Skip to main content

Blog

Wat is het verschil tussen botuline toxine en fillers?

Fillers, Botuline toxine, Sculptra en Profhilo. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op je tijdlijn of in onze nieuwsbrief. Maar ken je de verschillen? Want hoewel deze vier behandelingen allemaal onder de noemer ‘injectables’ vallen, kun je wel degelijk onderscheid maken. In deze blog gaan we kort in op de specifieke eigenschappen van deze vier mogelijke injectable behandelingen bij Huid & Laser Kliniek Delft.

Botuline toxine

Misschien wel één van de bekendste injectable behandelingen. Althans, bijna iedereen heeft wel een idee bij de algemeen bekende afkorting van deze stof. Over het algemeen kun je zeggen dat een injectable behandeling met botuline toxine voor een ‘frissere en ontspannen’ aanblik zorgt. Deze spierontspanner wordt daarom effectief ingezet voor het verhelpen van storende rimpels, zoals fronsrimpels, kraaienpootjes rond de ogen of voorhoofdrimpels. Het effect van een behandeling met botuline toxine houdt meestal zo'n 3 tot 5 maanden aan. Goed om te weten is dat we als cosmetisch arts van Huid & Laser Kliniek Delft ook bij de inzet van botuline toxine altijd voor een natuurlijk en authentiek resultaat gaan.

Fillers

Kom je naar Huid & Laser Kliniek Delft voor een behandeling bij onze cosmetisch arts in Delft, dan kun je ook kiezen voor een behandeling met fillers. De fillers werken op basis een de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Door gebruik te maken van deze stof trekt de filler vocht aan en houdt het vocht vast. Zo zorg je voor een optimaal en snel volumeherstel. Een filler behandeling bij Huis & Laser Kliniek is daarom effectief bij het plaatselijk opvullen van rimpels, kuiltjes of lijntjes. Er zijn overigens verschillende soorten en merken fillers. De ene is wat steviger dan de ander en sommige fillers hebben een langer zichtbaar resultaat dan de ander. Gemiddeld houdt het effect van een filler behandeling in Delft zo’n 7 tot 12 maanden aan, daarna verdwijnt de filler vanzelf weer uit je lichaam. Onze cosmetisch arts helpt je natuurlijk bij het maken van de perfecte keuze passend bij jouw wensen. Goed om te weten: een behandeling met hyaluronzuur is zeer geschikt voor de meer beweeglijke delen van je gezicht. Onze cosmetisch arts in Delft vertelt je ook graag meer over hoe je fillers subtiel kunt inzetten voor wat vollere lippen.

Sculptra

Waar een hyaluronzuurfiller vaak direct snelle resultaten laat zien, zorgt een Sculptra behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft voor duurzame resultaten die na zo’n 3 tot 4 maanden zichtbaar zijn. De sculptra behandeling zet je huid door het melkzuur eiwit namelijk aan om zelf meer collageen aan te maken en zorgt zo voor een flinke volume boost die vaak wel 2 tot 3 jaar zichtbaar blijft. Dit lichaamseigen melkzuur eiwit verspreidt zich in het wangengebied onder de huid. Ideaal voor de aanpak van ingevallen slapen, volumeverlies van de wangen of voor een liftend effect van de jukbeenderen. Maar ook voor atopische (ingedeukte) littekens is een sculptra behandeling geschikt. Wil je daar meer over weten? Plan een gratis consultgesprek.

Profhilo

Een Profhilo behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft wordt niet voor niets ‘de skinbooster’ genoemd. Ook deze behandeling maakt gebruik van de 100% natuurlijke en lichaamseigen stof hyaluronzuur, en zorgt zo voor het aantrekken en vasthouden van vocht. Toch is het wel iets anders dan een filler, want een filler is heel stevig opgebouwd en blijft op één plek zitten. Profhilo wordt op 5 a 6 punten in het wangengebied ingebracht en verspreidt zich onder de huid door dit hele gebied. Een pure hydratatie vanuit de diepte, die heel mooi droogte lijntjes laat verdwenen en een mooie glow geeft. Daarnaast stimuleert de Profhilo behandeling de productie van elastine en collageen in het gelaat of decolleté. Daarmee blijft het effect meestal 6 tot 8 maanden zichtbaa. En weet je waarbij een Profhilo behandeling bij een cosmetisch arts in Delft nog meer kan helpen? Bij het verminderen van rosacea en eczeem klachten. Stuur ons gerust een berichtje als je daar meer over wilt weten.

Auteur

Juliet - Cosmetisch arts

Deel deze blog