Skip to main content

Blog

De geheimen van vitamine C

Er zijn van die ingrediënten die wat extra aandacht verdienen. Simpelweg omdat ze zo’n opmerkelijke positieve invloed hebben op jouw huid. Vitamine C is precies zo’n ingrediënt. Maar lang niet iedereen is op de hoogte van de bijzondere krachten van vitamine C. In dit artikel deelt front office medewerker Fenne daarom de geheimen van dit krachtige ingrediënt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en uv-straling. Maar dat is nog niet alles, want deze vitamine zorgt ook nog eens voor een frissere uitstraling en een jonger uitziende huid. Tip van Fenne: zorg er dus altijd voor dat er producten met vitamine C in je structurele huidverzorgingsroutine zitten. 

Voordelen van Vitamine C op een rij

We hebben al twee grote krachten van deze natuurlijke huidverbeteraar benoemd, maar we zijn nog lang niet klaar. Hier een puntsgewijs overzicht van nog eens 5 manieren waarop Vitamine C meehelpt aan het verbeteren van jouw huid.

  1. Zichtbare schade door zon en oppervlakkige pigmentvlekken worden door vitamine C vervaagd;
  2. De wat doffere en/of vlekkerige huid wordt door vitamine C flink opgefrist;
  3. Rode vlekken en puistjes vervagen sneller, omdat vitamine C het natuurlijke genezingsproces verbetert;
  4. De werkzaamheid van zonnebrandproducten wordt door vitamine C verhoogd en de bescherming tegen uv-straling vergroot;
  5. Vitamine C is een krachtige antioxidant: het beschermt de huid tegen irritatie, ontstekingsreacties en vervuiling.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade aanbrengen aan ons weefsel en aan onze cellen. Die ontstane schade wordt ook wel ‘oxidatieve stress’ genoemd. Bij een overschot aan vrije radicalen, raken huidcellen de controle kwijt en bieden de vrije radicalen zo de kans om zich aan hen te binden. Kortom, de cellen worden op deze manier aangevallen en kunnen zelfs compleet vernietigd worden. Zo kunnen vrije radicalen een hoop vervelende gevolgen met zich meebrengen: DNA-schade, aangetaste bindweefselvezels, een minder elastische huid, vermeerdering van rimpels en het ontstaan van ouderdomsvlekken. Het ontstaan van vrije radicalen kan al bij een normale stofwisseling, maar kan worden versterkt door roken en zonnen. 

Gelukkig zijn er antioxidanten

Gelukkig heeft ons lichaam een natuurlijk beschermingsmechanisme tegen de vrije radicalen. Dit zijn de welbekende antioxidanten die in vele soorten en maten voorkomen. Vitamine C is er één van. Maar niet zomaar eentje! Vitamine C is namelijk één van de meest krachtige antioxidanten op het gebied van huidverzorging. Door de juiste professionele huidverzorgingsproducten met een hoge dosis vitamine C te gebruiken, bescherm je je huidweefsel en het DNA in huidcellen tegen die vrije radicalen. 

Goede producten met vitamine C

Je snapt nu wel waarom we bij Huid & Laser Kliniek Delft fan zijn van vitamine C in je dagelijkse huidverzorging. Toch zijn niet alle huidverzorgingsproducten met vitamine C even goed. Vitamine C is namelijk heel instabiel en moet daarom altijd lucht- en lichtdicht verpakt zijn. De optimale werking van vitamine C als antioxidant vindt daarnaast pas plaats wanneer het in een hoge concentratie (minimaal 4%) aanwezig is. Dus waar vind je nou een product dat aan de voorwaarden voldoet? Tip: kies sowieso altijd voor een crème in een licht- en luchtdichte pompflacon. Onze favorieten zijn vooral de C25 en de Trivita van Dermaceutic. Deze huidverzorgingsproducten geven je het beste van wat de antioxidant vitamine C jouw huid te bieden heeft.

Auteur

Fenne - Front office & huidtherapeut i.o.

Deel deze blog

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!