Skip to main content

Blog

Welke combinaties van behandelmethodes gebruiken we voor huidverbetering?

Het is iets waar je vroeg of laat allemaal mee te maken krijgt; huidveroudering. Het helemaal stoppen is helaas niet mogelijk. Het hoort nou eenmaal bij ouder worden. Meestal zijn de eerste tekenen van huidveroudering te zien rond je 40e levensjaar. Naast je leeftijd zijn er nog een aantal factoren die een rol kunnen spelen zoals erfelijkheid en je eet- en leefpatroon. Bij Huid & Laser Kliniek Delft hebben we een aantal huidbehandelingen waarmee we huidveroudering tegengaan. Met een combinatie van huidbehandelingen bereiken we de oppervlakkige huid, maar ook de diepere lagen. Met als resultaat een zichtbaar verbeterde huid. Welke combinatie van behandelmethodes wij inzetten? Lees rustig verder.

Chemische peeling (mild, middeldiep en diep)

Dankzij een chemische peeling stoot jouw huid dode huidcellen af en herstelt zich op natuurlijke wijze. Dit noemen we ook wel exfoliëren. Er zijn verschillende soorten fruitzuur peelings en chemische peelings, allemaal met verschillende uitwerkingen. Bij een milde peeling werken de zuren vooral in op de oppervlaktehuid. Het prikt minimaal en je huid wordt soms rood en schilfert een beetje. Bij een diepere peeling kan het zijn dat je huid sterker schilfert. Dit is volkomen normaal, want hierna verschijnt de jongere huid.

Microneedling

Bij de microneedling behandeling van Huid & Laser Kliniek Delft gebruiken we de Mpen. Dit is een speciale pen met 12 micronaaldjes, die kleine kanaaltjes in de huid creëert. Dankzij deze kanaaltjes kan de huid sneller de actieve werkstoffen opnemen. Jouw huid herstelt van binnenuit en vult zich met lichaamseigen stoffen als elastine en collageen. Met een microneedling behandeling in Delft ga je rimpels, huidverslapping of littekens tegen.

Plasma pen

Met de Plasma behandeling verminderen we rimpels. De huid wordt gelift zonder te snijden of te injecteren. Wist je dat zelfs een ooglidcorrectie mogelijk is met de plasma pen? Bij deze behandeling brengen we eerst verdovingscrème aan. Hierna wordt met de Be Lifted Plasma pen een ‘plasma spot’ op de huid gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jouw huid op deze specifieke plek dunner wordt. Deze spot veranderd in een korst die binnen 5 tot 7 dagen van de huid valt. Door de aanmaak van collageen en elastine ontstaat er een verstrakking. De plasma pen is een goede behandeling om jouw huid zichtbaar te verjongen. 

De Fractional ResurFx laser / Erbium: Glass laser

De nieuwste en meest geavanceerde laserbehandeling op het gebied van huidverjonging is de Fractional ResurFx. Voordat we met deze behandeling beginnen, brengen onze huidtherapeuten een verdovingscrème aan. De gekoelde behandelkop wordt op de huid geplaatst en parallel aan elkaar worden er minuscule kanaaltjes tot diep in de huid gemaakt. Om de kanaaltjes heen blijft jouw huid helemaal intact. Zo kan de huid om het behandelde gebied heen snel de huid herstellen met nieuwe huidcellen. Je huid wordt gladder, fijne lijntjes vervagen en diepe rimpels verzachten. Nog een voordeel is dat deze behandeling geen korstjes achterlaat! 

De Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is onze sterkste peeling. Het is geschikt voor de aanpak van huidveroudering op lichte huidtypen (huidtype l en ll). De peeling is op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% glycolzuur en 10% en 10% phenol (verdoving). Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel tot 5 jaar te verjongen. Hoe werkt deze behandeling? De vloeistof wordt met een wattenstaafje in een wrijvende beweging op je huid aangebracht. Dit zorgt voor ‘frosting’. Dit houdt in dat de bovenste huidlaag na ongeveer 15 tot 30 minuten wit wordt. Het resultaat is - na het wegtrekken van de zwelling en het vervellen - na 8 weken mooi zichtbaar. En het mooie is: ook de maanden erna zal jouw huid zich blijven verbeteren. 

Wil jij eerlijk advies over hoe je het beste je huid kunt verbeteren? Plan dan een gratis consultgesprek in met één van onze huidtherapeuten. Zij vertellen je meer over welke combinatie van behandelingen het beste past bij je huid.

Auteur

Tessa - Huidtherapeut

Deel deze blog

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!