Laser ontharen, Huid en laserkliniek Delft

Laser ontharen

 

Ongewenste haargroei op het gezicht of op het lichaam is goed te behandelen. Definitief ontharen met IPL of laserapparatuur is tegenwoordig een zeer gebruikelijke behandeling voor vrouwen én mannen. Bij Huid & Laserkliniek Delft kunnen we elk gebied van je lichaam ontharen als je haar donker genoeg van kleur is.

 

Locatie, Huid en laserkliniek Delft
e-mail, Huid en laserkliniek Delft
Telefoonnummer, Huid en laserkliniek Delft

Huid & Laser kliniek Delft

Nassaulaan 155

2628 GE  Delft

015 - 888 13 11

© 2018 HUID & LASER KLINIEK DELFT

Algemene voorwaarden

Klachtenregeling

Privacybeleid

Logo Huid en Laser kliniek Delft
Laser ontharen, Huid en laserkliniek Delft
verwijderen van overbeharing

ongewenste haargroei

Laser ontharen

 

INFO

 

verwijderen van overbeharing

 

Laser ontharen is geschikt voor:

 • Bruin, donkerbruin en zwart haar
 • Ingegroeide haren
 • Irritatie of ontstekingen na het scheren, epileren of harsen

 

Ook bij de volgende medische indicaties:

 • Overmatige haargroei bij vrouwen in het gelaat
 • Overmatige haargroei door PCOS (polycysteus ovariumsyndroom)
 • Chronisch ingegroeide baardharen (pseudofolliculitis barbae)
 • Haarnestcyste in of rond de bilnaad (sinus pilonidalis)
 • Ontstoken haarzakjes/talgklieren in de liezen of oksels (hidradenitis supperativa)
 • Huidtransplantaten met beharing van het lichaam naar het gezicht

 

Welke methode is het best?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende laserapparaten op de markt, dat het als consument lastig is om hier onderscheid in te maken. Door onze jarenlange ervaring met verschillende systemen en technieken hebben wij gekozen voor de hoogwaardige FDA gecertificeerde M22 laser 755 nanometer.

 

Daarmee kunnen we zowel mensen met een donkere huid en veel pigment als mensen met een blanke huid en weinig pigment een optimale behandeling bieden. Het gebruik van thuislasers raden wij af, omdat ze over het algemeen niet krachtig genoeg zijn om haren definitief te verwijderen.

 

Omdat lasers werken met licht en reageren op pigment, hebben donkere huidtypes een speciale aanpak nodig. Het is immers niet de bedoeling dat bij het ontharen ook huidpigment verwijderd wordt. Hiervoor gebruiken wij de enige en meest veilige methode, de zogenaamde Nd:yag laser.

 

Een blanke huid met weinig pigment kan met elk ander apparaat behandeld worden. Het apparaat moet wel zeer krachtig zijn en het is belangrijk dat de laser het FDA-keurmerk heeft. De praktijk leert dat haren het beste reageren op licht dat rond de 755 nanometer (een fractie van een millimeter) de huid in wordt gebracht. Dit is een golflengte die reikt tot de meest diepgelegen haren.

 

 

INTAKE

 

Tijdens een gratis intakegesprek van circa 30 minuten bekijken we je huid en bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Aan bod komen onder meer welke behandeling je eerder hebt gehad, hoe je je huid verzorgt en welke producten en/of medicijnen je gebruikt. Op basis hiervan geven we je de eerste tips en adviezen en maken we een plan op maat.

 

WEETJES

 

Verschillende ontharingsmethodes hebben allemaal zo hun eigen termen en kenmerken. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 

Het verschil tussen laser en IPL

IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light en laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Beide methoden werken met selectieve foto-thermolyse: lichtenergie die de haarzakjes beschadigt, zodat er geen nieuwe haren meer ontstaan. De vroegere IPL’s waren veel minder nauwkeurig en zwakker dan de lasers. Tegenwoordig evenaart de techniek van de IPL’s de laser en zijn de functies zeer uitgebreid. Een IPL is onmisbaar binnen de lasertherapie. Voorheen was je bij IPL altijd meer behandelingen kwijt en was er veel lichtverlies in de huid tijdens een behandeling. Nu is er geen verschil meer te ontdekken, zijn beide systemen voor het comfort goed gekoeld en richten ze zich met volle kracht op de kleur van de donkere haren. Goedkope Chinese IPL’s daarentegen bieden slechte kwaliteit. Goedkoop wordt in dat geval zeker duurkoop.

