe langer het genezingsproces, hoe groter de kans op een litteken. Bij Huid & Laser Kliniek Delft onderzoeken we jouw litteken en zorgen er met lasertherapie, microneeding of medische camouflage voor dat hij ‘minder storend’ wordt. 

Het laseren van littekens is een bewezen effectieve behandeling. Met de speciale M22 ResurfX fractional laser (non ablatief) hebben wij de meest geavanceerde lasertechniek in huis. Zo dringen we door tot in de diepere huidlagen en stimuleren we aanmaak van collageen en elastinevezels. Dit zorgt dat het litteken soepel en gladder wordt. Heb je daar vragen over of vind je laseren erg spannend? Vraag gerust een gratis consultgesprek aan.

Je wilt je er goed en comfortabel bij voelen. Dat is dan ook waar we met het laseren van littekens bij Huid & Laser Kliniek naar streven. Beloven dat je littekens verdwijnen kunnen we niet, maar met een maatwerk behandelplan werken we altijd samen aan een gladdere huid en minder opvallende littekens. 

Stappenplan littekens laseren

Ben je op zoek naar huidtherapie in Delft om je littekens te laseren? Bij Huid & Laser Kliniek Delft ben je welkom met ieder vraagstuk omtrent jouw huidverbetering, ook als het gaat om het verminderen van littekens. Dit is hoe we in 6 stappen jouw littekens kunnen laseren:

Stap 1.

We bestuderen jouw huid en kiezen voor een reiniging die bij de huid past;

Stap 2.

We plaatsen een beschermende bril over je ogen, tegen de laserstralen;

Stap 3.

De gekoelde behandelkop van de laser maakt minuscule kanaaltjes in de huid;

Stap 4.

Zo stimuleren we de aanmaak van collageen en elastinevezels, goed voor een sterke huid;

Stap 5.

De laser koelt tegelijkertijd de huid en stimuleert het aanmaken van nieuwe huidcellen;

Stap 6.

Samen bespreken we de voortgang, jouw verdere behandelplan en product gebruik.

Na de litteken behandeling in Delft kan de huid tijdelijk lichtrood of bruin verkleuren. Ook schilferen en jeuken van de huid is geen uitzondering. Dit hoort erbij en betekent juist dat je huid aan het herstellen is. Gewenst dus. Met onze speciale lasers ben je hoe dan ook verzekerd van de meest geavanceerde lasertechniek op het gebied van huidverjonging.

Aantal litteken behandelingen

Iedere behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft geeft resultaat. Maar het optimale effect wordt zichtbaar na 3 tot 5 behandelingen met de fractional laser. Tussen iedere behandeling geven we de huid steeds 4 weken tijd om te herstellen. Tot enkele maanden na de laatste behandeling werkt ook de collageenstimulatie nog door. Het resultaat wordt dan ook nog steeds groter. Ook kan er een combinatie van behandelingen geadviseerd worden: microneedling, camouflagetherapie én siliconenpleister. Onze huidtherapeuten vertellen je er meer over in een gratis consultgesprek.   

Tarieven fractional laser behandelingen

Voor enkele behandelingen bij Huid & Laser Kliniek Delft kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar. Vergoeding van littekens kan bij verzekeraars onder ‘camouflagetherapie’ vallen, mits de aandoening in het gelaat of de hals zit. Enkele zorgverzekeraars willen hiervoor wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog zien. Geen punt, ook daar helpen onze huidtherapeuten in Delft je graag bij.

Littekens / striae Per sessie Pakketprijs 3x
Tot 1 cm2 / enkel plekje € 89,- € 250,-
Klein gebied € 150,- € 400,-
Middelgroot gebied € 225,- € 625,-
Groot gebied < 40 minuten € 300,- € 850,-
Extra groot gebied < 55 minuten € 350,- € 1000,-


Automutilatie littekens

   
Onderarm € 225,- € 600,-
Onderbeen € 300,-  € 800,-
Beide onderarmen € 350,- € 950,-
Beide onderbenen € 525,- € 1400,-

Meestgestelde vragen

Is mijn litteken met een laser behandeling direct helemaal verdwenen?

