Skip to main content

Blog

Zo 'stapel' je huidverzorgingsproducten in 6 stappen

Zie jij soms door de bomen ook het bos niet meer? Dat kan ik me voorstellen, want het aantal productopties op de markt groeit enorm. We hebben bijna dagelijks de keuze uit wel tig verschillende reinigers, toners, targetproducten en moisturizers. Lastig! Want wat werkt nou het beste en op welk moment? Wanneer en in welke volgorde breng je het aan? Lees deze blog en houd de volgende 6 stappen aan. Dan kan het absoluut niet meer misgaan.    
Huidverzorging stap 1

Start je routine altijd met een reiniging. Of het nou een gel-, schuim-, crème- of melkreiniger is. Het maakt niet uit, zolang het je huid maar vrijmaakt van make-up en vuil dat je hebt opgevangen gedurende dag of nacht.


Huidverzorging stap 2

Het stapelen van je producten kan beginnen! Een vuistregel voor de juiste layering van huidverzorging is: houd altijd de consistentie van je product aan. Dus begin je altijd met lichtgewichtige vloeistoffen en eindig met oliën en dikkere crèmes. Na sommige reinigers is het essentieel om een toner te gebruiken om de PH-waarde van de huid te herstellen. In andere gevallen is het een extra toevoeging om de huid te kalmeren of hydrateren. Toners zijn zeer waterig van substantie en zet je dus als eerstvolgende stap in na je reiniging.


Huidverzorging stap 3

Daarna volgt een serum. Een serum is een lichtgewicht huidverzorgingsproduct en wordt zodoende efficiënt en snel opgenomen door je huid. Kies 1 of meerdere serums die jouw aandachtspunten behandelen. Voor de vochtarme zones kun je denken aan een serum op basis van hyaluronzuur. Voor de vettere/onzuivere zones kies je een serum met salicylzuur en/of niacinamides. Voor een krachtige antioxidanten bescherming, kies je het liefst voor een vitamine C serum in de ochtend en een retinol serum voor in de avond. Zo ga je de eerste seintjes van huidveroudering tegen. Bij een combinatie van serums gebruik je altijd eerst het serum op waterbasis, voorafgaand aan het serum op oliebasis.

 
Huidverzorging stap 4

Wil je specifiek op bijvoorbeeld puistjes of pigmentvlekken werken, dan kun je nu je targetproduct inzetten op de plekken waar dat nodig is.

 
Huidverzorging stap 5

Dan is het tijd voor je moisturizer. Een moisturizer doet meer dan alleen hydratatie of voeding toevoegen en vocht insluiten. Het is de sleutel tot elke laagjesroutine omdat het de serums op je huid ‘insluit’, waardoor ze effectiever zijn.

 
Huidverzorging stap 6

Tot slot breng je overdag een anti-zonnebrandproduct met bij voorkeur een minimale SPF 30 of 50 over je moisturizer aan, ter bescherming van je huid.

Wil je precies weten welke huidverzorgingsroutine het beste bij jouw huid past? Onze huidtherapeuten helpen je graag verder met een productadvies op maat. Het enige wat je hoeft te doen is even een gratis consult in te plannen. Of loop eens vrijblijvend langs bij Huid & Laser Kliniek Delft. 

Auteur

Tessa - Huidtherapeut