 

SHR of HR

Ontwikkelingen blijven doorgaan, ook op het gebied van ontharen. Er is veel vraag naar pijnloos ontharen, maar feit is dat warmte in de huid brengen altijd gevoel met zich mee brengt. Met SHR (Super Hair Removal) worden met lagere energie verschillende lichtflitsen aan de haren gegeven, zodat de warmte langzamer de huid in wordt gebracht. Pijnloos is het echter niet en de behandeling duurt vaak iets langer. De gewone en veelgebruikte HR-methode (Hair Removal) is een behandeling waarbij de laser in 1 keer licht afgeeft aan de huid en het haarzakje direct vernietigt.

 

Waarom iedere 6 weken behandelen?

Het is erg belangrijk dat de haren die behandeld worden, zich precies op het juiste moment in de groeifase bevinden. Een haar kent 3 groeifases: anageen, katageen en telogeen. Als een haar met de wortel vast zit in de huid (anagene fase) werkt een behandeling goed. Dan pas kan het laserlicht tot aan de wortel komen en hier de kleine bloedvaatjes uitschakelen die voor haargroei zorgen.

 

Soorten overbeharing

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij iedereen voorkomen. Het meest voorkomend zijn hypertrichose (te veel haar) en hirsutisme (mannelijke overbeharing bij een vrouw). Overbeharing kan ook ontstaan of verergeren door medicatie, gewichtsverlies, erfelijkheid of een verstoorde hormoonhuishouding.

 

Blond haar

Helaas bestaat er nog geen effectieve lasermethode tegen blonde, rode en grijze haren. Kleine gebieden kunnen wel behandeld worden via elektrische epilatie.

 

Lees hier meer over elektrisch epileren

 

 

BEHANDELING

 

Voor de behandeling controleren we eerst of je huid niet te bruin is door de zon. Tijdens de behandeling krijg je een speciale bril op om je ogen te beschermen. De haartjes moet je voor de behandeling zelf helemaal kort scheren. We lopen de haartjes na en brengen een dun laagje gel aan, die de huid wat verkoeling geeft en het laserlicht geleidt. De laser geeft een felle lichtflits af, wat voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan komt. De meeste mensen kunnen deze korte prikjes goed verdragen. Dit licht wordt in het haar omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd.

resultaat definitief ontharen

 

Definitief ontharen

 

Na de behandeling kun je kleine zwellingen zien rondom de haarzakjes (folliculair oedeem). De huid is licht rood en soms iets branderig. De roodheid verdwijnt snel. Voor verkoeling kun je er wat Aloë Vera op smeren.

 

Je kunt zelf heel goed testen of de behandeling goed heeft gewerkt. Over het algemeen laten de haartjes 1 of 2 weken na een behandeling los. Je mag de haren gewoon blijven scheren tijdens het hele proces. Meteen na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten, maar je mag niet bruin worden door de zon. Dit omdat de laser reageert op pigment; je wilt echter dat alleen de gekleurde haartjes worden gelaserd en niet je huidpigment.

 

 

AANTAL BEHANDELINGEN

 

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Ongeveer 70-80% van de haarzakjes is dan vernietigd. De overgebleven haartjes zijn nauwelijks storend en vaak heel dun van structuur. Om ervoor te zorgen dat het resultaat blijvend is, adviseren we hierna om 1-2 behandelingen per jaar te blijven uitvoeren. 100% haarvrij kan helaas geen enkel apparaat bereiken, maar het is al heerlijk om er nauwelijks meer over na te hoeven denken.

 

De behandelingen worden om de 6 tot 8 weken uitgevoerd. Wanneer we dit ritme aanhouden, geeft dit het beste resultaat. Veel haren zitten tijdens de behandeling dan weer in de groeifase. Dit is de fase waarin een haar effectief uitgeschakeld kan worden.

