Skip to main content

Littekens

Hypertrofisch litteken (verdikt)

Een hypertrofisch litteken wordt ook wel verheven of verdikt litteken genoemd. Bij dit type litteken is er een overschot aan weefsel, waardoor het litteken bovenop de huid komt te liggen. Het litteken kan pijn doen of jeuken en is vaak rood van kleur. Dit komt door een overschot aan bindweefselcellen en hoge bloedvoorziening. Een hypertrofisch litteken ontstaat meestal binnen enkele weken na de verwonding en kan spontaan genezen, hoewel dit soms jaren duurt.

Behandeling

Het behandelen van hypertrofische littekens doen we vaak met de fractional laser. De laser beschadigt op een veilige manier de huid. De kleine beschadigingen zorgen voor huidvernieuwing in de diepere huidlagen en stimuleren de aanmaakt van collageen en elastinevezels, die de huid en het bindweefsel stevig houden. De huid wordt hierdoor gladder, roodheid vermindert, structuren egaliseren en de littekens worden smaller en minder diep.

Tips van de huidtherapeut

Wanneer een litteken dik en rood blijft, kan het helpen om er een tijdje een silicone pleister op te dragen. Silicone pleisters geven tegendruk aan de huid en zorgen ervoor dat het litteken weer zachter en gladder wordt. Deze silicone pleisters kun je bestellen in onze kliniek en worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Overige Littekens

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!