Skip to main content

Blog

LED-therapie, werkt dat nou wel echt?

Heb jij weleens LED-therapie geprobeerd? Ken je het verschil tussen blauw en rood LED-licht? Ik sta er niet van te kijken als het antwoord op deze vragen tweemaal 'nee' is. Toch is het erg interessant om je eens in deze therapievorm te verdiepen, want het is niet voor niets in korte tijd enorm populair geworden. In onze kliniek gebruiken we LED-licht trouwens in onze HydraFacial behandelingen. Maar wat is precies de impact van LED-licht en welke huidproblemen kun je ermee verhelpen? Ik, huidtherapeut Louise, vertel je er meer over in deze blog.

Laten we even beginnen met wat korte algemene kennis over LED-licht en LED-therapie. Want waar staan de letters LED eigenlijk voor? De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. Het gebruik van LED binnen een therapie werd door NASA ontwikkeld in de jaren tachtig. Doel van deze destijds gloednieuwe therapie was om wondgenezing en weefselgroei in de ruimte te bevorderen. Huidverbetering en acne Inmiddels, we zijn dus ruim veertig jaar wordt de succesvolle LED-therapie ook ingezet voor andere doeleinden. Zo zien we dat LED-therapie steeds vaker wordt toegepast bij huidverbetering en acne. Beide gebruiken echter wel een andere soort LED-licht, daarom leg ik je hieronder meer uit over blauw en rood LED-licht binnen huidtherapie.

Blauw LED-licht

Wanneer je blauw LED-licht toepast, bereik je een andere diepte in de huid, dan wanneer je rood LED-licht gebruikt. Het doel van de inzet van dit blauwe LED-licht is doorgaans om de P.acnes bacterie te neutraliseren, waardoor de huid met acne verbetert. Toch kiezen veel huidtherapeuten en huidprofessionals liever voor een andere methode om acne te verbeteren, omdat te veel blootstelling aan blauw LED-licht photo-aging stimuleert. Hierover later meer. Blauw LED-licht komt van nature voor in zonlicht en neemt af naarmate de middag vordert. Ook in het beeldscherm van jouw laptop of telefoon komt blauw licht voor. Dat laat zien dat onze huid al veel in aanraking komt met blauw licht, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Eerder noemde ik de term photo-aging, het is de allergrootste veroorzaker van huidveroudering. Denk hierbij aan het ontstaan van rimpels, fijne lijntjes, pigmentatie maar ook het verlies van elasticiteit van de huid. En als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, kan het zorgen voor een grotere kans op huidkanker.

Als huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft kiezen wij daarom ook altijd voor rood LED-licht. Let op: Niet alleen blauw licht stimuleert photo-aging. Ook de blootstelling aan UV-straling kan voor dit fenomeen zorgen. Bescherm je huid dus dagelijks goed met een SPF.

Rood LED-licht

Dan verder met rood LED-licht. Om gelijk met de deur in huis te vallen: rood LED-licht bevat géén UV-straling en is heel anders dan het licht van de zonnebank. Rood LED-licht stimuleert de aanmaak van elastine en collageen in de huid en kan voor meer elasticiteit en een stevigere huid zorgen. Om de huid van een goede stimulans te voorzien, is het wel belangrijk dat je huid regelmatig wordt blootgesteld aan rood LED-licht. Denk hierbij aan gemiddeld 2 tot 3 keer per week. Rood LED-licht heeft nog meer voordelen. Onderzoek heeft verder aangetoond dat rood LED-licht huidschade kan helpen herstellen, zoals wondjes of na een intensieve behandeling. Dus ja, rood LED-licht gebruiken in je huidtherapie helpt echt!

Rood LED-licht in HydraFacial

Hoe ik als huidtherapeut in Delft rood LED-licht toepas binnen Huid & Laser Kliniek Delft? Ik gebruik rood LED-licht als onderdeel van de Deluxe en Platinum HydraFacial behandeling. De HydraFacial behandeling is perfect voor iedereen die een gezonde stralende huid wenst die straalt. En wie wil dat nou niet? Na het lezen van dit blog weet jij natuurlijk dat rood LED-licht hier zeker een steentje aan bij kan dragen. Wil je meer weten over de HydraFacial behandeling en rood LED-licht? Neem gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij jouw huidtherapeut in Delft.

Auteur

Louise - Huidtherapeut & front- en backoffice

Deel deze blog

Deel deze blog