Skip to main content

Chirurgische ingrepen

Een kleine huidafwijking in het gelaat of op het lichaam. De één vindt het niet storend. Bij de ander kan het juist zorgen voor onzekerheid en ongemak in het dagelijks leven. Gelukkig kunnen veel huidafwijkingen door een cosmetisch arts worden verholpen. Het resultaat is dat je er nauwelijks nog wat van ziet. Welke huidafwijkingen er worden behandeld bij ons in de kliniek? Je leest het op deze pagina.

Bij Huid & Laser Kliniek Delft kan je terecht voor behandelingen met een natuurlijk resultaat. Dat is waar wij voor staan. Standaardbehandelingen geloven wij niet in. Ieder persoon is voor ons uniek; met een eigen natuurlijke uitstraling. Op deze pagina worden chirurgische ingrepen in Delft toegelicht. Goed om te weten: welke behandeling je ook kiest, er gaat altijd een persoonlijk consult aan vooraf. Cosmetisch arts Juliet de Vries, heeft veel ervaring in de uitvoering van chirurgische ingrepen. Ze nodigt je graag uit op consult om kennis met elkaar te maken en te kijken wat er bij je past.

Veel van de ingrepen bij Huid & Laser Kliniek Delft zijn gericht op het verwijderen van:

Atheroomcyste (talgkliercyste)
Een atheroomcyste wordt ook wel talgkliercyste genoemd. Het is een holte gevuld met talg, die ontstaat door het verstopt raken van een haarfollikel en zijn talgklier. Zo ontstaat een langzaam groeiende zwelling in de huid die vaak huidkleurig is en in het midden een zwart puntje heeft. Ze komen vaak voor op het behaarde hoofd, het gezicht, nek, borst, rug en soms ledematen. Omdat atheroomcysten goedaardig zijn en vaak geen klachten geven, hoeven ze niet verwijderd te worden. Wel kunnen ze cosmetisch ontsierend zijn of ontstoken raken.

Lipoom
Een lipoom wordt ook wel een vetbult genoemd. Het is een ophoping van vetcelllen waardoor er net onder de huid een zwelling ontstaat. Lipomen orden het meest gezien op de onderarmen, hals, buik en rug. De grootte varieert; van kleiner dan 1 centimeter tot wel 10 centimeter groot. Wees gerust: lipomen zijn goedaardig en geven vaak geen klachten. Daarom hoeven ze ook niet perse verwijderd te worden. Toch kan jij ze niet mooi vinden of geven ze een drukkend of pijnlijk gevoel.

Moedervlekken
Een moedervlek is een bruine of zwarte verkleuring in de huid. Moedervlekken ontstaan doordat pigmentcellen zich ophopen. Ze kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn of juist in de loop der jaren verschijnen. Ook spelen erfelijke factoren en blootstelling aan zonlicht (UV-straling) een rol. Er zijn drie categorieën moedervlekken:

* Normale moedervlekken: symmetrische vorm, scherpe rand, egale kleur, kleiner dan 6mm en verandert niet.
* Atypische moedervlekken: asymmetrische vorm, onscherpe grens, meerdere kleuren, 6mm of groter en verandert.
* Kwaadaardige moedervlekken (melanoom): kan zich in theorie verspreiden naar de rest van het lichaam. Mochten we een moedervlek verdenken op kwaadaardigheid, dan wordt je naar de huisarts doorverwezen.

Piercing-litteken of gaatje
Een piercing-litteken of gaatje ontstaat na het langdurig dragen van een piercing. De huid herstelt zich niet na het verwijderen van de piercing. Er blijft een deukje of gaatje zichtbaar. De meeste piercing-littekens geven geen klachten, behalve dat ze als cosmetisch storend worden ervaren.

Stappenplan chirurgische ingrepen

Voorafgaand aan een behandeling vindt altijd een gratis consult plaats. Hier bespreek je samen met de arts jouw wensen en worden de behandelmogelijkheden besproken. Daarna plannen jullie samen een behandeling in. Dit zijn de stappen voordat jouw cosmetische behandeling in Delft van start gaat:

Stap 1.

Tijdens het consult worden jouw wensen en verwachtingen besproken;

Stap 2.

