Skip to main content

Blog

Ken jij deze 5 tips voor een goede huidverzorging al?

Sit-uppend, down-ward-facing-doggend en borstcrollend onderhouden we ons lichaam. Want we willen er allemaal gezond uit blijven zien. Toch? Een bezoekje aan de sportschool, yogales of het zwembad is ons dan ook niet vreemd. Maar ook jouw huid kun je zelf heel goed en gericht onderhouden. Natuurlijk helpen de huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft je daarbij met professionele behandelingen. Maar we delen ook graag een vijftal tips met je. Welke pas jij al toe?

Tip 1: Kies voor de juiste actieve ingrediënten

Als je al eens bij ons in de kliniek bent geweest, heb je het begrip ‘actieve ingrediënten’ vast voorbij zien komen. Wat dat zijn? Het zijn de stoffen in huidverzorgingsproducten die effectief het huidprobleem aanpakken waarvoor ze bedoeld zijn. Bijvoorbeeld hyaluronzuur tegen droogte of vitamine A (retinol) tegen rimpels en acne. Soms is je huid nog niet gewend aan dit soort ingrediënten en deze kan gaan prikkelen of soms wat schilferen. Schrik niet; jouw huid wordt aan het werk gezet en dit is een normale reactie. Een perfecte manier om je huid te blijven stimuleren. Wil je meer weten over actieve ingrediënten en welke percentages werken nu eigenlijk? Onze huidtherapeuten in Delft vertellen je er graag meer over.

Tip 2: Gebruik een Sun Protection Factor (ook in de winter) 

 Je reinigt de huid dagelijks en kiest voor de juiste actieve ingrediënten. Kortom, met jouw huidverzorgingsroutine ben je goed op weg in het onderhouden of verbeteren van jouw huid. Maar wil je jouw huid nog beter verzorgen én tegelijkertijd beschermen? Dan raden we je sterk aan een Sun Protection Factor (SPF) te gebruiken. Een SPF, ook wel ‘antizonnebrandcrème’, beschermt je tegen de UV stralen die elke dag schade aanbrengen aan jouw huid (ja, ook in de winter!). Want een mooi kleurtje is wel lekker, maar huidproblemen als pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering wil je natuurlijk voorkomen.

Tip 3: Zorg voor goede hydratering van je huid 

Als huidtherapeuten zien we het heel vaak; mensen met een wat vettere huid die vooral uitdrogende producten gebruiken om die vettigheid tegen te gaan. Klinkt ook best logisch. Toch raden we je, ook als je een wat vettere huid hebt, aan om hydraterende producten aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Waarom? Een vette huid heeft een hogere talgproductie, wat soms een gevolg is van het compenseren van een gedehydrateerde huid. Het gebruiken van uitdrogende producten heeft zo dus een averechts effect, omdat de huid juist snakt naar hydratatie en daarom zelf meer talg aan gaat maken. Conclusie; we kunnen je het iedere ochtend aanbrengen van een hydraterend product van harte aanbevelen. De favoriete hydraterende producten van Huid & Laser Kliniek Delft? Bel ons gerust.

Tip 4: Zet Retinol in als gouden standaard tegen anti-aging

Jazeker, een wetenschappelijk bewezen werking. Dat heeft Retinol (ook wel ‘vitamine A zuur’ genoemd). Het gebruik van Retinol is dan ook met recht een gouden standaard als je het hebt over (preventieve) anti-aging. Retinol stimuleert de collageen aanmaak in de huid, waardoor die kleine fijne lijntjes minder zichtbaar worden en je huid ook echt steviger aanvoelt. Gladder, egaler en steviger dus. Retinol stimuleert ook nog eens celvernieuwing in de huid, waardoor het ook ingezet kan worden bij huidproblemen als: pigmentvlekjes, grove huidtextuur en acne. 

 

Tip 5: Stem verzorgingsproducten af op jouw huid en leeftijd

Je bent zo oud als je je voelt. Met de juiste huidverzorging behoud je die frisse en levendige uitstraling die zo goed bij jou past. Aan ‘skincare’ zit dus echt geen leeftijd. Maar (jawel toch die maar) het is wel belangrijk om de producten goed af te stemmen op wat jouw huid nodig heeft. Je kunt je voorstellen dat de huid van een 15-jarige puber andere producten met andere ingrediënten nodig heeft, dan die van een 50-jarige volwassene. Bovendien kent ieder mens en ieder type huid ook weer eigen huidproblemen. Je doet er dus goed aan om het gebruik van huidverzorgingsproducten altijd goed af te stemmen op jouw type huid, leeftijd en eventuele huidproblemen.

"Je bent zo oud als je je voelt. En met de juiste huidverzorging behoud je die frisse en levendige uitstraling die zo goed bij jou past".

Oke, nog 1 bonustip erbij!

Doen we gewoon, want dit is eigenlijk stiekem wel een van de belangrijkste tips. Te weten; preventie is misschien wel de beste zorg die jij je huid kunt bieden. Dus je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met het starten van een huidverzorgingsroutine die op jouw behoefte is afgestemd! Zo voorkom je eventuele huidproblemen en houd je je huid gezond. Dat klinkt fijn toch?

Wil je weten hoe jij deze tips nou het beste zelf kan toepassen op jouw type huid of specifieke huidproblemen? Plan dan gewoon een gratis consult in met een van onze huidtherapeuten in Delft. Samen maken we het behandelplan wat bij jou past en waarbij jij je fijn voelt.

Auteur

Tessa - Huidtherapeut

Deel deze blog

Producten Dermaceutic