Skip to main content

Beenvaatjes

Zichtbare haarvaatjes op je benen, je vindt het er niet mooi uitzien. Die rode en paarsblauwe lijntjes net onder je huid zijn kapotte haarvaatjes. Herken je dat? Kies er dan voor om je beenvaatjes te laten behandelen bij Huid & Laser Kliniek Delft. Want ook al zijn kapotte haarvaatjes op je benen onschuldig, ze gaan niet vanzelf weg. Helaas. Gelukkig kunnen we kapotte beenvaatjes eenvoudig verwijderen met onze lasertherapie in Delft. We vertellen je daar graag meer over.

Natuurlijk, we willen het liefst allemaal een egale en gezonde huid. Daar voel je je simpelweg het prettigst bij. Kapotte haarvaatjes en beenvaatjes dragen daar niet aan bij. Bovendien hebben ze geen functie, omdat ze geen bijdrage leveren aan het vervoeren van bloed naar je hart. Het ontstaan van deze kapotte vaatjes kan liggen aan teveel druk op het vatensysteem. Bijvoorbeeld door erfelijke aanleg, een staand beroep of een zwangerschap.

Wat is bij jou de oorzaak? Of nog belangrijker: wat is voor jou de beste oplossing? Tijdens een gratis consultgesprek in onze kliniek maken we samen een plan van aanpak dat past bij jouw wensen, specifieke plekjes en type huid. In het geval van kapotte beenvaatjes (besenreiser) werken we onder andere met lasertherapie aan jouw gezonde huid. Bij spataderen (varices) geven we je professioneel advies en kunnen we je mogelijk doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts. 

Met lasertherapie verwarmen we jouw bloedvaten, zonder de huid te beschadigen en dichten we de kapotte haarvaatjes. Vervolgens ruimt jouw lichaam deze kapotte haarvaatjes zelf op. Met ons professionele advies over de beste verzorgingsproducten kan je weer jaren vooruit. Met een gezonde huid, zonder zichtbare beenvaatjes.

Stappenplan beenvaatjes behandeling

Lasertherapie bij Huid & Laser Kliniek Delft doen wij met de M22 Nd:Yag 1064 nm laser van Lumenis. Omdat deze speciale laser nóg gerichter en dieper onder de huid werkt. Zo dichten we kapotte vaatjes en laten we omliggend weefsel met rust. Dit is hoe we in 6 stappen jouw beenvaatjes behandelen:

Stap 1.

We bekijken de plekjes en stellen vast of jouw huid geschikt is voor lasertherapie;

Stap 2.

Dan zoomen we in op de oorzaak van de beenvaatjes en maken samen een behandelplan; 

Stap 3.

De eerste behandeling, je krijgt een speciale bril tegen de felle lichtflitsen;

Stap 4.

Een verkoelende gel wordt aangebracht en dan start de eerste laserbehandeling;

Stap 5.

Het licht repareert de vaatjes in 3 tot 5 behandelingen met tussenpozen van 8 weken;

Stap 6.

Samen bespreken we de voortgang en de benodigde behandelingen.

Na de lasertherapie is de huid een beetje rood en voelt misschien wat branderig aan. Ook kunnen er wat blauwe plekjes ontstaan, dat is volkomen normaal. Goed koelen houdt de huid rustig en zorgt er ook voor dat er geen korstjes ontstaan. Heb je je beenvaatjes laten behandelen bij Huid & Laser Kliniek Delft? Dan plannen we na acht weken een vervolgbehandeling in. Zo werken we samen structureel aan jouw zichtbare huidverbetering.

Aantal behandelingen 

Gemiddeld zijn er bij kapotte haarvaatjes zo’n 3 tot 5 behandelingen nodig. Maar iedere huid is anders, dus het exacte aantal behandelingen bespreek je samen met de huidtherapeut tijdens het gratis consultgesprek. Om de 8 weken plannen we een behandeling in, zodat jouw huid tussentijds de rust krijgt om natuurlijk te herstellen. 