De arts bestudeert jouw huid, stelt een diagnose en bespreekt het passende behandelplan;

Stap 3.

Op de dag van de behandeling wordt het gebied plaatselijk verdoofd met een injectie;

Stap 4.

De huidafwijking wordt d.m.v. shaving of ovaal-excisie verwijderd;

Stap 5.

Na de behandeling bespreken jullie de vooruitzichten en krijg je nazorg adviezen;

Stap 6.

Na 7 tot 14 dagen kom je terug voor controle en worden hechtingen verwijderd;

Stap 7.

Er blijft een klein litteken over dat in de loop van tijd steeds minder opvalt.

Tarieven chirurgische ingrepen in Delft

Er is geen vergoeding voor huidafwijkingen die om cosmetische redenen weggehaald worden. Dit is wel het geval wanneer een huisarts of specialist constateert dat het medisch noodzakelijk is. In dat geval voeren de huisarts of specialist dan ook de behandeling uit en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar.

Atheroomcysten v.a. 415,-
Lipomen v.a. 550,-
Littekencorrectie v.a. 395,-
Moedervlekken (15 min) v.a. 275,-
Moedervlekken (30 min) v.a. 375,-
Piercinglitteken 395,-

Meestgestelde vragen

Hoe ziet de nazorg eruit na de behandeling?

Douchen
Om de wond zo mooi mogelijk te laten genezen is het belangrijk om de wond de eerste 12 tot 24 uur droog te houden. Daarna mag de wond nat worden, maar moet voorkomen worden dat de wond verweekt raakt. Lang en heet douchen raden wij af en de wond dient na het douchen voorzichtig droog gedept te worden. Ook is het verstandig om niet in bad of het zwembad te gaan gedurende 3 weken.

Zon
Het is belangrijk om UV-straling te vermijden. Een vers litteken kan onder invloed van zonlicht extra pigment opnemen wat het litteken een donkere kleur kan geven. Om dit te voorkomen wordt geadviseerd de wond te bedekken of in te smeren met een SPF 30 of 50 wanneer je de zon in gaat.

Littekencrème
Om het herstel van de huid te bevorderen is het raadzaam een littekencrème te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat eventuele zwelling sneller afneemt en de kleur normaliseert. Ook blijft jouw huid zo mooi soepel. Bij Huid & Laser Kliniek Delft werken bij met Alhydran: een klinisch bewezen crème die goed door de huid wordt opgenomen.

Sporten
Wij raden het af de eerste 2 weken na de ingreep te sporten of zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Hoelang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt doorgaans 15 tot 30 minuten. Het is afhankelijk van de grootte van de huidafwijking en plek op het lichaam of gezicht. Uiteraard kan de cosmetisch arts tijdens een gratis consult hier meer uitleg over geven.

Is een behandeling middels shaving of ovale-excisie pijnlijk?

Omdat er lokale verdoving wordt toegepast, zal de behandeling zelf niet pijnlijk zijn. De prikjes van de verdoving kunnen als vervelend worden ervaren.

Wat is het verschil tussen shaving en ovale-excisie?

Bij shaving ontstaat er een klein schaafwondje waar vanzelf een korstje op groeit die er later weer vanaf valt. Hierbij ontstaat er geen litteken. Bij een ovale-excisie wordt een ovaalvorming reepje huid rondom de huidafwijking verwijderd, waarna het geheckt wordt en een klein litteken achterlaat.

Snel naar

Juliet de Vries - Cosmetisch arts
Lees over Juliet

HydraFacial Combideal

Boek in september en oktober je HydraFacial i.c.m. microneedling behandeling voor € 199,- i.p.v. € 235,-

Lees meer over deze actie >>

*Actie is geldig t/m donderdag 31 oktober 2024

 

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Impressie

Bij Huid & Laser Kliniek Delft kan je terecht voor cosmetische behandelingen met een natuurlijk resultaat
OK-ruimte
Op de dag van de behandeling wordt het gebied plaatselijk verdoofd met een injectie

    Zij gingen je voor ...

    Heel goed. Dr Juliet is heel vriendelijk en zeer bekwaam . Geeft van te voren een realistisch beeld van het eventueel te behalen resultaat. Denk erg met je mee.

    Lees meer reviews op Feedback company