Skip to main content

Blog

Deze 5 anti-zonnebrand producten beschermen je ook tegen blauw licht

‘Gewoon een voordelige zonnebrand uit het schap pakken kan toch ook wel?’ Zeker, het is in ieder geval goed dat je je huid tegen de zon beschermt. Maar je doet er nog beter aan een kwalitatieve anti-zonnebrandcrème te gebruiken. Een echt goede crème met minerale filters beschermt je namelijk niet alleen tegen UVA- en UVB-straling, maar ook tegen blauw licht. Blauw licht? Jazeker! Ik vertel je graag waarom je je daartegen wilt beschermen en deel meteen een vijftal goede anti-zonnebrandproducten met je.

Blauw licht (HEV-straling) zit in zonnestralen, maar komt ook uit de schermpjes van telefoons, computers en tablets. Langdurige blootstelling aan blauw licht is slecht voor je huid. Het kan zelfs zorgen voor huidbeschadigingen, kleurverandering en huidveroudering. En aangezien we steeds jonger en vaker allerlei soorten schermen gebruiken, is het mega belangrijk je huid ook hier goed tegen te beschermen. Goede anti-zonnebrand producten met minerale filters doen dat. Wil je meer weten over de impact van de zon op je huid? Lees dan deze blog van huidtherapeut Sharon.

De beste anti-zonnebrandcrèmes

De beste anti-zonnebrand producten beschermen je dus tegen UVA-straling, UVB-straling en HEV-straling. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste anti-zonnebrandcrèmes? Goede vraag. Bij Huis & Laser Kliniek Delft zijn wij fan van de anti-zonnebrandproducten van Mesoestetic en Heliocare. Dat komt ook doordat het producten zijn met minerale filters, in plaats van de vaak chemische filters van veel reguliere producten bij de drogist. Een minerale filter is veel vriendelijker voor de huid, zorgt voor een directe bescherming zonder inwerktijd en wordt vaak ook veel beter ontvangen door de allergie gevoelige huid, huid met eczeem of acne. Ik deel in deze blog 5 super goede anti-zonnebrandproducten met je en leg je er per product meteen wat meer over uit.

Anti-zonnebrand van Mesoestetic

De onderstaande twee anti-zonnebrandproducten van Mesoestetic zijn favoriet bij onze huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft.

  • De Mesoestetic Melan SPF 130+ Pigment Control (€50,-) bevat een hoge zonbescherming met een tintje, waardoor het geen witte waas op de huid achterlaat. Om die reden is het ook erg geschikt voor mensen met een getinte huid. Dit product bevat een combinatie van minerale en chemische filters en beschermt tegen UVA-, UVB-, IR- (infrarood), en HEV-straling (blauw licht). Zeer geschikt voor mensen met hyperpigmentatie en melasma.
  • De Mesoprotech anti-aging facial sun mist 50+ (€45,-) is een zonbescherming in de vorm van een spray speciaal voor het gezicht. Handig wanneer je tussentijds je zonnebescherming wilt bijwerken. Dit product kan ook aangebracht worden over je make-up en is handig om mee te nemen in je tas. Met dit product ben je beschermd tegen UVA-, UVB-, IR- (infrarood), en HEV-straling (blauw licht).

Anti-zonnebrand van Heliocare

Ook de anti-zonnebrandcrèmes van Heliocare beschermen de huid tegen UVA-, UVB-, IR- (infrarood), en HEV-straling (blauw licht). De producten bevatten minerale filters die gelukkig geen witte waas achterlaten door het tintje dat ze bevatten. Wat fijn is aan Heliocare, is dat zij verschillende producten hebben voor verschillende huidtypen.

  • Heliocare Gel-Oil-Free SPF 50 (€32,-), is een lichte, niet-comedogene oil-free formule speciaal voor de vette huid met neiging tot acne.
  • Heliocare MD A-R Emulsion SPF 50+ (€36,50), is een zeer hoge zonnebescherming met een lichte textuur en egaliserende werking, ontwikkeld voor de gevoelige en rosacea huid.
  • Heliocare Mineral Tolerance Fluid SPF 50 (€32,-), is een lichte fluide zonbescherming met uitsluitend minerale filters, perfect voor de gevoelige en intolerante huid.

Meer informatie Wil je meer informatie over de beste anti-zonnebrandcrèmes met minerale filters? In deze blog van huidtherapeut Sanne vind je nog meer goede anti-zonnebrandproducten. Of misschien wil je specifiek weten welk anti-zonnebrandproduct het beste bij jouw huid past? Neem contact op met jouw huidtherapeut in Delft of plan meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Auteur

Bo - Huidtherapeut & front- en backoffice

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!