Skip to main content

Blog

Is een basisroutine goed voor iedereen?

Een gezonde en stralende huid. Wie wil dat nou niet? Daarvoor is het hebben van een goede basisroutine van groot belang. Die basisroutine voldoet, zoals de naam al doet vermoeden, namelijk aan de basisbehoeften van iedere huid. Met jouw basisroutine reinig, exfolieer, voedt én bescherm je jouw huid. Maar waarom is dat dan zo noodzakelijk voor iedereen? Onder andere omdat we allemaal vroeg of laat in verschillende mate te maken krijgen met blootstelling aan UV-straling, ongezond eten, vochtafname en jawel; ouder worden. In dit artikel legt huidtherapeut Bo uit waarom een basisroutine goed is voor iedereen, maar er toch niet hetzelfde uitziet voor iedereen.

Laten we meteen beginnen met het antwoord op die ene hoofdvraag: is een basisroutine goed voor iedereen? Kort maar krachtig: ja! Ook al is iedere huid dus uniek en heeft iedere huid andere behoeften, een basisroutine is altijd waardevol. Want, zoals hierboven al beschreven, we krijgen allemaal in verschillende mate te maken met ongeveer dezelfde invloeden op de huid. Betekent dat dan ook dat iedere basisroutine er precies hetzelfde uitziet? “Nee, want een droge huid is bijvoorbeeld meer gebaat bij een vochtinbrengende crème en een rosacea huid heeft meer profijt van een crème met ingrediënten die de huidbarrière functie herstelt. De basisroutine zal er dus voor iedereen anders uitzien”, legt huidtherapeut in Delft Bo uit. Maar er is ook iets wat voor iedereen wel hetzelfde is: “Een basisroutine moet altijd uit minimaal 5 producten bestaan!”

Kosteloos advies over de basisroutine voor jouw huid

Voordat je dit artikel met waardevolle tips voor een gezonde huid verder leest (en voordat je de beste producten voor jouw huidverzorgingsroutine in onze webshop aanschaft) is het goed om dit te weten: bij Huid & Laser Kliniek Delft adviseren we je vrijblijvend over jouw basisroutine. Je kunt heel gemakkelijk online een kosteloos consult inplannen met jouw huidtherapeut in Delft, zodat je daarna samen de optimale basisroutine kunt samenstellen. Plan hier een gratis consult in

Uit welke stappen bestaat een basisroutine voor de huid?

Een basisroutine bestaat altijd uit 4 stappen en bevat 5 producten. “Ik neem je graag mee langs die 4 stappen van een ideale basisroutine”, aldus huidtherapeut Bo.

  1. Reinigen: Een reiniging is de eerste stap. Je gebruikt een reiniger om vuil, make-up en je SPF te verwijderen. Denk hierbij aan de Oxybiome lotion van Dermaceutic en/of de Advanced Cleanser van Dermaceutic.

  2. Exfoliëren: Met een exfoliant verwijder je dode huidcellen van de huid. Hiermee ontstop je ook de poriën en werk je ontstekingsremmend. Je huid krijgt weer een frisse uitstraling. Denk hierbij aan de Foamer 5 of 15% van Dermaceutic, of aan de Salicylzuur 2% van Meditopics.

  3. Voeden: Door middel van een dag- en nachtcrème voed je jouw huid. In deze crèmes zitten huidherstellende ingrediënten, maar ook antioxidanten die je huid in goede conditie brengen. Denk hierbij aan de dagcrème Hyal Ceutic en de nachtcrème Light Ceutic van Dermaceutic.

  4. Beschermen: Om schade van de zon tegen te gaan is het belangrijk om dagelijks je huid te beschermen met een SPF 50. Denk hierbij aan de anti-zonnebrandcrèmes van Heliocare.

Uitbreiden van de basisroutine voor je huid

Natuurlijk kun je je basisroutine verder uitbreiden door producten toe te voegen die passen bij de specifieke behoeften van jouw huid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een serum (Retinol) of een oogcrème (Dermalift). Er is helaas niet één product dat alles kan. Wil je hier meer over weten? Plan dan een kosteloos adviesgesprek met jouw huidtherapeut in Delft.

Voorbeelden van basisroutines voor de huid

Zoals we eerder al stelden, is een basisroutine voor ieder huidtype weer net even anders. Je doet er dus altijd goed aan om samen met een huidtherapeut de ideale basisroutine samen te stellen. “Maar om je alvast wat meer inzicht te geven in hoe jouw basisroutine eruit zou kunnen zien, deel ik graag een aantal voorbeeld basisroutines met je!”, introduceert huidtherapeut Bo de volgende 4 voorbeelden.

  1. Een acnegevoelige huid: 1) Dermaceutic Oxybiome, 2) Meditopics Salicylzuur 2%, 3) Dermaceutic Hyal Ceutic (overdag) en Dermaceutic Dual+ (nacht), 4) Heliocare Gel-oil-free

  2. Een droge rijpere huid: 1) Dermaceutic Advanced Cleanser, 2) Dermaceutic Foamer 15%, 3) Dermaceutic Regen Ceutic (overdag) en Renophase Crème 10 (nacht), 4) Mesoestetic SPF 130

  3. Een rode en rosaceagevoelige huid: 1) Dermaceutic Advanced Cleanser, 2) Dermaceutic Foamer 5%, 3) Renophase Skinbiotic (overdag) en Renophase Crème L (nacht), 5) Heliocare Mineral Tolerance

  4. Rimpelgevoelige huid: 1) Dermaceutic Foamer 15%, 2) Dermaceutic Vitamine C25 (overdag), 3) Dermaceutic Turn Over icm. 4) Retinol 1% (nacht), 5) HeliocareA-R Emulsion

Webshop Huid & Laser Kliniek Delft

Huid & Laser Kliniek Delft heeft nu ook een eigen webshop waar je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw op maat gemaakte basisroutine kunt aanschaffen. Zo weet je dat je altijd voorzien bent van de beste huidverzorgingsproducten waar ook jouw huidtherapeuten in Delft zelf mee werken. Bezoek onze webshop om het gehele assortiment te bekijken.

 

 

Auteur

Bo - Huidtherapeut & front- en backoffice

Deel deze blog

HydraFacial Combideal

Boek in september en oktober je HydraFacial i.c.m. microneedling behandeling voor € 199,- i.p.v. € 235,-

Lees meer over deze actie >>

*Actie is geldig t/m donderdag 31 oktober 2024

 

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!