Skip to main content

Sculptra | volume herstel

Je bent zo jong als je je voelt! Maar ouder worden gaat vaak wel gepaard met volumeverlies in het gezicht. En wat meer rimpeltjes. Dat komt omdat de collageenproductie vanaf je 25e afneemt. Niet erg, maar het kan je gezicht wel tekenen. Met de nieuwe Sculptra behandeling in Delft maak je je huid steviger, dikker en gladder. Zo breng je het volume weer terug en verminder je rimpels. En dat ook nog eens met een 100% biologische lichaamseigen stof én met een langdurig effect. Jouw cosmetisch arts in Delft vertelt je er graag meer over.

Je wilt jouw natuurlijke uitstraling behouden, ook als je ouder wordt. Overweeg dan een Sculptra behandeling. Daarmee kun je wat ingevallen slapen weer natuurlijk opvullen. Maar ook volume geven aan je wangen en je jukbeen liften. Voor het verzachten van de neus-lippenlijn, het liften van een verslapte kaaklijn en het verbeteren van atrofische littekens, is de Sculptra behandeling ook ideaal. Veel mensen tussen de dertig en vijftig kiezen dan ook voor Sculptra volume herstel.

Misschien vraag je je af wat het verschil tussen een Sculptra behandeling en een klassieke hyaluronzuur filler is? Hyaluronzuur fillers zijn meer geschikt voor de echt beweeglijke delen van je gezicht en werken direct. Sculptra heeft zo’n 3 tot 4 maanden nodig om zichtbaar effecten te laten zien. Het zet je huid namelijk aan om zelf meer collageen aan te maken en zorgt zo voor een flinke volume boost die vaak wel 2 tot 3 jaar zichtbaar blijft.

Alle professionals van Huid & Laser Kliniek Delft gaan voor natuurlijke resultaten. De Sculptra behandeling is daarvoor geschikt. Zeker wanneer je last hebt van wat meer volumeverlies, een verouderde huid of ingevallen wangen. Wil je op een veilige, natuurlijke wijze jouw natuurlijke uitstraling boosten? Vraag onze cosmetisch arts om meer informatie over de Sculptra behandeling.

Stappenplan Sculptra behandeling

Ieder mens is anders, iedere huid is uniek. Daarom neemt onze cosmetisch arts voorafgaand aan een Sculptra behandeling alle tijd voor jou. In een vrijblijvend consult bespreken jullie jouw wensen, de behandelmogelijkheden en een concreet stappenplan. Natuurlijk worden jouw specifieke doelen vastgesteld en bekijkt de cosmetisch arts welke gebieden van jouw huid optimaal behandeld kunnen worden. Daarna kan er een afspraak worden ingepland voor de eerste Sculptra behandeling.

Stap 1.

Kom binnen, ga lekker zitten en kom tot rust. Samen met jouw cosmetisch arts neem je nogmaals de specifieke doelen van de Sculptra behandeling door;

Stap 2.

Aan de hand van jouw doelen, worden de injectieplaatsen waar de Sculptra geïnjecteerd wordt, op je gelaat gemarkeerd;

Stap 3.

Tijdens de Sculptra behandeling wordt de natuurlijke stof in de diepste huidlaag, de diepe dermis, geïnjecteerd. Het aantal plekken is natuurlijk afhankelijk van het te behandelen gebied;

Stap 4.

Na een Sculptra behandeling van zo’n 30 minuten zijn we bijna klaar. De meeste mensen beschrijven het als een pijnloze en snelle behandeling;

Stap 5.

Na het injecteren van de Sculptra, masseren we het gebied kort zodat de Sculptra goed kan verspreiden en eventuele bobbeltjes worden voorkomen;

Stap 6.

De cosmetisch arts vertelt je alles over de beste nazorg en het eventuele verdere behandelplan. De eerste week na de behandeling mag je het gebied in ieder geval zelf blijven masseren.

In de meeste gevallen kun je direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten weer oppakken. Het is wel normaal dat je wat extra volume ziet op de plekken waar is geïnjecteerd. Dit trekt ook weer binnen enkele dagen weg. Hetzelfde geldt voor eventuele blauwe plekjes en een eventuele zwelling. Indien nodig mag je deze met minerale make-up camoufleren.

Aantal behandelingen 

Je lichaam gaat na de Sculptra behandeling aan de slag met het aanmaken van nieuw collageen. Dat heeft even tijd nodig. De eerste zichtbare veranderingen worden daarom gemiddeld drie maanden na de behandeling goed zichtbaar. Zo’n 6 tot 12 maanden na je behandeling zijn de resultaten vaak optimaal. Afhankelijk van leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en jouw verwachting van het resultaat, zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig. Steeds met een tussenperiode van 6-8 weken. Het goede nieuws: vervolgens heb je zo’n 2 tot 3 jaar plezier van je Sculptra behandeling. Een jaarlijkse herhaling van de behandeling is aan te raden om de behaalde resultaten net zo mooi te behouden.

