Skip to main content

Microneedling

De tijd tekent onze huid. Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. Maar toch hebben sommige mensen meer last van rimpels, oneffenheden, acne en vlekjes. Daar kunnen we nu wat aan doen. Een microneedling behandeling gaat de natuurlijke veroudering tegen en zorgt voor zichtbare huidverbetering. Met de Dermapen4 en de Mpen stimuleren we huidvernieuwing, met als effect: meer elasticiteit en stevigheid. Bij Huid & Laser Kliniek Delft is microneedling één van de manieren om jouw huid te verbeteren. En om littekens en striae effectief te verminderen.

De één noemt het anti-aging. De ander noemt het huidverjonging. Het effect van een micro needling behandeling is in ieder geval een frissere en jongere huid. Zo pakt microneedling ook die ongewenste acnelittekens en pigmentvlekken aan. Fijn, want iedere huid veroudert met de dag en maakt vervelende dingen mee.

De oplossing is een microneedling behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft. Tijdens een gratis consultgesprek bij ons in de kliniek neemt jouw huidtherapeut alle tijd voor een behandelplan, passend bij jouw huidtype. Goed om te weten is dat we binnen Huid & Laser Kliniek Delft veel gebruik maken van combinatie technieken. Zo combineren we microneedling met grote regelmaat met vitamine C, Tranexamine zuur, TCA peelings en/of retinol om nog meer uit één behandeling te halen. We leggen hieronder de verschillen aan je uit. 

 • Dermapen4

De Dermapen4 genereert 1920 gecontroleerde mircokanaatjes per seconde in de huid en stimuleert zo de natuurlijke genezingsreactie om de productie van collageen en elastine in onze huid te verhogen. Tevens sluizen we door middel van deze microkanaaltjes actieve werkstoffen, zoals hyaluronzuur en retinol, in de huid. Op deze manier zorgen we voor een effectieve aanpak van tekenen van huidveroudering, het zichtbaar verbeteren van (acne)littekens en corrigeren van pigment problemen.

 • Intense Vitamine C Peel

De Intense Vitamine C Peel is de ideale behandeling voor het beschermen van de huid tegen vrije radicalen en pigmentvorming. De behandeling bevordert de doorlaatbaarheid van de huid en stimuleert de celvernieuwing met een huidverjongend resultaat. De ingrediënten bevatten een hoge dosering vitamine C van 70% dat de huid versterkt met een boost aan antioxidanten. 

 • Mela Pigment Peel

De Mela Pigment Peel is een geavanceerde behandeling voor het aanpakken van pigment en melasma. Deze behandeling bevat 3 types hoog gedoseerde Vitamine C en Tranexaminezuur. De ideale behandeling voor het aanpakken van gepigmenteerde onregelmatigheden met als resultaat een verhelderende en gelijkmatige teint.

 • Firm Facial

De Firm Facial wordt er een TCA 15 of 18% peeling gecombineerd met Retinol en microneedling. Het bekende anti aging serum Retinol versterkt de werking van een TCA-peeling. Deze stevige behandeling verfijnt de poriën, verbeterd structuren en rimpels.

 • Pixel Peel

De Pixel Peel is een 2 in 1 behandeling waarbij eerst de huid wordt behandeld met microneedling. Hierna wordt direct een TCA peeling aangebracht waardoor deze voor 80% beter kan worden opgenomen door de huid. Grove poriën of littekens worden meer gelijk worden getrokken met het huidoppervlak. Striae en (acne)littekens kunnen aanzienlijk verbeteren, lijntjes worden verminderd en de huidtextuur wordt gladder.

 • Retargeting Neck Treatment

Het retargeting protocol wordt toegepast voor huidverjonging van de hals en decolleté, maakt onregelmatigheden glad en zorgt voor meer volume. Tijdens de behandeling wordt er microneedling toegepast met verschillende serums en wordt de huid belicht met de IPL voor collageenstimulatie. 

