Skip to main content

Littekens

Normaal litteken

Iedereen heeft wel een of meerdere littekens. Meestal geeft dat weinig problemen, maar soms kan een litteken ernstige cosmetische en/of psychosociale gevolgen met zich meebrengen. Een litteken ontstaat als de huid zich herstelt na huidbeschadiging door een ongeval, huidziekte of operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans dat er een cosmetisch storend litteken ontstaat.

Behandeling

Het behandelen van littekens doen we vaak met de fractional laser. De laser beschadigt op een veilige manier de huid. De kleine beschadigingen zorgen voor huidvernieuwing in de diepere huidlagen en stimuleren de aanmaakt van collageen en elastinevezels, die de huid en het bindweefsel stevig houden. De huid wordt hierdoor gladder, roodheid vermindert, structuren egaliseren en de littekens worden smaller en minder diep.

Tips van de huidtherapeut

Ongeveer 4 weken na het sluiten van een wond kun je al starten met een laserbehandeling om je huid te verbeteren.

Overige Littekens

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!