Skip to main content

Blog

Soms zie je door de bomen...

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is logisch. Want er zijn zoveel huidverzorgingsproducten beschikbaar. En je krijgt waarschijnlijk ook zoveel verschillende adviezen van allerhande influencers op je tijdlijn. Maar welke producten passen nou het beste bij jouw huid? Iedere huid is uniek en heeft andere huidbehoeften. Daarom is niet elke behandeling voor iedereen geschikt en is geen enkele huidverzorgingsroutine hetzelfde. In dit blog nemen we je mee in het belang van het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten. Daarbij geven we tips waar je op moet letten bij het samenstellen van jouw unieke huidverzorgingsroutine.

Is een huidverzorgingsroutine onmisbaar?

Ja, in onze optiek wel. Je staat er niet altijd bij stil, maar de huid is ons grootste orgaan en die krijgt per dag best veel te verduren. Denk aan luchtvervuiling, roken, zon, alcohol en slechte voeding. Dat zijn allemaal factoren waardoor onze huid sneller ontstekingen en tekenen van huidveroudering krijgt. Hoogwaardige huidverzorgingsproducten zijn een belangrijk onderdeel in het ondersteunen en verbeteren van jouw huidconditie. Denk aan het voeden en beschermen van de huid. Dit doe je door onder andere een basisroutine te introduceren. Heb jij nog geen basisroutine? Lees dan eens onze blog: ‘Is een basisroutine goed voor iedereen?’

'Niet alleen zijn huidverzorgingsproducten goed om aan je basisbehoeften te werken, je kan het ook effectief inzetten voor huidverbetering'

 

Niet alleen zijn huidverzorgingsproducten goed om aan je basisbehoeften te werken, je kan het ook effectief inzetten voor huidverbetering. Want met de juiste huidverzorgingsproducten kun je al vanuit huis werken aan die eerste seintjes van veroudering. Of je kan de al wat rijpere huid weer stimuleren tot vernieuwing.

Wij werken bijvoorbeeld graag met glycolzuur zoals de Foamer 15  of de Light Ceutic van Dermaceutic. Waarom? Dit verbetert de doorlaatbaarheid van de huid waardoor peelingen en/of laserbehandelingen de juiste huidlaag beter bereikt. Ook zorgen deze producten voor het onderhouden van resultaten van behandelingen en verwijderen ze de doffe en vale tint. Daardoor zijn deze hoogwaardige producten vaak ook wel wat prijziger dan die van de lokale drogist, maar tegelijkertijd ook waardevoller en effectiever.

Tips van de huidtherapeut

Tip 1.
Kies huidverzorgingsproducten op basis van jouw huidtype en huidbehoeften. In de Huid & Laser Webshop hebben wij de producten in categorieën onderverdeeld om de keuze makkelijker te maken. Heb je geen idee welk huidtype je hebt en ben je op zoek naar algemeen huidadvies? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.

Tip 2.
Laat je iedere 4 maanden opnieuw adviseren door jouw behandelend huidtherapeut welke producten nu bij jouw huid passen. Je huidbehoeften kunnen namelijk door de tijd heen veranderen en zijn vaak afhankelijk van het seizoen.

Tip 3.
Begin 2 tot 4 weken voor een behandeling al met het voorbereiden van jouw huid door middel van de producten van Dermaceutic.

Tip 4.
Geef de huid de tijd om aan nieuwe huidverzorgingsproducten te werken, dit kan minimaal 4 tot 6 weken duren.

Skin Purging

Wanneer je start met het gebruik van die hoogwaardige huidverzorgingsproducten, dan kan je huid daar anders op reageren dan je gewend bent van de standaard drogisterijproducten. Soms ontstaat er in de eerste 6 weken na gebruik wat schilfering, roodheid en irritatie. Houd hier rekening mee en wees gerust; dit is geen allergische reactie, maar je huid moet gewoon wennen. Dit is dus volkomen normaal. Dat noemen we Skin Purging. Lees hier meer over in dit blog.

Auteur

Sharon - Huidtherapeut

Deel deze blog

HydraFacial Combideal

Boek in september en oktober je HydraFacial i.c.m. microneedling behandeling voor € 199,- i.p.v. € 235,-

Lees meer over deze actie >>

*Actie is geldig t/m donderdag 31 oktober 2024

 

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!