Skip to main content

Acne

Gerstekorrels

Een gerstekorrel, ook wel milia genoemd, ziet eruit als een wit-gelig bultje dat oppervlakkig in de huid ligt. Vaak zijn het 1 tot 2 mm grote witte bolletjes gevuld met hoornmateriaal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben gerstekorrels niks te maken met acne of puistjes. Wanneer een gerstekorrel er langer zit kan deze groter worden. Vaak komen ze voor in het gezicht rondom de ogen.

Behandeling

Gerstekorrels kunnen verwijderd worden tijdens de dieptereiniging van acnetherapie. Hierbij reinigen we de huid en halen we de plekjes weg met een klein naaldje. Ook kunnen we een chemische peeling toepassen om je huid op te frissen en weer te verbeteren.

Tips van de huidtherapeut

Gebruik een goede vochtinbrengende crème voor je huid. Vaak is de huid vochtarm en uitgedroogd. In de crèmes van Dermaceutics zijn bijvoorbeeld actieve ingrediënten verwerkt, zoals hyaluronzuur (5,5%), peptiden, vitamine C en E en shea butter.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!