Skip to main content

Blog

Waarom glimt mijn huid zo? 6 tips om ervan af te komen.

Je wilt een stralende huid en geen glimmende huid. Toch? Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om van die glimmende huid af te komen. Waarschijnlijk herken je daarom ook dit wel: make-up dat langzaam van je voorhoofd af lijkt te glijden. Waarschijnlijk is een verhoogde talgproductie daar de boosdoener van. Het goede nieuws: je kunt daar zelf iets aan doen en hoeft niet meteen een huidtherapeutische behandeling te boeken. In dit blog geef ik je 6 praktische tips.

Ik kom eerst nog eventjes terug op de verhoogde talgproductie, die dus voor een glimmende huid kan zorgen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op je talgproductie, zoals bijvoorbeeld jouw voeding en je huidverzorgingsroutine. Door bewust met die factoren om te gaan, kun je van een glimmende huid een meer stralende huid maken. In de onderstaande 6 tips van jouw huidtherapeut in Delft lees je daar meer over.

Tip 1: Denk aan je voedingspatroon

Oké, soms kun je er zelf weinig aan doen. Wanneer je bijvoorbeeld een vetter huidtype hebt, heb je een verhoogde talgproductie. En op jouw huidtype heb je natuurlijk weinig invloed, dit is genetisch bepaald. Maar soms ligt de oorzaak van het probleem ergens anders, denk maar aan je voeding. Producten met een hoge glycemische index en lading, ofwel producten die je suikerspiegel enorm verhogen en laten schommelen, kunnen de talgproductie aanzetten. Houd hier, voor het aanpakken van je glimmende huid, dus rekening mee in jouw voedingspatroon.

Tip 2: Niet scrubben maar exfoliëren

Je wilt ook een beetje lief zijn voor je huid. Een scrub bevat vaak harde korrels die je huid erg kunnen irriteren. Een exfoliant op basis van glycolzuur en salicylzuur is daarom een betere keuze. Hiermee verwijder je dode huidcellen van de huid én werk je ook talgregulerend, een win-win situatie dus. Wat de beste exfolianten zijn? Denk bijvoorbeeld aan de Foamer 5 en 15 van Dermaceutic (€ 51) of de Meditopics 2% Salicylzuur lotion (€ 23).

Tip 3: Kies voor hydraterende producten

Iedere huid heeft basisbehoeften. Het goed hydrateren van de huid is daar één van. Is je huid vochtarm (ook een vette huid kan vochtarm zijn)? Dan kan de huid juist meer talg gaan aanmaken om dit te compenseren. Kies daarom voor een luchtige hydraterende crème, zoals de Hyal Ceutic van Dermaceutic (€ 74,-).

Tip 4: Gebruik minerale make-up

Wanneer je huid snel glimt, is het verstandig om voor een poederfoundation te kiezen in plaats van een vloeibare foundation. Een poederfoundation geeft een matterende finish. Welke poederfoundation goed is tegen de glimmende huid? Als huidtherapeuten in Delft adviseren wij de Pure Pressed Base Foundation van Jane Iredale (€ 50).

Tip 5: Stapel huidverzorgingsproducten goed

Een complete huidverzorgingsroutine bestaat al gauw uit een aantal stappen. Een serum, een dagcrème, misschien ook wel een oogcrème. Wanneer je graag producten stapelt, kies dan voor niet al te vette texturen. Laat een crème of serum ook eerst goed intrekken voordat je de volgende aanbrengt. Een product deppend aanbrengen kan ook helpen om dat product beter door je huid te laten absorberen.

Tip 6: Zorg voor zonbescherming

Veel mensen associëren een vette huid met een anti-zonnebrandcrème. Daar zit ook een kern van waarheid in: deze producten zijn vaak erg vol, wat geen match is met een vetter huidtype. De Heliocare Gel Oil-Free (€ 32,-) heeft een formule die talgregulerend en matterend werkt en ook niet comedogeen is. Vind je het niet prettig om over je make-up te smeren? Dan kan je ook kiezen voor een andere optie, zoals De Powder-Me Brush van Jane Iredale. Dat is een luchtige, fysische SPF 30 zonbeschermings poeder voor het gezicht, lichaam of de hoofdhuid (€ 45,-). Ook de Mesoestetic Anti-Aging Facial Sun Mist SPF 50 is een goede optie. Dit is een spray die je gemakkelijk over je make-up kan sprayen met SPF 50 (€ 60,-).

Heb je na het lezen van deze 6 tips nog persoonlijke of praktische vragen? Bij Huid & Laser Kliniek Delft staan we klaar om al jouw vragen over huidtherapie en huidverzorging te beantwoorden. Je kunt heel gemakkelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen of ons je vraag sturen in een mailtje.

Auteur

Tessa - Huidtherapeut

Deel deze blog