Skip to main content

Blog

5 beauty & skincare trends van 2024

Jouw huid verandert constant. En ook de trends op het gebied van huidverzorging en beauty veranderen constant. Daarom staan wij als kliniek in Delft ook nooit stil. Je mag dan ook van al onze huidtherapeuten verwachten dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, innovaties, trends, behandelingen en mogelijkheden. In deze nieuwe blog deel ik daarom mijn inzichten over de 5 trends van 2024 met je. Welke vijf beauty & skincare trends dat zijn?

In dit nieuwe jaar, nou ja de tijd vliegt dus we zijn alweer een paar maanden op weg, zullen onze huid behoeften ongetwijfeld blijven veranderen. Het is daarom interessant om te kijken welke trends van afgelopen jaar nu nog steeds relevant zijn én welke nieuwe trends er aan zitten te komen. Want ik kan je alvast vertellen dat er bijvoorbeeld flink wordt gespeculeerd over de introductie van verbeterde ingrediënten. Ook zien we dat de visie omtrent injectables blijft veranderen. Daarover vertel ik je meer onderaan dit blog.

 

Trend1 
Skincare wordt bodycare

Skincare gaat echt niet meer alleen over de verzorging van ons gezicht. Ons lichaam verdient ook meer liefde. En dat zien we terug in de trends van dit jaar. Er komen steeds meer mooie skincare-producten die je voor het hele lichaam kunt gebruiken. Denk eens aan een serum met retinol voor de fijne lijntjes op het decolleté, een bodylotion met shea butter om die schilfertjes eens aan te pakken of een hoge SPF om de huid te beschermen tegen zonneschade en veroudering.

Tip: de Heliocare Pediatrics Lotion Spray SPF 50 (€ 36,50) heeft een breed spectrum hypoallergene formule voor de atopische en gevoelige huid. De gebruiksvriendelijke spray kan makkelijk gedoseerd worden en heeft een lichte, waterbestendige textuur die lekker uitsmeert.

 

Trend2 
Meer aandacht voor pigmentatie

Het stabiliseren en controleren van pigmentatie wordt steeds belangrijker. Er zijn overigens veel factoren die pigment op de huid veroorzaken. Denk aan hormonen (melasma), acne en onzuiverheden (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Of te veelblootstelling aan de zon (zonnevlekken). Deze verkleuring wordt veroorzaakt door een piek in melanine, een natuurlijke stof in ons lichaam die het pigment in de huid en haar produceert. In 2024 verwachten we meer aandacht aan pigment te gaan geven en de huidteint te egaliseren. Denk aan serums met tranexaminezuur, vitamine C of azelaïnezuur. Ook kunnen behandelingen hierbij ondersteuning bieden, zoals een chemische peeling met een cocktail van actieve ingrediënten. Of een microneedling behandeling met een hoog percentage vitamine C.

Tip: De Mela Pigment Peel in combinatie met microneedling (€ 195,-) is een geavanceerde behandeling voor het aanpakken van pigment en melasma. Het bevat 3 types hoog gedoseerd Vitamine C en Tranexaminezuur. Een intensieve behandeling voor het aanpakken van gepigmenteerde onregelmatigheden, met als resultaat een verhelderende en gelijkmatige teint. Ook de Intense Vitamine C peel in combinatie met microneedling (€ 195,-) is een ideale behandeling voor het beschermen van de huid tegen vrije radicalen en pigmentvorming. De behandeling bevordert de doorlaatbaarheid van de huid en stimuleert de celvernieuwing met een huidverjongend resultaat. De ingrediënten bevatten een hoge dosering vitamine C van 70%, dat de huid versterkt met een boost aan antioxidanten. 

 

Trend3
Er komt een nieuwe verbeterde retinol(?)

Retinol, dat afkomstig is van vitamine A zuur, is een huidverzorging ingrediënt dat zeer geliefd is bij dermatologen en huidtherapeuten. En ook ik ben er als huidtherapeut in Delft fan van. Daar is een goede reden voor: retinol is vooral goed voor de acne gevoelige huid, een huid met verkleuringen of voor het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels (anti-aging). Retinol zorgt voor celvernieuwing, wat positieve effecten oplevert. Maar retinol kan ook nadelen hebben. Schilfering en een droge geïrriteerde huid kan het gevolg zijn van het gebruik van (te veel) retinol. Er zijn veel speculaties dat er dit jaar een nieuwe vorm van retinol op de markt komt, waarbij de kans op die overgevoeligheid verminderd wordt.

Tip: Het Dermaceutic Activ Retinol 0.5% (€74) of 1% (€ 88) serum werkt op fijne lijntjes, huidverslapping en zonschade. Het voordeel van dit serum is dat het ook zeer geschikt is voor een gevoelige huid. De sterke anti-aging werking geeft je huid weer een vitale uitstraling.

 

Trend4
Niacinamide wordt nóg populairder

Oké, ik zal eerlijk zijn: Niacinamide is niet bepaald een nieuw ingrediënt. Het heeft zich in 2023 al bewezen. Maar ik verwacht, samen met veel skincare-experts, dat Niacinamide in 2024 nog veel populairder wordt. Waarom? Simpel, de voordelen van Niacinamide zijn eindeloos. Het helpt om: de huid te verhelderen; roodheid te verminderen; de huidbarrière te verstevigen; vergrote poriën minder zichtbaar te maken en hyperpigmentatie na verloop van tijd te verminderen. Een geweldig ingrediënt om dit jaar kennis mee te maken!

Tip: De Oxybiome Cleansing Micellar Water van Dermaceutic (€ 38) bevat Niacinamide, microbiota-regulator en zinkgluconaat dat effectief make-up verwijdert en de huid zuivert. Plus, het ondersteunt de natuurlijke microbiota van de huid. Geschikt voor alle huidtypes.

 

Trend5
Dit wordt de nieuwe kijk op injectables

Less is more. Dat wordt echt de trend als het gaat om onder andere cosmetische chirurgie. Zo gaan steeds meer mensen voor de focus op een optimaal gehydrateerde huid, in plaats van meer volume of het veranderen van vormen. Die trend past perfect bij de visie van onze huidtherapeuten in Delft en cosmetisch arts in Delft. Een skinbooster is in dit geval een goede keuze. Deze innovatieve behandelmethode zorgt voor een huidverjonging en een natuurlijk resultaat. Met de lichaamseigen stof hyaluronzuur stimuleer je namelijk de productie van collageen en elastine in het gelaat of hals. Profhilo vermindert zo fijne lijntjes en verstevigt de huid aanzienlijk!

Tip: Combineer Profhilo bij onze cosmetisch arts Dr. Juliet met een microneedling behandeling bij onze huidtherapeuten. Hiermee vergroot je het effect aanzienlijk en krijg je sneller en mooier resultaat.

  • Profhilo behandeling €295 (kuur van 2 sessies €575) 
  • Microneedling behandeling v.a. €185

Wij hebben ook een mooi en aantrekkelijk pakket samengesteld van 4 behandelingen, 2x microneedling en 2x Profhilo van €960 voor €816!

 

Auteur

Sanne - Huidtherapeut & front office

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!