Blog

5 Belangrijke feiten en weetjes over SPF

Lente! Dat betekent dat je wilt genieten van het zonnetje. Terrasjes pakken, picknicken in het park of een lekkere strandwandeling maken. Maar weet je: te veel zon kan je huid beschadigen. Gelukkig kan je jezelf beschermen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is SPF (Sun Protection Factor). Je hebt het vast weleens op de verpakking van antizonnebrandcrème of huidverzorgingsproduct zien staan. We vertellen je in dit artikel meer over de 5 belangrijkste SPF feitjes en weetjes:

1. De hoogste factor telt

Wanneer je meerdere producten met een SPF tegelijkertijd aanbrengt, kan je de factor hiervan niet bij elkaar optellen. Voorbeeld: smeer je een crème op met SPF50 om vervolgens een poeder met SPF30 aan te brengen, dan is de bescherming 50 (en dus niet 80). Maar je bent wel beter beschermd dan wanneer je een enkele laag aanbrengt. Hoe dat zit? Nou, er bestaat altijd een kans dat je plekjes hebt overgeslagen of de crème niet dekkend genoeg hebt aangebracht. Die kans is bij deze sterk verkleind.

2. Een crème met SPF is de beste antirimpelcrème

Uv-stralen kunnen schade toebrengen aan de cellen in de huid, wat het verouderingsproces van de huid versnelt. Door jouw huid te beschermen tegen uv-straling ga je dit verouderingsproces tegen. De beste antirimpelcrème is dus gewoon een antizonnebrandcrème. Tip: gebruik dit niet alleen als de zon schijnt, maar iedere dag en het hele jaar door, dus ook in de winter.

3. Producten met een minerale zonnebrandfilter werken sneller

Huidverzorgingsproducten met een minerale zonnebrandfilter werken direct na het aanbrengen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat in de loop van de dag het product van jouw huid af ‘slijt’ door bijvoorbeeld wrijving of zweet. Producten met een chemische zonnebrandfilter hebben tot 30 minuten nodig om in te werken. Daarbij is het na ongeveer 2 uur uitgewerkt en moet je het opnieuw aanbrengen.

4. SPF in poedervorm kan makkelijk over make-up heen

Is er een SPF product dat je kan aanbrengen over jouw make-up heen? En wat nou als je het niet fijn vindt om meerdere laagjes op de huid te smeren? Het antwoord: SPF in poedervorm, zoals de ‘Powder Me Brush’ van Jane Iredale. Of wat denk je van SPF in sprayvorm zoals de ‘Anti-aging Facial Sun Mist’ van Mesoestatic. Beide methoden geven jouw huid goede bescherming, zonder dat je met je handen een crème moet aanbrengen.

5. SPF houdt geen vitamine D tegen

Jouw lichaam maakt vitamine D aan door middel van de zon op de huid. Dus het is ook belangrijk om wel wat zonnestralen te pakken. Het gebruik van bijvoorbeeld een antizonnebrandcrème houdt de vitamine D zeker niet tegen. De aanmaak wordt wel iets vertraagd door SPF, maar in de lente en zomer zien de meeste mensen voldoende zon om genoeg vitamine D aan te maken.

Auteur

Sanne - Huidtherapeut & Front office

Deel deze blog

HydraFacial ACTIE

Ervaar de Platinum HydraFacial t.w.v. € 230,- voor de prijs van de Deluxe Hydrafacial € 195,-

OF

Geniet van de Deluxe HydraFacial t.w.v € 195,-  voor de prijs van de Signature HydraFacial € 150,-

 *Acties zijn geldig t/m 30 juni.