Skip to main content

Pigmentvlekken

Café-au-lait vlek

Een café-au-lait vlek betekent letterlijk ‘koffie met melk vlek’, een naam die te danken is aan de egale koffiekleur van de vlek. Het is een veelvoorkomende goedaardige moedervlek, die al tijdens de geboorte zichtbaar is of die na enkele weken of maanden na de geboorte opkomt. Meestal is het één vlek, zonder pigmentvlekjes eromheen en heeft het een ronde of ovale vorm met een scherpe begrenzing. Ongeveer 10 % tot 20% van de bevolking heeft een café-au-lait vlek.

Behandeling

De praktijk leert dat een café-au-lait vlek relatief lastig te behandelen is. Dit heeft ermee te maken dat het pigment zich zowel in de oppervlakkige als diepere huidlagen bevindt. In onze kliniek werken we met een speciaal en krachtig IPL-pigmentfilter voor het oppervlakkige pigment of met een Q-switched 1064 nm laser voor het dieper gelegen pigment. Tijdens de behandeling geeft de laser heel selectief een lichtimpuls af. Dit geeft energie door aan de overtollige pigmentcellen, maar niet aan de omliggende huid. Het overtollige pigment wordt verhit, kleurt direct donkerder en verdwijnt in de meeste gevallen na ongeveer 2 weken. De kans dat op termijn de café-au-lait vlek weer donkerder kleurt is helaas wel sterk aanwezig.

Pigmentvlekken die in diepere huidlagen zitten, zijn lastiger te behandelen. De producten van Dermaceutics en Cosmelan zijn een goede aanvulling om pigmentvlekken bij alle huidtypes te verminderen. De werkzame stoffen bestaan uit koijic zuur, amandelzuur, vitamine A zuur, vitamine C, glycolzuur en retinol. Dit zijn sterke anti-oxidanten en melanineremmers om hyperpigmentaties te vervagen. Ook remmen ze de aanmaak van nieuwe pigmentkorrels.

Café-au-lait vlekken kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Dermacolor beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen.

Tips van de huidtherapeut

Om te voorkomen dat de vlek donkerder wordt, raden wij aan om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

 
Overige Pigment huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!