Stappenplan microneedling

Voor de professionele microneedling in Delft werken we bij Huid & Laser Kliniek Delft met de speciale Dermapen4 en de Mpen. De tip van de pen bestaat uit micronaaldjes die minuscule kanaaltjes in de huid creëren. Dat noemen we ‘gecontroleerde huidbeschadiging’. De huid herstelt van binnenuit en vult zich met lichaamseigen stoffen als elastine en collageen om zo rimpels, huidverslapping of littekens tegen te gaan. Dit is hoe we in 7 stappen jouw huid verbeteren en een natuurlijke ‘boost’ geven:

Stap 1.

Welkom, we bestuderen je huid en bekijken de kansen voor jouw huidtype;

Stap 2.

Voordat we gaan behandelen, zorgen we voor goede reiniging en desinfectie van de huid;

Stap 3.

De te behandelen huid wordt verdeeld in zones met elk een eigen dieptewerking;

Stap 4.

Tijd om te starten met de Dermapen4, die maakt op hoge snelheid hele kleine gaatjes in de huid;

Stap 5.

Zo nodig brengen we een peeling vloeistof aan, voor een nog beter resultaat;

Stap 6.

We eindigen de micro needling behandeling met een beschermende crème;

Stap 7.

Voordat je weggaat, bespreken we de verzorging en geven je advies over producten.

Na de microneedling behandeling kan je meestal direct verder met je dagelijkse activiteiten. Wacht nog wel even twee dagen met sporten, zwemmen en saunabezoek. Jouw huid krijgt zo de tijd om rustig te herstellen. Het kan dat je huid wat rood is en branderig voelt, dat is heel normaal en kan 2 dagen tot een week duren. Behandel je huid intussen goed, gebruik make-up van Jane Iredale en smeer voldoende met zonbescherming factor 30/50. 

Aantal behandelingen

Je wilt alvast weten hoeveel microneedling behandelingen er nodig zijn voor jouw jongere huid. Om je daar meer inzicht in te geven, bespreek je tijdens een consultgesprek met de therapeut de behandeling, de wensen en de verwachtingen. Doorgaans zijn er om mooie resultaten te boeken in ieder geval zo’n 4 behandelingen nodig. Met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Het stimuleren van collageen kan daarna tot enkele maanden na de behandeling duren. Dat maakt huidvernieuwing met microneedling een uitgebreid proces waar je lang plezier van hebt. We adviseren wel om het resultaat altijd jaarlijks te blijven onderhouden. Vergelijk het met het bezoek aan de sportschool; wie sterk en fit wilt blijven, zorgt ook voor structurele training. 

Tarief microneedling behandeling

Goed nieuws. Jouw microneedling behandeling in Delft kan (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar indien er acne littekens of andersoortige littekens aanwezig zijn. Heb je een aanvullende verzekering, dan vind je de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden. Jouw zorgverzekeraar kan overigens wel om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog vragen. Alle huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft kennen deze wegen en helpen je daar dan ook graag bij.

Microneedling behandelingen  
Microneedling Dermapen4 gelaat 175,-
Microneedling Dermapen4 gelaat + hals 225,-
Microneedling Dermapen4 hals 175,-
Microneedling Dermapen4 hals + decolleté 200,-
   
Microneedling Mpen in combinatie met een TCA-peeling (Pixel-Peel)    250,-
Microneedling Mpen Intense vitamine C Peel  195,-
Microneelding Mpen Mela pigment Peel  195,-
Microneedling Mpen Cosmo Glow 195,-
Microneedling Mpen Firm Facial 195,-
   
Combinatie pakket: 2 x microneedling Dermapen4 + 2 x Profhilo skinbooster 960,- 827,-
Microneedling bij (acne-) littekens of striae    
- Enkel plekje (< 5 min.) 89,-
- Klein gebied (< 10 min.) 125,-
- Middelgroot gebied (< 25 min.) 185,-
- Groot gebied (< 40 min.) 250,-
- Extra groot gebied (< 55 min.) 325,-

Meestgestelde vragen

Wat is microneedling en hoe werkt het?