Nee, een litteken is nooit helemaal direct verdwenen. Bij Huid & Laser Kliniek Delft kunnen we jouw litteken wel veel minder zichtbaar maken met behulp van lasertherapie. Onze behandeling werkt echt tot diep in de huid. Het uiteindelijke resultaat wordt daarom past echt goed zichtbaar 3 tot 6 maanden na de laatste behandeling.

Wanneer kies ik voor een fractional laser, microneedling, dermatografie, camouflagetherapie of een siliconepleister?

Dit is deels afhankelijk van het type litteken. Een fractional laser, microneedling en een siliconepleister werken op de verbetering van het littekenweefsel zelf. Vervolgens kan dermatografie uitkomst bieden bij uitbehandelde littekens. Zo kan middels het tatoeëren met een tint passend bij jouw huidskleur, het litteken weer mooi versmelten met de rest van de huid. Camouflagetherapie is altijd inzetbaar om het litteken minder opvallend te maken met onze camouflage producten van Jane Iredale of Dermacolor. Bij Huid & Laser kliniek Delft adviseren we vaak een combinatie van deze behandelmethodes om het gewenste resultaat te bereiken. Plan een gratis consult in om de mogelijkheden passend bij jouw litteken(s) te bespreken.

Wat zijn de kosten voor litteken laseren?

De kosten voor een litteken laseren zijn volledig afhankelijk van het litteken en het behandelgebied. Een klein plekje is al te behandelen voor 89,- per sessie en het laseren van een groter gebied rekenen wij een tarief vanaf 300,-. Uiteraard gaat alles altijd in goed overleg met onze huidtherapeuten. Vooraf maken we daarom samen een duidelijk behandelplan, zodat je achteraf nooit voor onaangename (financiële) verrassingen komt te staan. Transparant, eerlijk en realistisch zijn is waar we als kliniek voor staan.

Wat is een non-ablatieve laser in?

Een non-ablatieve laser zorgt voor warmte waarmee gecontroleerd letsel in de lederhuid wordt veroorzaken, zonder het huidoppervlak te beschadigen. Een non-ablatieve laserbehandeling zorgt dat de bovenste huidlaag intact blijft. Dit zorgt ervoor dat de hersteltijd korter is in tegenstelling tot een ablatieve laserbehandeling. 

Doet littekens verwijderen pijn?

Helaas kunnen we niet zeggen dat littekens verwijderen pijnloos is. In sommige gevallen adviseren we dan ook een verdovende crème vooraf. We bespreken hiervoor samen de mogelijkheden voor en helpen we je graag aan een advies op maat. 

Zijn er dingen waar ik op moet letten na de behandeling?

Jazeker, na een litteken laseren is het advies om 24 uur niet heet te douchen, te sporten of naar een sauna te gaan. Qua productgebruik is het aan te raden de verzachtende nabehandelingscrème van Dermaceutic K-ceutic of Meditopics te gebruiken. Deze producten zijn uiteraard allemaal verkrijgbaar in onze kliniek. 

Hoe kan ik me voorbereiden op de behandeling ‘litteken laseren’?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Littekens weglaseren en minder zichtbaar maken, is effectief wanneer de huid niet zongebruind is op de dag van de behandeling. Ook moet de beharing in het behandelgebied kort zijn, niet gladgeschoren. Is het te behandelen gebied in het gezicht? Kom dan zonder make-up naar onze afspraak. En weet dat wanneer je een koortslip hebt, we onze afspraak even moeten uitstellen. Jouw huidtherapeut vertelt je graag persoonlijk hoe jij je verder optimaal voorbereid op jouw laserbehandeling. Neem dus gerust contact op met Huid & Laser Kliniek Delft.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 3 fractional laser en 3 vaatlaser behandeligen gecombineerd.

Na 2 fractional laser behandelingen.

Na 3 fractional laser behandeligen 

Na 2 fractional laser behandelingen

    Zij gingen je voor...

    Vriendelijk personeel. Leggen duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Je voelt je welkom vanaf het moment dat je binnen komt. Je wordt serieus genomen en er wordt door meerdere mensen naar je vraag gekeken.

    Lees meer reviews op Feedback Company