Kunnen alle haarvaatjes totaal verwijderd worden? Om eerlijk te zijn kunnen we dat niet garanderen. Maar een vermindering van 70-80% is wel te verwachten. Het resultaat van benen laseren is doorgaans meerdere jaren zichtbaar en je kunt meermaals een laserbehandeling laten uitvoeren. Bij Huid & Laser Kliniek Delft werken we altijd aan de meest duurzame oplossing. 

Tarieven beenvaatjes behandeling

Het is goed mogelijk dat je bij je zorgverzekeraar in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling van beenvaatjes. De hoogte van het verzekerde bedrag vind je terug in de polisvoorwaarden. Sommige zorgverzekeraars willen dan wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog, ook daar helpen onze huidtherapeuten je graag bij.

  Per sessie Pakket 3x
Klein gebied <10 min. € 150,- € 400,-
Middelgroot gebied <25 min. € 200,- € 550,-
Groot gebied <40 min. € 275,- € 750,-

Meestgestelde vragen

Doet spataderen verwijderen of beenvaatjes behandelen pijn?

Iedereen heeft natuurlijk een eigen pijngrens. Maar de ervaring leert ons dat het gevoel wordt beoordeeld als ‘soms een beetje gemeen, maar prima te verdragen’. De speciale laser geeft lichtflitsjes af en dat voelt als een klein elastiekje dat tegen de huid komt. Voor de behandeling brengen wij ook nog een dun laagje gel aan, zodat jouw huid lekker koel blijft. 

Wat is besenreiser varices precies?

Besenreiser varices zijn kleine, verwijde bloedvaten die we vaak aantreffen op benen en voeten. Kleine, gesprongen vaatjes met een rode, paarse of blauwe kleur. De naam besenreiser is Duits voor een bezem van berketakken. Dit vanwege de gelijkenis met de vaatjes en hun vertakkingen. Gelukkig kunnen we dit goed behandelen. 

Hoe ontstaat besenreiser varices?

De vaatjes aan de oppervlakte ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door diepere aderen worden veroorzaakt. Zijn de vaatjes ‘gesprongen’? Nee. In feite is het ontstaan door een verwijding en verslapping van bloedvaatjes. Besenreiser varices zijn geen spataderen, maar juist kapotte haarvaten die worden veroorzaakt door langdurig verhoogde druk. Er zijn een paar oorzaken die besenreiser varices kunnen verergeren: ouder worden, erfelijke aanleg, staande beroepen en bijvoorbeeld een zwangerschap. Tijdens een gratis consultgesprek kijken we samen wat bij jou de oorzaak is. 

Wat kost een beenvaatjes behandeling?

De tarieven voor benen laseren bij Huid & Laser Kliniek Delft is afhankelijk van de grootte van het gebied dat we behandelen. Een behandeling voor een klein gebied kost 125,- en een middelgroot gebied kost 175,- per sessie. Kiezen we er samen voor om een groot gebied te behandelen, dan kost een sessie 250,-. Om het nog aantrekkelijker te maken, bieden we bij Huid & Laser Kliniek Delft ook interessante pakketprijzen aan. Plan nu zelf een gratis consultgesprek in en onze huidtherapeut maakt een plan op maat voor jou. 

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 3 vaatlaser behandeling Nd:yag laser
Na 2 vaatlaser behandeling Nd:yag laser
Na 3 vaatlaser behandeling Nd:yag laser

  Zij gingen je voor...

  Fijne ontvangst in deze professionele kliniek waar men tijd en aandacht voor je heeft. Blij met het behaalde resultaat.

  Lees meer reviews op Feedback company

   

  Relevante blogs

  Kan huidtherapie als je zwanger bent?
  Lezen >

  Veilig of niet? Laserbehandelingen in het voorjaar en de zomer
  Lezen >