Skip to main content

Huidveroudering

Rimpels

Een rimpel is een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels ontstaan door huidveroudering. Veel zon en roken spelen daarbij een belangrijke rol, samen met het feit dat vanaf ongeveer het 25ste levensjaar de aanmaak van collageen en elastine in de huid afneemt. De eerste rimpeltjes en fijne lijntjes ontstaan meestal door de mimiek in ons gezicht: lachen, fronsen en met je ogen knijpen. Deze rimpels worden geleidelijk dieper en beter zichtbaar.

Behandeling

Er bestaan verschillende behandelingen om fijne lijntjes en rimpels in je huid te verminderen. De aanpak is afhankelijk van het soort rimpel, de locatie en je persoonlijke wensen. De fractional Erbium:Glass laser is een zeer geavanceerde laserbehandeling op het gebied van huidverbetering. De laser zorgt voor huidvernieuwing in de diepere huidlagen, stimuleert de aanmaak van collageen en elastinevezels die de huid stevig houden en vervaagt fijne lijntjes en grove poriën.

Combinatiebehandeling met laser
We kunnen een TCA peeling toepassen om de structuur van de huid aan de oppervlakte te verbeteren. Dat doen we vaak in combinatie met een fractional laserbehandeling, omdat dit zorgt voor een optimaal effect. Een injectable kan een verhoogde spierspanning in de mimiek van je gezicht verminderen, waar een filler helpt om een diepe rimpel weer op te vullen. Beide stoffen verdwijnen na 5 tot 12 maanden volledig uit je huid.

Tips van de huidtherapeut

Om rimpels tegen te gaan, raden wij aan om je huid dagelijks om de 3 uur te beschermen met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger. Dit is de allerbeste anti-rimpel crème die er bestaat! Daarnaast zijn er thuisproducten die je kunnen helpen om huidveroudering tegen te gaan. De belangrijkste werkzame stof daarvoor is retinol (1%), die verwerkt is in producten van Dermaceutics. Het is bewezen dat retinol huidveroudering effectief aanpakt, mits je het langer dan 6 maanden gebruikt. Naast het bevorderen van de celdeling, stimuleert het de aanmaak van collageen. Retinol (0,5%) mag rond de ogen gebruikt worden, in tegenstelling tot de 1% crème, die voor deze gevoelige huid te sterk is. De Vitamine A zuur crème is de sterkere variant van retinol en is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Een nadeel van dit product is dat je huid er vaak gevoelig, rood en schilferig van wordt en dit langere tijd kan aanhouden.