Een microneedling behandeling is een professionele huidverbetering methode. Een speciale pen met 12 micronaaldjes maakt minuscule kanaaltjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat onze hoogwaardige ingrediënten dieper de huid in kunnen. Denk aan het insluizen van bijvoorbeeld een hyaluronzuur om de huid te verstevigen of een retinol serum om de cel- en huidvernieuwing te verhogen. Het resultaat is een betere huidstructuur en meer elasticiteit. Een effectieve manier om de huidstructuur te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan. 

Hoe ziet de microneedling behandeling van acne littekens eruit en wordt deze vergoed?

De acne littekens zijn goed met microneedling te behandelen. Het is een intensieve en bewezen effectieve behandeling. Als aanvullende behandeling kunnen we ook kiezen voor een Pixel Peel (combinatie van microneedling met de TCA 12% peeling). Dit om het effect van de behandeling nog meer te verhogen. En in het geval van acne littekens of andere littekens, kan deze behandeling worden vergoed door de zorgverzekeraar. Precies weten wat er in jouw geval mogelijk is? Alle huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft beantwoorden graag al jouw vragen. 

Doet een microneedling behandeling pijn?

Je voelt er zeker iets van. Om eerlijk te zijn; je kan tijdens de microneedling behandeling zeker een ‘schurend’ gevoel ervaren. Maar de meeste mensen die je bij Huid & Laser Kliniek Delft voorgingen met een micro needling behandeling spreken gelukkig niet van een erg pijnlijke ervaring.

Wanneer kies ik voor microneedling, een peeling of een laserbehandeling?

Deze drie behandelmethodes hebben op hun eigen manier voordelige effecten op de huid. Ze stimuleren de collageenproductie en verbeteren de huidstructuur. Welke behandeling je kiest is deels afhankelijk van jouw huidindicatie. Maar ook wat je wensen en verwachtingen zijn. Bij Huid & Laser Kliniek Delft zetten we vaak een combinatie van deze 3 behandelmogelijkheden in. Onze huidtherapeuten maken graag samen een gepersonaliseerd behandelplan.

Kun je microneedling ook in de zomermaanden tijdens zonnige periode ondergaan?

Ja, dat kan. In tegenstelling tot lasertherapie kan microneedling zowel in de zomer- én wintermaanden worden uitgevoerd. Wij adviseren je wel om dit bij een professionele kliniek te doen, want het is belangrijk om consequent en secuur zonnebescherming aan te brengen.

Krijg ik een beter resultaat wanneer ik mijn huid voorbereid met goede producten?

Ja, het is een goed plan om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Ons advies: Dermaceutic. Deze producten ondersteunen de microneedling behandeling en zorgen voor een nog beter resultaat. Dermaceutic bevat een hoge concentratie werkstoffen waardoor je huid goed wordt voorbereid. Het biedt ook de juiste ondersteuning gedurende het huidherstel.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Dermapen na 2 behandelingen
Dermapen na 1 behandeling
Dermapen en Pixel Peel na 6 behandelingen
Dermapen na 3 behandelingen
Dermapen na 3 behandelingen
Mela Pigment Peel i.c.m. met Vitamine C peel na 6 behandelingen
Cosmo Glow i.c.m. met de Firm Facial na 4 behandelingen

  Zij gingen je voor ...

  Wat ik fijn vond was de duidelijkheid over de behandelingen en wat ik ervan kon verwachten. Tijdens de behandelingen werd verteld wat er gedaan werd en ook gevraagd hoe ik me voelde, dat was heel prettig. De behandelingen, die ik heb gehad gaven alle een verbetering.

  Anoniem

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  Welke combinaties van behandelmethodes gebruiken we voor huidverbetering?
  Lezen >

  Wat is het verschil tussen Microneedling en Medische Peeling
  Lezen >

  De geheimen van vitamine C
  Lezen >

  Deze littekens laseren en verwijderen de huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft
  Lezen >

  5 Belangrijke feiten en weetjes over SPF
  Lezen >