Skip to main content

Acne

Acne conglobata

Acne conglobata is een ontstoken vorm van acne, met mee-eters, pijnlijke rode bulten tot cysten en diepe ontstekingen met littekenvorming. Deze acne die al in de puberteit kan beginnen en blijft vaak tot lang na het 20e levensjaar bestaan. Zonder behandeling kan het aanhouden tot aan het 40ste jaar en diepe littekens veroorzaken. Het komt op meerdere plekken op het lichaam voor, zoals: in het gezicht, op de borst, rug en schouders. Acne conglobata kan ontstaan bij pubers bij wie al sprake is van acne, maar ook bij jong volwassenen bij wie het oorspronkelijk puberaal acne al is verdwenen. Acne conglobata komt vooral bij jongens en mannen voor.

Behandeling

Door de vele ontstekingen die bij deze vorm van acne aanwezig zijn, is het van belang om eerst bij de huisarts langs te gaan voor passende medicatie. Om de behandeling te versnellen, adviseren wij om die medicatie met acnetherapie te combineren. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging, chemische peeling en het gebruik van thuisproducten van Dermaceutics en Meditopics met actieve ingrediënten.

Tips van de huidtherapeut

Probeer om niet zelf aan de ontstekingen te zitten, dit kan de acne verergeren én voor littekens zorgen. Zuivel en geraffineerde suikers maken de ontstekingen vaak erger. Probeer het gebruik daarvan in je voeding zoveel mogelijk te beperken.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!