Skip to main content

Blog

Huidtherapeut Zoë krijgt onwijs veel energie van contact met haar cliënten

Huidtherapie, medische pedicure, laserbehandelingen en cosmetische ingrepen. Als je er over nadenkt om daarvoor naar een kliniek te gaan, dan wil je wel zeker weten dat je je daar prettig voelt. Daarom vinden we het bij Huid & Laser Kliniek Delft zo belangrijk om iedereen van het team alvast aan je voor te stellen. Eerder vertelden Sanne, Sharon, Merel en Cherelle bijvoorbeeld al over zichzelf. In deze blog geeft paramedisch huidtherapeut Zoë Chatzakis antwoord op 10 persoonlijke vragen. Veel leesplezier!

Laten we eens met een hele andere vraag beginnen; wat doe je graag naast je werk?

Haha verrassend! Maar ik ben, naast de kliniek in Delft, ook veel in de keuken te vinden. Ik houd gewoon van koken en van bakken. Daarom vind ik het ook leuk om mijn eigen ingrediënten te kweken in mijn kleine moestuintje op mijn balkon. En verder? Sinds kort luister ik ook heel graag naar luisterboeken, bijvoorbeeld tijdens lange strandwandelingen. Maar buiten die hobby’s, vind ik mijn werk ook gewoon super leuk!

Wanneer kwam je er dan achter dat je huidtherapeut wilde worden?

Tijdens mijn opleiding tot Schoonheidsspecialiste. Ik miste in die opleiding eigenlijk een stuk extra verdieping. Toen ik erachter kwam dat er ook een opleiding huidtherapie bestond, wist ik meteen dat dat mijn roeping was. Want alles wat met de huid te maken heeft, heeft me altijd al gefascineerd. Dus die keuze was snel gemaakt en daar ben ik natuurlijk nog steeds heel erg blij mee!

Hoe komt het dat de huid je altijd al heeft gefascineerd?

Dat komt misschien ook wel omdat ik als geen ander weet hoe het is om een huidprobleem te hebben. Jarenlang heb ik last gehad van acne, waardoor ik mij soms onzeker voelde over mijn huid. Ik weet dus vanuit mijn eigen ervaring dat een gezonde huid er echt aan kan bedragen dat je lekkerder in je vel zit en je je zelfverzekerder voelt. Dat gun ik alle cliënten van onze kliniek in Delft.


We zitten met het team ook allemaal op één lijn; persoonlijke aandacht voor de cliënten vinden we allemaal erg belangrijk


Over de Huid & Laser Kliniek in Delft, waarom werk je hier graag?

Ik heb een tijd terug mijn afstudeerstage bij Huid & Laser Kliniek Delft mogen lopen. Dat voelde toen al meteen goed! Er hangt hier gewoon een ontzettende ontspannen sfeer en ik mag samenwerken met vakkundige collega’s. We zitten met het team ook allemaal op één lijn; persoonlijke aandacht voor de cliënten vinden we allemaal erg belangrijk. Ook de prachtige nieuwe kliniek in Delft, waar we sinds dit jaar iedereen mogen ontvangen, is natuurlijk een prettige werkplek.

En over het werk zelf; wat vind je er zo leuk aan?

Het allerleukste aan mijn werk vind ik het brede scala aan behandelingen. Dat maakt iedere dag weer erg afwisselend. Ook de verscheidenheid aan cliënten die hier allemaal met hun persoonlijke vraag komen, vind ik erg uitdagend. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat ze zich bij mij op hun gemak voelen en dat er een ontspannen sfeer hangt. Daarom ben ik ook graag open en eerlijk over mogelijke en niet mogelijke behandeltrajecten. Ja, ik kan oprecht zeggen dat ik energie krijg van het leuke contact wat ik dagelijks heb met cliënten die onze kliniek bezoeken!

Zijn er dan ook huidproblematieken die je extra interessant vindt om aan te werken? 

Ik vind eigenlijk alle huidproblematieken onwijs interessant, maar als ik dan toch een keuze moet maken zou ik gaan voor pigment of acne. Beide huidproblematieken kennen veel verschillende behandelmogelijkheden en ik vind het dan ook heel interessant om samen met de cliënt een behandelplan op maat op te stellen. Het is vaak ook erg dankbaar werk, omdat je mensen echt tevreden en veel zelfverzekerder de deur uit ziet gaan. Dat is dan echt de kroon op je werk, ik weet precies hoe dat voelt!

Weten mensen in je omgeving ook dat je met dit soort huidproblematieken bezig bent of is het beroep huidtherapeut nog niet zo bekend? 

Gelukkig is het beroep huidtherapie de laatste jaren wel wat bekender geworden onder het grotere publiek. Daarvoor merkte je wel dat veel mensen het beroep huidtherapeut nog wel eens verwarden met een schoonheidsspecialiste of dermatoloog. Maar zoals ik zei, weten steeds meer mensen nu het verschil. Het positieve is dat vrienden en familieleden me ook steeds regelmatiger ‘plekjes’ laten zien of een foto van hun huidprobleem sturen. Zo kan ik ook hen adviseren over mogelijke behandelingen of over bepaalde huidverzorgingsproducten. Ik hoop dat iedereen zo bewuster wordt over het belang van een goede huidverzorging. 

Een goede huidverzorging zeg je, heb je daarvoor jouw 3 belangrijkste tips? 

Met stip op nummer 1 staat een goede zonbescherming. Het liefste met factor 30 of 50 die je het hele jaar door aanbrengt. De zon veroorzaakt namelijk voor 90% van alle pigmentvlekjes en rimpeltjes. Een goede zonbescherming is dus de beste anti- rimpel crème die er bestaat! Daarnaast houd ik zelf ook altijd van de eenvoud van een huidverzorgingsroutine (een routine die bijvoorbeeld niet uit 20 stappen bestaat). Onze huidtherapeuten kunnen je het beste advies geven welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. En vergeet tenslotte ook niet het belang van een gezonde leefstijl; voeding en stress kunnen bijvoorbeeld ook een grote invloed hebben op je huidconditie.

Auteur

Zoë - Huidtherapeut

Deel deze blog

HydraFacial ACTIE

Ontvang 10 tot 15% korting op de:

  • Signature Hydrafacial | 3 basis stappen | reiniging, exfoliatie en hydratatie | €150,- €135,-
  • Deluxe Hydrafacial | 3 basis stappen + booster en LED | €195,- €175,-
  • Platinum HydraFacial | 3 basis stappen + Lymfedrainage, booster & LED €225,- €192,-

  *Actie is geldig t/m 30 september