Skip to main content

Goedaardige huidtumoren

Sebaseous adenoma

Een sebaceous adenoma, ook wel talgklierhyperplasie genoemd, is een goedaardige huidtumor van de talgklieren. Sebaceous adenomen zijn meestal glad en gelig van kleur, maar het oppervlak kan er ook gevlekt uitzien. De bultjes hebben een doorsnede van 0,3 tot 1 cm en liggen meestal op de huid. Meestal in het gezicht, maar het kan overal op je lichaam voorkomen. De oorzaak is niet bekend. Wellicht spelen huidveroudering en zonlicht een rol. Sebaceous adenomen komen zowel bij mannen als vrouwen voor en verschijnen meestal pas na het 40ste levensjaar.

Behandeling

Als je de plekjes storend vindt, kun je ze laten behandelen via elektro coagulatie. Daarbij stippen we de bultjes heel nauwkeurig aan met een warme elektrode. Dit laat korstjes achter, die na ongeveer 5-10 dagen geheeld zijn. Vaak is 1 behandeling al genoeg. 

Tips van de huidtherapeut

Wij raden aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Voor, tijdens en na de behandeling is dat extra belangrijk, zodat de plekjes mooi kunnen herstellen.

Overige Goedaardige huidtumoren

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!