Skip to main content

Goedaardige huidtumoren

Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra is een goedaardige huidaandoening met kleine bruine of zwarte bultjes op je huid. Ze bevinden zich vooral op je slapen, wangen en voorhoofd. De bultjes hebben een doorsnede van 1 tot 3 mm en liggen vaak een beetje op de huid. De oorzaak is niet bekend. Wellicht speelt de zon of erfelijke aanleg een rol. Dermatosis papulosa nigra begint meestal vanaf het 40ste levensjaar en neemt toe als je ouder wordt. We zien het vaak bij mensen met een donker huidtype en bij Aziatische mensen.

Behandeling

Als je de plekjes storend vindt, kun je ze laten behandelen via elektro coagulatie. Een behandeling met stikstof heeft niet onze voorkeur, omdat deze methode minder precies is. Bij coagulatie stippen we de bultjes heel nauwkeurig aan met een warme elektrode. Dit laat korstjes achter, die na ongeveer 5-10 dagen geheeld zijn. Vaak is 1 behandeling al genoeg.

Tips van de huidtherapeut

Om dermatosis papulosa nigra te voorkomen, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Tijdens en na de behandeling is dat extra belangrijk.

Overige Goedaardige huidtumoren

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!