Skip to main content

Blog

Mieke is gepassioneerd en vooral ontzettend trots!

Lekker in je vel zitten, de gezondheid van je huid, dat is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Je wilt je daarom op je gemak voelen bij jouw huidtherapeut en je welkom voelen in jouw kliniek in Delft. Dat begrijpen we bij Huid & Laser Kliniek Delft helemaal. Daarom nemen we graag de tijd voor je, tijdens een eerste kennismakingsgesprek en tijdens de behandelingen. Maar ook hier op de website vinden we het belangrijk om alvast kennis te maken. Alle professionals van de kliniek stellen zich dan ook graag aan je voor. Deze keer stellen we 7 vragen aan medisch pedicure Mieke van Paassen. Veel leesplezier!

Ha Mieke, wist je als klein meisje al dat je pedicure wilde worden? Eigenlijk wilde ik als tiener dolgraag ballerina worden. Ik danste graag en had best talent, maar ik heb het nooit aangedurfd er echt werk van te maken. Mijn eerste baan was uiteindelijk in het kappersvak en daarna ben ik als afdelingssecretaresse in een ziekenhuis gaan werken. Toen ons eerste kindje werd geboren, koos ik voor een nieuwe baan bij een Orthopedisch instrumentmakerij. Daar heb ik jarenlang kennis opgedaan en met heel veel plezier gewerkt. Toch werd het na al die jaren, ook door de hoge werkdruk, tijd voor een ommezwaai. Pedicure, daar ging ik helemaal voor! En hoe heerlijk is het dat ik het in dit vak nog steeds naar mijn zin heb en in een prachtige kliniek werk!?

Waarom vind je het bij Huid & Laser Kliniek Delft zo fijn?

Natuurlijk is het een mooie kliniek en heb ik allemaal hele fijne collega’s. Maar stiekem vind ik het vooral helemaal fantastisch dat ik samen met mijn dochter mag werken. Je zag het vast al wel aan onze achternamen? Vijf jaar geleden begonnen we met de kliniek aan de Nassaulaan in Delft en kijk waar we nu staan. Ik ben zo trots op Tessa en het hele team! Met mijn kennis en kunde als medisch pedicure hoop ik dan ook een extra discipline toe te voegen aan de diensten van de huidtherapeuten en de cosmetisch arts. Echt een totaalplaatje!

"Ik ben zo trots op Tessa en het hele team!"


Op wat voor manier past jouw werk als pedicure dan bij de kliniek?

De huid is natuurlijk het grootste orgaan van het menselijk lichaam en het is dan ook erg belangrijk om daar goed voor te zorgen. Dat laatste geldt ook zeker voor je voeten! Je voeten zijn zo belangrijk, je wilt de huid van je voeten gezond en lekker soepel houden. En weet je, ik ga zelf ook  regelmatig naar een pedicure. Het is  heerlijk om iemand anders je voeten te laten verzorgen. Dus naast het feit dat je met bepaalde problemen goed terecht kan bij een Medisch pedicure, is het vaak ook een genietmomentje voor jezelf.

Wat voor type voetproblemen kom je veel tegen in de kliniek in Delft?

Toch wel het meeste, is de schimmelnagel. Sommige mensen schamen zich er misschien voor, maar het is goed om te weten dat veel mensen hier last van hebben. Niet gek, want het is best een uitdaging om het onder controle te krijgen. Je doet er dus goed aan om er tijdig mee naar een Medisch pedicure te gaan. Ook komen er regelmatig mensen langs met een likdoorn. Het geeft veel voldoening om die te verwijderen, omdat cliënten daarna veelal weer pijnloos kunnen lopen. Daar doe je het voor!

Heb je ook tips waarmee mensen hun voeten zelf goed kunnen verzorgen?

Jazeker! Check regelmatig je voeten op eventuele oneffenheden en wondjes. Zeker als je al vaker problemen met je voeten hebt gehad. Zorg er ook voor dat je de huid van je voeten lekker soepel houdt met een goede voetencrème. Dat kan goed helpen bij het voorkomen van kloven. En als laatste: knip je nagels niet te kort. Dat voorkomt dat ze in gaan groeien bij de hoekjes.

"Als cliënten ook weer graag terugkomen voor een vervolgafspraak, bevestigt dat voor mij dat ze zich thuis voelen in onze kliniek"


Je klinkt ontzettend gepassioneerd over je werk, wanneer ben je het meest trots?

Als mensen zich vertrouwd bij me voelen en vertrouwen hebben in mijn kennis. En natuurlijk als ze vervolgens blij en tevreden de deur uit gaan. Als cliënten ook weer graag terugkomen voor een vervolgafspraak, bevestigt dat voor mij dat ze zich thuis voelen in onze kliniek. Daarnaast vind ik het persoonlijke contact met de cliënten heel leuk, net als het werk an sich. Niet iedereen snapt dat, want veel mensen hebben niets met voeten. Sommigen schamen zich zelfs voor hun voeten. Nergens voor nodig natuurlijk! Het verzorgen van voeten, ik vind het fantastisch en dankbaar werk.

Als afsluiter; wat doe je als je niet in de kliniek bezig bent?

Ik probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven. Zeker omdat ik vaak uren achter elkaar in dezelfde houding zit. Daarom doe ik aan body mechanics, golfen, fietstochten maken en heerlijk wandelen. Maar ik houd er ook van om naar bandjes te luisteren en om er met ons campertje op uit te gaan.

Auteur

Mieke - Pedicure

Deel deze blog