Skip to main content

Blog

Omega 3 en vitamine D van Eqology: dit wil je weten

Twijfel je soms over het nut van supplementen? Niet gek. Enerzijds zie je veel influencers die constant allerlei supplementen promoten. Anderzijds lees je krantenkoppen die zeggen dat het allemaal enkel om geld gaat. Maar hoe zit het nou echt? Huidtherapeut Tessa: “Vaak is het simpelweg niet mogelijk om alle nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen uit onze voeding. Hoogwaardige supplementen, zoals die van Eqology, kunnen dan een verstandige aanvulling zijn op je dieet. In dit artikel vertelt huidtherapeut Tessa je meer over de specifieke werking van omega 3 en vitamine D.

Supplementen kunnen een essentiële rol spelen in het bevorderen van de gezondheid en daarmee dus ook de gezondheid van je huid. Maar je kunt vandaag de dag bijna overal wel voor en tegens vinden over het gebruik van supplementen. Daardoor is het best logisch als je soms twijfelt over het gebruik van supplementen. Goed om te weten: er zijn voldoende onderbouwde onderzoeken die aantonen dat supplementen belangrijk zijn. En in het bijzonder vitamine D en omega 3. Zo, dat is gezegd.

Waarom is vitamine D goed voor je huid?

Voldoende vitamine D zorgt voor een goede barrièrefunctie, is ontstekingsremmend, beperkt schade door vrije radicalen, ondersteunt de vorming van collageen en draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling. Ook speelt het een belangrijke rol bij de celdeling en kan het DNA-schade voorkomen en herstellen.

Vitamine D maken we zelf aan tijdens blootstelling aan UV-straling. Tegelijkertijd zit daar ook de uitdaging, omdat het aantal zonuren in Nederland beperkt is. Wist je dat je vitamine D in Nederland alleen maar goed opneemt tussen de maanden mei en september? In het tijdsblok tussen 10:00 en 15:00? En dan moet je lichaam op dat moment ook nog eens voor 40% onbedekt zijn. Je leest het: vitamine D is precisiewerk.

Te weinig vitamine D geeft vermoeidheidsklachten. Maar speelt ook een belangrijke rol bij ontstekingsaandoeningen van de huid zoals acne, rosacea, eczeem en psoriasis. Op basis van al deze inzichten kunnen we concluderen dat vitamine D onmisbaar is. Dat maakt het ook zo zonde dat veel mensen een tekort hebben. Het liefste gebruik je vitamine D als supplement dus het hele jaar door.

Waarom is omega 3 goed voor je huid?

Omega 3-vetzuren zijn betrokken bij het behoud van de celstructuur en werken ontstekingsremmend. Het maakt dat de celwand soepel wordt, zodat afvalstoffen beter naar buiten kunnen en voedingsstoffen juist weer beter kunnen worden opgenomen. Daarnaast ondersteunt omega 3 de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Een goede hoeveelheid omega 3-vetzuren in de voeding draagt dus bij aan een soepele en jeugdige huid.

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat ons lichaam zelf niet aanmaakt. Onze dagelijkse voeding bevat vaak veel meer omega 6-vetzuren (bak en braadvetten, margarine, noten en zaden, mayonaise, zonnebloemolie of olijfolie) in plaats van omega 3-vetzuren. Een disbalans kan de opname van omega 3 verminderen en dit is juist zo belangrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat je 3 tot 4 keer per week vette vis moet eten zoals algen, haring, ansjovis, makreel of zalm. Of kies er dus voor om omega 3 als supplement in je routine op te nemen.

Supplementen van Eqology

Let op: de kwaliteit van supplementen, samen met de juiste dosering, is van groot belang. Daarom geven we bij Huid & Laser Kliniek Delft de voorkeur aan de hoogwaardige supplementen van het Noorse merk Eqology. Niet voor niets werken we sinds kort met hen samen. Deze supplementen zijn zorgvuldig samengesteld en verkrijgbaar via erkende therapeuten en andere gezondheidsprofessionals. De zorgvuldigheid garanderen wij doordat wij eerst een vingerprik doen. Zo meten wij de waarden in jouw bloed en kunnen wij ook bijhouden hoe de voortgang is. 

Tijdens de Voeding & Huid consulten bij Huid & Laser Kliniek Delft duiken we graag dieper in je leefstijl en denken we met je mee over hoe we jouw (huid)gezondheid naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. En nu weet je dat het toevoegen van de juiste supplementen daar zeker bij helpt. 

De kosten van een Voeding & Huid consult bij onze huidtherapeuten bedragen €89,- waarna het tweede consult €45,- kost. Plan hier jouw afspraak in.

Auteur

Tessa - Huidtherapeut

Deel deze blog