 

 

RICHTLIJNEN

 

Richtlijnen vooraf

 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
 • De haren mogen tot 4 weken voor begin van de eerste behandeling en tijdens de hele behandeling niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden.
 • Alle haren in het te behandelen gebied moeten 1 dag van tevoren of dezelfde ochtend worden afgeschoren.
 • Zonnecrème met SPF30/50 moet regelmatig worden aangebracht; 4 weken voor tot 4 weken na de behandeling.
 • Je mag geen koortslip hebben als de behandeling plaatsvindt in het gezicht. We maken dan een nieuwe afspraak.
 • Je mag geen deodorant gebruiken als je oksels gelaserd worden.

 

Richtlijnen na de behandeling

 • Na de behandeling kun je direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten.
 • Dat geldt ook voor sporten.
 • Na de behandeling kun je je eigen cosmetica en crèmes gebruiken.
 • De haren zullen na een behandeling na 1-2 weken loslaten en pas vlak voor de volgende behandeling weer terug groeien.
 • Neem contact met ons op als je huid na 3 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend of branderig aanvoelt.

 

 

TARIEVEN

 

Bij medische indicaties, zoals overbeharing in het gezicht bij vrouwen, kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag kun je terugvinden in de polisvoorwaarden.

 

Huidtherapeuten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Sommige zorgverzekeraars stellen wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.

 

Waarom kiezen voor een huidtherapeut?

 • Zeer deskundig en betrouwbaar advies
 • Paramedisch en HBO opgeleid
 • Werkend volgens een kwaliteitssysteem
 • Lid van de beroepsvereniging NVH en kwaliteitsregister paramedici
 • BIG geregistreerd en nauw samenwerkingsverband met artsen

 

 

laser ontharen gelaat

 

Wenkbrauwen tussenstuk

Losse behandeling € 45,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 225,00

 

Oren

Losse behandeling € 60,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 300,00

 

Bovenlip

Losse behandeling € 60,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 300,00

 

Kin

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Bovenlip en kin

Losse behandeling € 100,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 500,00

 

Bovenlip, kin en hals

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Hals

Losse behandeling € 100,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 500,00

 

Bakkenbaarden

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Jukbenen

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Jukbenen t/m kaaklijn (incl. bl+kin)

Losse behandeling € 150,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 750,00

 

Hele gelaat

Losse behandeling € 175,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 875,00

 

 

laser ontharen Torso

 

Oksels

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Tepelhof

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Borst

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Buik

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Buikstreepje

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

Bikinilijn

Losse behandeling € 100,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 500,00

 

Bikinilijn groot

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Schaamstreek

Losse behandeling € 150,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 750,00

 

Billen

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Rug

Losse behandeling € 250,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.250,00

 

Rug + nek + stukje bovenarmen

Losse behandeling € 300,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.500,00

 

 

laser ontharen Torso

 

Armen

Losse behandeling € 175,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 875,00

 

Onderarmen

Losse behandeling € 125,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 625,00

 

Benen

Losse behandeling € 325,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.625,00

 

Bovenbenen

Losse behandeling € 250,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.250,00

 

Onderbenen

Losse behandeling € 200,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.000,00

 

Onderbenen + knieën

Losse behandeling € 225,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.125,00

 

Voeten

Losse behandeling € 75,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 375,00

 

 

laser ontharen Torso

 

Oksels + bikinilijn

Losse behandeling € 150,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 750,00

 

Bovenbenen + bikinilijn

Losse behandeling € 275,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.375,00

 

Onderbenen + bikinilijn + oksels

Losse behandeling € 325,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 1.625,00

 

Benen + schaamstreek + oksels

Losse behandeling € 450,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 2.250,00

 

Rug + buik + borst

Losse behandeling € 500,00

Pakketprijs 6 behandelingen € 2.500,00

 

Terug naar boven

Laser ontharen

verwijderen van overbeharing

resultaat definitief ontharen

verwijderen van overbeharing

verwijderen van overbeharing

verwijderen van overbeharing

verwijderen van overbeharing

Laser ontharen

verwijderen van overbeharing

resultaat definitief ontharen

Laser

ontharen

verwijderen van overbeharing

resultaat definitief ontharen