Skip to main content

Blog

Zo vertraag je huidveroudering aanzienlijk

Yep, we worden allemaal een dagje ouder. En gelukkig maakt dat ons natuurlijk ook authentiek en mooi. Toch wil je de frisse en energieke uitstraling die zo goed bij je past, zo lang mogelijk behouden. Kijk, daar komen wij als huidtherapeuten en cosmetisch arts om de hoek kijken. Met verschillende behandelingen kunnen we veel tekenen van huidveroudering verhelpen. Maar weet je, we gaan graag een stapje verder. Hoe? Door samen met jou te ontdekken hoe we de gehele huidveroudering bij de kern aan kunnen pakken. En kunnen vertragen. In dit blog leg ik je uit waarom daar meer bij komt kijken dan enkel huidtherapie in Delft.

We snappen je helemaal. Als je je begint te storen aan die fijne lijntjes bij de ogen of de duidelijker wordende rimpels rondom de mond, wil je dat met een behandeling snel verbeteren. En in onze kliniek in Delft zijn we daar niet alleen erg ervaren in, we doen het ook met heel veel passie. Toch gaan we het allerliefst nog een stapje verder in het vertragen van huidveroudering. Want als jij er voor open staat, kijken we graag naar het totaalplaatje van alle mogelijke invloeden op jouw huid. Dat doen we met ons specialistische Voeding & Huid Traject inclusief twee adviesgesprekken.

Het beste langdurende resultaat

Iedere huid is uniek. Maar toch krijgt iedereen met huidveroudering te maken. En die huidveroudering is een continu proces, je doet er daarom ook goed aan om voor structureel onderhoud te kiezen. Net zoals je bijvoorbeeld sport om fit te blijven of je auto een grote beurt geeft om veilig te kunnen blijven rijden. Oké, misschien een beetje een gekke vergelijking, maar dit is wat ik bedoel: wil je die continue huidveroudering vertragen, dan wil je daar continu en op duurzame wijze iets aan doen. Dat is ook precies hoe wij er als huidtherapeuten naar kijken. Want wat er gebeurt met jouw huid heeft naast de jaren en hormonen ook echt te maken met leefstijl, voedingspatroon en supplementen. Daarom hebben we onze Voeding & Huid adviesgesprekken in het leven geroepen.

Dit heeft invloed op jouw huidveroudering

In die trajecten kijken we naar het totaalplaatje. Want al speelt erfelijkheid in huidveroudering zeker een rol, de grootste influencer ben je zelf! Dus hoe jij leeft, eet, beweegt en je huid blootstelt aan de zon, bepaalt in belangrijke mate hoe je huid eruitziet. Stress, weinig slaap, medicatie, roken, cafeïne, suiker, ongezonde voeding en alcohol spelen zo allemaal een rol. En heb je weleens nagedacht over jouw aantal eetmomenten? Het aantal eetmomenten op een dag speelt namelijk ook nog een cruciale rol. Zo zijn er nog meer factoren waarover we je in de Voeding & Huid adviesgesprekken tijdens jouw maatwerk Voeding & Huid Traject meer kunnen uitleggen.

Dit kun je verwachten van een Voeding & Huid Traject

Iedereen is anders. Iedere huid is uniek. Daarom zijn de Voeding & Huid Trajecten van Huid & Laser Kliniek Delft ook allemaal anders. Door behandelingen, producten en voeding met elkaar te combineren krijg je de beste resultaten. Maar we snappen dat je op voorhand al wel wil weten wat je ongeveer kunt verwachten. Hier een overzicht.

  • Twee Voeding & Huid adviesgesprekken met veel tips en tricks;
  • Behandelplan met passend aantal therapeutische behandelingen;
  • Bespreken van jouw voedingspatroon en leefstijl;
  • Kijken naar de triggers & beschermers specifiek bij huidveroudering;
  • Adviseren over thuisverzorgingsproducten.

Maar natuurlijk ook…

  • Toepasselijke tips en tricks betreft voeding;
  • Uitleg over het belang van het aantal eetmomenten op een dag;
  • Advies over welk soort supplementen bij jou passen;
  • Recept voorbeelden die je helpen gezonder te leven.

Alle adviezen en gedeelde kennis zijn speciaal gericht op het vertragen van de veroudering van jouw huid. Want op het internet lees je wellicht al van alles, maar wat is nu waarheid en wat is er echt relevant voor jouw specifieke huid? Die vraag beantwoorden we met dit maatwerk traject waarin het aantal behandelingen om huidveroudering te vertragen per persoon verschilt. Wil je daar alvast vragen over stellen aan jouw huidtherapeut in Delft? Plan dan gewoon een gratis consultgesprek in. Kies je daarna voor een Voeding & Huid Traject, dan kost het eerste uitgebreide adviesgesprek €89,- en na een aantal weken volgt het tweede Voeding & Huid adviesgesprek à € 45,-.

Supplementen als ondersteuning

Naast je voedingspatroon kunnen supplementen jouw gezonde leefstijl en strijd tegen huidveroudering ondersteunen. Want vaak is het niet mogelijk om alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen via je dagelijkse voeding. Supplementen zijn dan een verstandige aanvulling. Maar je ziet vandaag de dag steeds vaker allerlei voors en tegens over supplementen voorbij komen. Goed om te weten: er zijn voldoende onderbouwde onderzoeken die aantonen dat bepaalde supplementen belangrijk zijn. En in het bijzonder vitamine D3 en omega 3. De juiste dosering en kwaliteit is hierbij wel belangrijk. Daarom geven wij de voorkeur aan hoogwaardige supplementen, zoals die van Eqology. Kies je voor een Voeding & Huid Traject met één van jouw huidtherapeuten in Delft, dan weet je zeker dat je professioneel advies over supplementen krijgt, waarin alles over dosering en kwaliteit wordt uitgelegd.

Het hele plaatje

Waar het op neer komt, is dat er geen ‘Quick Fix’ is als het gaat om huidverbetering en het vertragen van huidveroudering. Je moet echt kijken naar het geheel van factoren die invloed hebben op jouw huid. Wij helpen je graag dit slim, haalbaar, professioneel en continu aan te pakken. Dat doen we door het creëren van een bewuste leefstijl, een goed gevarieerd voedingspatroon, de juiste huidverzorging en door je huid te boosten met ultramoderne behandelingen zoals microneedling en een gefractioneerde laser. Wil je daar meer over weten? Plan hier jouw afspraak voor een vrijblijvend consult in.

Voeding, leefstijl en ontstekingsaandoeningen

Heb je naast huidveroudering ook last van acne klachten, eczeem en/of rosacea? Ook hierover geven wij maatwerk adviezen. Hoe een Voeding & Huid Traject je stap voor stap helpt bij het duurzaam aanpakken van dit soort ontstekingsaandoeningen, dat lees je in dit blog van Tessa.

 

 

Auteur

Louise - Huidtherapeut & front- en backoffice

Deel deze blog

HydraFacial Combideal

Boek in september en oktober je HydraFacial i.c.m. microneedling behandeling voor € 199,- i.p.v. € 235,-

Lees meer over deze actie >>

*Actie is geldig t/m donderdag 31 oktober 2024

 

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!