Tarieven Sculptra behandeling

Een eenmalige Sculptra behandeling kost € 595,-. Een kuur van twee behandelingen kost € 1100,-. Het aantal behandelingen is dus afhankelijk van je leeftijd, leefgewoonten, kwaliteit van je huid en jouw verwachting van het resultaat. Ben je benieuwd met hoeveel behandelingen jij het volume in je huid weer herstelt? Plan dan een gratis consult met onze cosmetisch arts in Delft.

Sculptra behandeling 595,-
Sculptra kuur - 2 behandelingen 1100,-
Sculptra kuur - 3 behandelingen 1550,-

Meestgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Sculptra en fillers?

Een hyaluronzuurfiller is vooral erg goed voor de meer beweeglijke gebieden van het gezicht, zoals je lippen of je traangootjes. De klassieke hyaluronzuurfiller geeft daar ook direct volume en blijft goed op z’n plek zitten. Een Sculptra volume herstel behandeling is ideaal om volume terug te brengen in het gezicht, door een natuurlijke collageen boost. Daarvoor heeft Sculptra wel iets langer de tijd nodig, namelijk zo’n 3 tot 4 maanden. Het resultaat is wel meteen lang zichtbaar, meestal tussen de 2 en 3 jaar.

Is een Sculptra behandeling in Delft veilig?

Ja, Sculptra is een door de FDA goedgekeurde injecteerbare stof. Poly-L-melkzuur om precies te zijn. Dit is een natuurlijk en veilig PPLA eiwit dat ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerd cosmetisch arts en met de juiste techniek wordt toegepast, is de kans op eventuele complicaties nihil. Meer vragen over de veiligheid van de Sculptra behandeling? Bespreek ze gerust met de cosmetisch arts in Delft tijdens een vrijblijvend consult.

Doet een Sculptra behandeling pijn?

De meeste mensen beschrijven de Sculptra behandeling als een pijnloze en snelle behandeling, die zo’n 30 minuten duurt.

Wat kost een Sculptra behandeling in Delft?

Een Sculptra behandeling kost € 595,-. Een kuur van 2 behandelingen € 1100,- en van 3 behandelingen € 1550,-

Hoeveel Sculptra behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van leeftijd, leefgewoonten, kwaliteit van je huid en jouw verwachting van het resultaat, zijn er gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Steeds met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. In overleg met jouw cosmetisch arts wordt er een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld.

Hoe lang is het resultaat van een Sculptra behandeling zichtbaar?

Je lichaam moet na de Sculptra behandeling aan het werk met de aanmaak van nieuw collageen. De eerste zichtbare veranderingen worden daarom gemiddeld 3 maanden na de behandeling zichtbaar. En 6 tot 12 maanden na je (laatste) behandeling zijn de resultaten vaak optimaal. Daarna heb je zo’n 2 tot 3 jaar plezier van je Sculptra behandeling! Om die resultaten mooi te behouden is een jaarlijkse herhaalbehandeling aan te raden.

Waar moet ik rekening mee houden na een Sculptra behandeling?

Deze goede vraag verdient een uitgebreid antwoord. Natuurlijk geeft jouw cosmetisch arts in Delft je voor, tijdens en na de behandeling, alle informatie die je nodig hebt. Maar om je ook hier online inzicht te geven in de gewenste nazorg, een stappenplan voor na een Sculptra behandeling.

  • Masseer de behandelde gebieden de eerste 5 dagen na de behandeling 5 keer 5 minuten per dag. Volg hierin de adviezen van je cosmetisch arts op. Gebruik een hydraterende crème om de wrijving tijdens het masseren te verminderen.
  • Om eventuele zwelling te verminderen kun je in de eerste 24 uur na de behandeling een koud kompres/coolpack, gewikkeld in een stuk stof aanbrengen. Let op: leg geen ijs rechtstreeks op de huid.
  • Enkele uren na de Sculptra behandeling mag make-up aangebracht worden, mits er geen sprake is van complicaties zoals wondjes of een bloeding.
  • Vermijd blootstelling aan de zon en uv-zonnebanklampen tot de zwelling en de roodheid verdwenen zijn.
  • Vermijd gedurende 24 uur het gebruik van sauna en stoombaden.
  • Houd er rekening mee dat het effect van de Sculptra behandeling na ongeveer 6 weken zichtbaar wordt.

Snel naar

Juliet de Vries - Cosmetisch arts
Lees over Juliet

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Zij gingen je voor ...

Heel goed en professioneel!

Lees meer reviews op Feedback company